Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Lucescu,încă trei ani la Salonic

Ziarul de Vrancea
25 mai 2021 678 vizualizări

Președintele clubului PAOK Salonic, Ivan Savvidis, a anunțat, ieri, revenirea în funcția de antrenor principal a lui Răzvan Lucescu

Românul îi succede lui Pablo Garcia, despre care Savvidis a spus că nu va mai fi antrenor principal, dar are opțiunea de a rămâne „în orice alt post”. „Orice decizie a sa va avea susținerea mea și îl sprijin în calea pe care o va alege”, a precizat președintele clubului elen.”De la Răzvan Lucescu, arhitectul celor mai mari succese ale clubului nostru de până acum, care revine în familia PAOK, așteptăm noi victorii și trofee. Răzvan trebuie să apere și să protejeze PAOK cu personalitatea și experiența sa. Obiectivul PAOK este să devină parte a elitei europene. Ne așteaptă un drum dificil, dar nu intenționăm să ne oprim”, a mai spus Savvidis. Lucescu a ajuns la un acord pentru un contract pe trei ani.

Potop de medalii la Tașkent

Sportiva română Raluca Andreea Olaru a cucerit trei medalii de aur în cadrul categoriei 64 kg, miercuri, Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori de la Tașkent. Olaru a luat aurul la smuls cu 98 kg, la aruncat s-a impus cu 116 kg  și a câștigat la total cu 214 kg. România a încheiat Mondialele de juniori, la care a participat cu patru sportive, cu șapte medalii, trei de aur, toate obținute de Raluca Olaru la cat. 64 kg (smuls, aruncat și total), patru medalii de argint, prin Cosmina Pană (cat. 45 kg - aruncat) și Valentina Cambei (cat. 59 kg - smuls, aruncat și total), și două de bronz, obținute de Andreea Cotruța (cat. 55 kg - smuls, total).

Meci cu artificii la sfârșit

CFR Cluj a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), pe FCSB, în etapa a X-a, ultima, a play-off-ului Ligii I,prin golurile marcate de Gîdea și Rondon în minutele 66 și 75. După meciul de la Cluj a avut loc sărbătorirea celui de-al patrulea titlu consecutiv câștigat de CFR. Într-un alt meci din ultima etapă, la Craiova, CSU și Academica Clinceni au terminat la egalitate, 0-0. În min. 90, Paul Pârvulescu de la oaspeți a văzut direct cartonașul roșu. Etapa se încheie astăzi cu meciul Sepsi Sfântu Gheorghe - FC Botoșani, la ora 17:30. Tot astăzi, are loc de la ora 20:30, la Buzău, meciul de baraj dintre Chindia Târgoviște și FC Viitorul, pentru accesul la alt baraj, cu ținta Conference Legue

Unde vedem testele „olimpicilor”?

Partidele de pregătire din Spania ale Naționalei olimpice a României vor fi transmise în direct și în exclusivitate de Prima TV. România va întâlni Mexic, pe 5 iunie, de la ora 22:00, și Australia, pe 8 iunie, de la ora 21:00. Cele două adversare sunt și ele calificate la turneul olimpic de la Tokyo. Prestația echipei naționale Under 21 de la Campionatul European din 2019, când a ajuns până în semifinale, a adus și calificarea la Jocurile Olimpice, după o pauză îndelungată, ultima prezență la un turneu olimpic fiind cea din 1964. Selecționata lui Mirel Rădoi va evolua la Tokyo în grupa B, alături de cele din Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

UEFA nu iartă

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva ultimelor trei cluburi rămase în Superliga europeană, Juventus Torino, Real Madrid și FC Barcelona, pentru o posibilă încălcare a cadrului juridic al UEFA Forul european a anunțat, la 12 mai, că inspectori de etică și disciplină au fost numiți pentru a ancheta Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino în legătură cu proiectul Superligii europene. Juventus Torino, Real Madrid și FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în urmă cu aproximativ o lună de 12 cluburi europene și care a eșuat rapid.

Pușcaș, manager la Craiova

Fostul fotbalist Marcel Pușcaș a fost numit în funcția de director general al clubului FC U Craiova 1948, a anunțat, marți, echipa nou-promovată în Liga I de fotbal. Pușcaș a mai activat în cadrul clubului din Bănie, fiind președinte din noiembrie 2018 până în iulie 2020. Marcel Pușcaș (60 ani), fost internațional (o selecție), a jucat în cariera sa ca mijlocaș ofensiv la FC Bihor, Steaua și Rapid, iar apoi a fost antrenor și conducător de club.

 

Albentosa se desparte de Dinamo

Fundașul central spaniol Raul Albentosa și-a anunțat plecarea de la Dinamo, într-o postare pe Instagram.  „După luni intense, dar și foarte fericite, a venit momentul să mă despart de Dinamo, dar sunt mulțumit că mi-am făcut treaba și am lăsat echipa în prima divizie. Aici m-am bucurat din nou de fotbal, chiar dacă a fost greu fără fani”, a scris jucătorul. Raul Albentosa a semnat cu Dinamo la 1 aprilie, iar contractul său era valabil până la finalul acestui sezon.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.