Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mai greu cu jucătorii la națională

Ziarul de Vrancea
24 aug 2020 701 vizualizări

Biroul Consiliului Federației Internaționale de Fotbal a decis, să relaxeze regulile de punere la dispoziție a jucătorilor internaționali pentru convocările din luna septembrie, perturbate de numeroase restricții de deplasare datorate pandemiei de coronavirus

. cluburile nu vor mai fi constrânse să dea drumul jucătorilor dacă o „carantină de cel puțin cinci zile este obligatorie începând cu sosirea în locul unde este prevăzută să se desfășoare partida echipei naționale a jucătorului sau la clubul acestuia la revenire. Punerea la dispoziție nu va fi obligatorie, de asemenea, dacă „'există o restricție de călătorie spre sau provenind din unul din locurile menționate mai sus, FIFA a precizat, totodată, că această regulă nu se va aplica în cazul în care o exceptare de la aceste măsuri sanitare nu a fost acordată pentru echipele naționale de către autoritățile locale.


Camora a devenit român

Fotbalistul portughez Mario Camora, care joacă de mai mulți ani la CFR Cluj, a primit luni cetățenia română, în urma unei Hotărâri de Guvern adoptate de premierul Ludovic Orban, se arată într-un comunicat remis AGERPRES. Camora, fundaș stânga care a cucerit patru titluri de campion al României cu CFR Cluj, joacă la formația din Gruia din 2011. Anterior a evoluat în țara natală, la Samora Correia, Valdevez, Beira-Mar, Pampilhosa și Naval. Acum Camora poate fi convocat la echipa națională a României de selecționerul Mirel Rădoi. Și rugbystul sud-african Johannes Petrus Van Heerden a primit cetățenia română, dar el are deja peste 40 de selecții în echipa reprezentativă a României. Flankerul sud-african a jucat în România la Știința Baia Mare, CSM București și la CS Dinamo.

Dinamo a dat de Gol

Mijlocașul polonez Janusz Gol, ultima oară la KS Cracovia, este noul jucător al echipei Dinamo București pentru următoarele două sezoane competiționale, a declarat directorul sportiv Rufo Collado pentru site-ul oficial, Fost internațional al Poloniei, cu 8 selecții pentru prima reprezentivă, Janusz Gol (34 de ani) și-a început cariera la Polonia-Stal Swidnica și a mai evoluat pentru GKS Belchatow, Legia Varșovia, Amkar Perm și KS Cracovia.

Revin spectatorii la Supercupă

UEFA a anunțat, ieri că va autoriza revenirea spectatorilor în tribune la Supercupa Europei de la Budapesta, în limita a 30 la sută din capacitatea stadionului, însă menține porțile închise pentru celelalte meciuri internaționale. Meciul dintre Bayern München, câștigătoarea Ligii Campionilor, și FC Sevilla, deținătoarea Ligii Europa, din 24 septembrie, va fi prima partidă internațională care se va juca în fața publicului de la începutul pandemiei de coronavirus. Numărul de spectatori nu va depăși 30 la sută pe arena Puskas din Budapesta, care are 65.000 de locuri.

Napoli se întoarce la Mititelu

Tehnicianul italian Nicolo Napoli a fost instalat, ieri în funcția de antrenor principal al formației FC U Craiova 1948, el revenind astfel pentru a șasea oară la conducerea tehnică a grupării patronate de Adrian Mititelu. Napoli s-a despărțit ultima oară de formația olteană la 18 martie 2019, acela fiind de altfel și ultimul său angajament ca antrenor până în acest moment. Cele cinci mandate ale tehnicianul italian la Craiova sunt: 2003-2004, 2007-2009, 2011, 2013-2014 și 2018-2019. În cariera sa, Nicolo Napoli a mai antrenat formațiile Moncalieri, Vado, Orbassano, FC Brașov, Astra Ploiești, CS Turnu Severin și CSMS Iași.

Bolt s-a infectat, Sterling a scăpat

Ministrul Sanătăţii din Jamaica, Christopher Tufton, a confirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că fostul atlet Usain Bolt a fost testat poztiv cu noul coronavirus, Tufton a precizat că Bolt a fost notificat de rezultatul pozitiv al testului şi a adăugat că a fost declanşată o anchetă epidemiologică.Cu mai multe ore înainte, Usain Bolt, de opt ori campion olimpic în probele de sprint, afirmase că s-a plasat în izolare, în aşteptarea rezultatului unui test efectuat sâmbătă.Potrivit presei, Bolt şi-a sărbătorit, vineri, împlinerea a 34 de ani, alături de mai multe persoane, între care fotbaliştii  Raheem Sterling (Manchester City) şi Leon Bailey (Bayer Leverkusen). Dintre ei, Sterling s-a temut pentru sănătatea sa și a cerut o testare, care s-a dovedit a fi negativă.La petrecere nu s-a purtat mască şi nu s-a respectat distanţarea fizică.

Autor:â Data:astăzi, 14:04

Cavalerii mesei verzi

Slovan Bratislava și FC Pristina au pierdut la masa verde meciurile din Liga Campionilor, după ce au avut înregistrate cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus în loturi și nu au jucat meciurile din turul I preliminar al Ligii Campionilor, respectiv manșa de calificare în preliminariile Ligii Europa. Slovan ar fi trebuit să joace la 21 august împotriva formației Klaksvik din Insulele Feroe, însă întreaga echipă din Bratislava a fost plasată în carantină de autoritățile locale după două probe pozitive consecutive, în două zile, în cazul unuia dintre jucătorii slovaci. În cazul FC Pristina, care avea meci cu FC Lincoln Red Imps în 18 august, jucătorii au fost testați, iar rezultatele au fost negative, înainte de a pleca în Gibraltar, unde au fost testați din nou. Întrucât mai mulți membri ai delegației au avut rezultate pozitive, întreaga echipă a fost plasată în carantină


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.