Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Loredana, the best

Ziarul de Vrancea
11 apr 2021 623 vizualizări

Sportiva română Loredana Toma a fost desemnată cea mai bună halterofilă a Campionatelor Europene de la Moscova, încheiate duminică şi la care a cucerit trei medalii de aur la cat. 64 kg.

Toma, care a obţinut aurul la smuls cu 114 kg, nou record european, s-a impus la aruncat cu 130 kg, iar la total a avut 244 kg.Conform clasamentului Sinclair, alcătuit de forul european de specialitate (EWF), Toma ocupă primul loc, cu 317,1 puncte, urmată de britanica Sarah Davies (cat. 64 kg), cu 299,4 puncte, şi de Kamila Konotop (Ucraina), la cat. 55 kg, cu 298 puncte. Pe locul patru se află o află româncă, Monica Csengeri, triplă campioană europeană la cat. 49 kg, cu 295,8 puncte.  Loredana Toma a ajuns la 12 medalii de aur cucerite la Europene, după triplele realizate în 2017 la Split, 2018 la Bucureşti şi 2019 la Batumi.

FCSB se mută la Giurgiu

FCSB va juca meciurile de pe teren propriu din play-offul Ligii I la Giurgiu, pe Stadionul Marin Anastasovici. "Deoarece proprietarul Arenei Naţionale a suspendat contractul clubului în perioada de pregătire a turneului final al Campionatului European, FCSB a solicitat programarea meciurilor din organizarea proprie pe stadionul din Giurgiu, încheind în acest sens un contract pentru dreptul de folosinţă al acestuia la toate meciurile din play-off", a precizat LPF. Prima partidă găzduită în play-off de arena Marin Anastasovici va fi FCSB – FC Botoşani.

Lewandowski și-a reluat antrenamentele

Atacantul Robert Lewandowski şi-a reluat, luni, antrenamentele fără balon, a anunţat clubul Bayern München. Atacantul de 32 de ani a revenit după două săptămâni de la accidentarea la genunchi suferită la naţionala Poloniei.Deşi Bayern nu a anunţat când va reveni pe teren, la accidentarea acestuia s-a menţionat că va lipsi patru săptămâni.

Gazde noi pentru Cupa Davis

Faza finală a Cupei Davis 2021 (25 noiembrie - 5 decembrie) nu va avea loc numai la Madrid, aşa cum a fost planificat iniţial, ci şi la Innsbruck şi Torino, a anunţat, luni, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). "Fiecare oraş va găzdui două dintre cele şase grupe, apoi Madridul va găzdui două sferturi de finală, în timp ce Innsbruck şi Torino vor găzdui câte una. Capitala Spaniei va găzdui şi semifinalele şi finala", a precizat ITF într-un comunicat.Forul de conducere al tenisului a anunţat, la 18 ianuarie, o modificare a formatului controversat al competiţiei, introdus în 2019. Durata fazei finale a fost prelungită de la şapte la unsprezece zile şi ITF a sugerat că două oraşe ar putea însoţi Madridul în organizare. O altă schimbare anunţată în ianuarie, dar care nu va fi introdusă până în 2022, este trecerea de la 18 la 16 echipe.

Se face deschiderea la Roma?

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că este prematur ca autorităţile să decidă acum dacă Roma va găzdui meciul de deschidere al Euro-2020, la 11 iunie. Într-un interviu acordat, luni, în La Repubblica, ministrul a precizat, touşi, că Italia va depune toate eforturile pentru a păstra evenimentul în capitala ţării sale.La o săptămână după ce guvernul a promis că vor fi spectatori pe Stadio Olimpico, care va găzdui trei meciuri din grupele Euro-2020 şi un sfert de finală, liderii politici sunt circumspecţi, chiar dacă UEFA a cerut autorităţilor celor 12 oraşe-gazdă ale turneului final al CE să-şi prezinte planul de primire a publicului pe stadioanele lor. Turneul final al Euro-2020, amânat un an din cauza pandemiei de coronavirus, se va desfăşura între 11 iunie şi 11 iulie. Meciul de deschidere este Italia - Turcia, întâlnire din Grupa A.

Schimbare de antrenor la Köln

Antrenorul Friedhelm Funkel, în vârstă de 67 de ani, va conduce echipa FC Köln până la finalul sezonului. Funkel a condus mai multe echipe din Bundesliga, între care Eintracht Frankfurt (2004-2009) sau Fortuna Düsseldorf timp de patru sezoane.Funkel îl înlocuieşte pe Markus Gisdol, care s-a despărţit de FC Köln după rezultatele slabe înregistrate de echipa germană.Acum, FC Köln ocupă locul 17, penultimul, cu 23 de puncte, când mai sunt de jucat şase etape din această ediţie a Bundesliga. Arminia Bielefeld, echipa de pe locul 16, de baraj, are 26 de puncte.Antrenorul Markus Gisdol s-a despărţit de FC Köln după rezultatele slabe înregistrate de echipa germană, informează AFP.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.