Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Mancini, în locul lui Lucescu?

Ziarul de Vrancea
29 mai 2017 488 vizualizări

Tehnicianul italian Roberto Mancini va fi înlocuitorul lui Mircea Lucescu pe banca echipei Zenit Sankt Petersburg, a anunțat, ieri, presa din Rusia și și Italia

Mancini, care nu a antrenat în ultimul sezon, va avea un salariu anual între cinci și șase milioane de euro.  Mircea Lucescu a fost demis din funcția de antrenor al echipei Zenit Sankt Petersburg, după ce a terminat pe locul trei în campionatul Rusiei și a ratat participarea în Liga Campionilor. Lucescu, în vârstă de 71 de ani, semnase în vara anului trecut un contract pe două sezoane cu Zenit Sankt Petersburg, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Roberto Mancini, în vârstă de 52 de ani, a mai pregătit în cariera sa formațiile AC Fiorentina, Lazio Roma, Internazionale Milano, Manchester City și Galatasaray Istanbul.

Voluntari vrea în Cupe Europene

FC Voluntari a transmis, ieri, Federației Române de Fotbal o cerere prin care solicită analizarea dosarului de licențiere pentru cupele europene, solicitare depusă mai târziu decât termenul prevăzut în regulament. Cererea câștigătoarei Cupei României va fi analizată de președintele FRF, Răzvan Burleanu, care va decide dacă membrii comisiei vor lua sau nu în considerare dosarul de licențiere, au declarat pentru News.ro surse din cadrul FRF. În cazul unui aviz favorabil privind cererea de analizare a dosarului, comisia ar trebui să dea un verdict clar până la finalul acestei săptămâni. Dacă FC Voluntari nu va primi avizul necesar pentru a putea evolua în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, conducerea grupării ilfovene intenționează să adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. FC Voluntari a depus dosarul pentru obținerea licenței UEFA după termenul de 31 martie, considerând la acea dată că nu are șanse să ocupe un loc care să-i permită participarea în Cupele Europene. În cazul în care demersul grupării ilfovene nu va avea succes, echipa care va juca preliminariile Ligii Europa va fi Astra Giurgiu, ocupanta locului VI în play-off, deoarece CFR Cluj, ocupanta locului IV, se află în insolvență.

Tricolorii se antrenează în devans

Mai mulți jucători convocați de selecționerul Christoph Daum au început deja antrenamentele în vederea partidelor cu Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, și Chile, întâlnire amicală, deși reunirea oficială a lotului este programată în 3 iunie. Potrivit FRF, selecționerul împreună cu staff-ul său efectuează câte o ședință de pregătire zilnică la care participă mai mulți dintre tricolorii care au încheiat sezonul în campionatele lor. Antrenamentele au rolul de a-i menține pe jucători în cea mai bună formă pentru partidele cu Polonia (10 iunie) și Chile (13 iunie). Luni, pe stadionul Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia, s-au antrenat 12 jucători, Florin Niță, Bogdan Țîru, Cristi Ganea, Alin Toșca, Dragoș Grigore, Romario Benzar, Sergiu Hanca, Alexandru Băluță, Răzvan Marin, Gicu Grozav, Denis Alibec și Andrei Ivan. Pe parcurs s-au alăturat Florin Gardoș și Eric Bicfalvi. În această săptămână vor intra în programul echipei și alți fotbaliști convocați.

Jucan s-a retras din baschet

Tudor Jucan, căpitanul echipei de baschet “U” Banca Transilvania Cluj, campioană în 2017, și-a anunțat retragerea din activitate. După 21 de ani petrecuți în baschet, Tudor Jucan și-a încheiat cariera în postura de campion al României, distincție obținută cu U Banca Transilvania Cluj, al cărei căpitan a fost.”A venit și acel moment. Sunt satisfăcut că mă retrag din lumea baschetului de la echipa din Cluj, dar nu pot uita numeroasele reușite cu echipele la care am mai performat, Gaz Metan Mediaș și BC Mureș”, a declarat Tudor Jucan, pentru News.ro. El a participat, aseară, alături de coechipierii de la U BT Cluj, la ultima întâlnire cu fanii, în cadrul căreia jucătorii au acordat autografe și au sărbătorit titlul obținut după finala cu Steaua București.

