Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mare succes ieșean la șah

Ziarul de Vrancea
26 apr 2021 663 vizualizări

Tânărul șahist iesean de la CS Politehnica, Bogdan Deac, a devenit la numai 19 ani campion național de seniori, în cadrul întrecerii care a avut loc la Iași. Bogdan s-a impus la open, cu 7,5 puncte din 9 posibile

, fiind urmat în clasamentul final de Costică Nanu (CS Dinamo București), 7 puncte, și de un alt ieșean, George Stoleriu (CS Politehnica Iași), 6,5 puncte, etc.La feminin, Alessia Ciolacu (Clubul Central de Șah București), în vârstă de 17 ani, a ocupat primul loc, cu 7,5 puncte din 9 posibile, urmată de Corin Peptan (CSM București) și de Mihaela Sandu (CS Studențesc Medicina Timișoara), cu câte 7 puncte.

Programul etapei a IV-a

* Play-off: OSK Sepsi– Academica (miercuri, ora 16:30),CFR Cluj – FC Botoșani (miercuri, 19:00), CSU Craiova – FCSB (joi, 19:45)

Play-out: FC Hermanstadt –Gaz Metan (marți, 16:30), FC Argeș - UTA (marți, 19:00), Chindia – Astra (miercuri,14:00), Poli Iași – FC Viitorul (joi, 14:30), Dinamo – FC Voluntari (joi, 17:00).

Campionatul se relansează

Formația FCSB a fost învinsă, duminică seară, la Giurgiu, cu scorul de 1-2, de echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a treia a play-off-ului Ligii I. După o primă repriză dominată clar, oaspeții au deschis scorul în min. 28 prin Petrila. Bucureștenii au pornit mai avântați repriza a doua și Octavian Petrescu a egalat în min. 68. O fază ciudată s-a petrecut câteva minute mai târziu: arbitrul Sebastian Colțescu a dictat penalty pentru FCSB, la un contact între portarul Niczuly și Tănase, dar s-a răzgândit la semnalizarea asistentului Octavian Șovre, acordând atacantului cartonaș galben pentru simulare. Mitrea a adus golul victoriei pentru ardeleni în min. 81. La sfârșitul partidei au avut loc discuții aprinse între tabăra bucureșteană și arbitri, iar fundașul Valentin Crețu de la FCSB a primit cartonașul roșu

Rangers, eliminată din Cupă

Glasgow Rangers, care și-a asigurat deja titlul de campioană, a fost eliminată din sferturile de finală ale Cupei Scoțiiei, după ce a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, la loviturile de departajare, de St. Johnstone. După 90 de minute, scorul a fost 0-0, iar după 120 de minute, 1-1. Tavernier a deschis scorul pentru Rangers în min. 117, iar Chris Kane a egalat în ultimele secunde. La lovituri de departajare, Tavernier și Roofe au ratat, iar cei de la St. Johnstone au transformat patru șuturi. La gazde, Ianis Hagi a fost titular și a fost schimbat, în minutul 68, evoluția sa fiind modestă.

Finală ardeleană la baschet feminin

Echipele de baschet feminin Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare sunt finalistele Ligii Naționale, după ce au eliminat, ieri, formațiile Olimpia Brașov, respectiv pe FCC Baschet Arad, în meciul trei din cinci programate în semifinalele competiției. Sepsi a câștigat cu Olimpia Brașov, cu scorul 78-48 (31-23), după ce în primele două meciuri ale semifinalei s-a impus cu 93-60 și 96-31. Sepsi - Olimpia, 3-0 la general. Tot luni, CSM Satu Mare a învins FCC Baschet Arad, cu scorul de 77-61 (39-35). Anterior, câștigase cu 83-55 și 84-64, astfel că a adunat tot 3-0 la general. Finala se va juca tot în sistemul „cel mai bun din cinci partide”. Sepsi Sfântu Gheorghe este campioana en-titre.

Italienii iau măsuri preventive

Federația Italiană de Fotbal, ca reacție la tentativa de înființare a Superligii europene, a adoptat, luni, o regulă care va interzice echipelor ce se angajează într-o competiție privată să participe la campionatul național. „Un club care va adera la competiții nerecunoscute de federație, UEFA și FIFA își va pierde din oficiu afilierea la campionat”, a anunțat președintele federației, Gabriele Gravina, la încheierea unui consiliu federal. Trei cluburi italiene fac parte din cele 12 care au anunțat, săptămâna trecută, un proiect privat al Superligii europene. Inter Milano și-a anunțat retragerea din proiect, dar Juventus și AC Milan nu a precizat dacă renunță.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.