“Pay per point”

Oficialii clubului din liga a doua olandeză FC Den Bosch au lansat un sistem de bilete pentru sezonul viitor, potrivit căruia fanii vor plăti doar pentru victoriile și rezultatele de egalitate înregistrate la partidele de pe teren propriu.  Astfel, suporterii echipei vor achita câte un abonament de 25 de euro pentru meciurile de pe teren propriu din sezonul viitor. Apoi, în funcție de rezultate, vor achita în plus 10 euro pentru fiecare victorie și câte 5 euro pentru egal. În cazul meciurilor pierdute acasă, fanii nu vor mai plăti nimic. În sezonul recent încheiat, FC Den Bosch, care a terminat pe locul 14 din 20 de echipe, a înregistrat pe teren propriu opt succese și șase remize. Dacă s-ar fi aplicat acest sistem, spectatorii ar fi achitat, pe lângă cei 25 de euro, suma de 110 euro. Conducătorii clubului s-au gândit și la "pagubele" pe care le-ar putea produce echipa, printr-o evoluție excepțională, în buzunarul suporterilor, plafonând suma totală pe care un spectator o plătește la 160 de euro. În campionatul recent încheiat, FC Den Bosch a avut o asistență medie de 2.751 de spectatori la meciurile de acasă.

Secund la Barça, principal la Celta

Tehnicianul Juan Carlos Unzue, care a fost secundul lui Luis Enrique în ultimele trei sezoane la FC Barcelona, a fost numit, ieri în funcția de antrenor principal al echipei Celta Vigo. Unzue, în vârstă de 50 de ani, a semnat un contract pe două sezoane cu Celta Vigo și îl va înlocui pe argentinianul Edaurdo Berizzo. Juan Carlos Unzue a mai fost secundul lui Luis Enrique și la Celta Vigo, în sezonul 2013-2014. El a mai făcut parte din staful tehnic al Barcelonei în perioadele în care antrenori erau Frank Rijkaard și Josep Guardiola. Unzue, fost portar la FC Barcelona și FC Sevilla, a pregătit ca principal pe Numancia, în sezonul 2009-2010. El este fratele lui Eusebio Unzue, managerul echipei spaniole de ciclism Movistar. Totodată, Ernesto Valverde a fost numit antrenor la FC Barcelona, în locul lui Luis Enrique. El a semnat un contract pe două sezoane. În vârstă de 53 de ani, Valverde, fost jucător la FC Barcelona, a pregătit Athletic Bilbao în sezonul trecut. El a mai antrenat Olympiakos Pireu, Espanyol, Villarreal și Valencia.

Messi a câștigat Gheata de Aur

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câștigat pentru a patra oară Gheata de Aur, cu 74 de puncte după ce a înscris 37 de goluri în campionat. Messi, care l-a egalat la numărul de trofee pe portughezul Cristiano Ronaldo, i-a devansat pe olandezul Bas Dost (Sporting Lisabona) - 68p; și pe gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) - 62p.. Anul trecut, Gheata de Aur a fost câștigată tot de un jucător de la FC Barceona, uruguayanul Luis Suarez, cu 80 de puncte.

Beșiktaș, campioană în Turcia

Echipa Beșiktaș Istanbul a câștigat al 13-lea titlu de campioană a Turciei și al doilea consecutiv, după ce a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-0 (2-0), formația Gaziantepspor, în penultima etapă. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Beșiktaș Istanbul a acumulat 74 de puncte, cu patru mai multe decât următoarea clasată, Istanbul BB. Beșiktaș Istanbul va evolua în grupele Ligii Campionilor, iar Istanbul BB va juca în premieră în preliminariile celei mai importante competiții europene de cluburi.

Tiger Wood, amețit la volan

Jucătorul de golf Tiger Woods a fost reținut câteva ore în Florida pentru conducere sub influența alcoolului. Woods a fost oprit la în jurul orei locale 03.00, dus în arest la ora 07.18, fiind eliberat la ora 10.50. Este a doua oară când Woods este prins la volan sub influența alcoolului. în 2009, după ce s-a despărțit de Elin Nordegren, Woods a plecat de acasă și și-a lovit mașina, Cadillac Escalade, de un hidrant și de un copac. În vârstă de 41 de ani, Woods a fost operat pentru o afecțiune la spate în 19 aprilie și nu va mai evolua în acest sezon.

Decese la stadion, în Honduras

Patru persoane au murit, duminică, la manșa retur a finalei campionatului de fotbal din Honduras, după ce la intrarea în stadion s-a creat o ambuscadă. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a împedica spectatorii să mai intre pe stadionul din Tegucigalpa, care era deja plin. În incidentele create din cauza numărului prea mare de bilete vândute, patru persoane au decedat, două la stadion și două la spital, iar alți 15 spectatori au fost răniți. Echipa Motagua a câștigat titlul de campioană în Honduras, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formația Honduras Progreso, în manșa retur a finalei. în tur, Motagua se impusese, în deplasare, cu scorul de 4-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.