Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Larisa Iordache, doar la bârnă

Ziarul de Vrancea
20 iul 2021 711 vizualizări

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, miercuri, că la Jocurile Olimpice Larisa Iordache va concura doar la bârnă.

 “Mă doare foarte rău glezna. Am avut antrenament şi în sala de competiţii, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniştită când mă voi prezenta în faţa arbitrelor”, a declarat sportiva. În schimb, Maria Holbură va concura la toate cele patru aparate. Larisa Iordache şi Maria Holbură vor avea antrenamentul pe podium, joi, în intervalul orar alocat celei de-a III-a subdiviziuni.

Trei în conferință

Trei echipe românești debutează astăzi în noua competiție europeană, Conference League, în turul II preliminar, manșa I. De la ora 20:00, CSU Craiova joacă la Elbasan (Albania) cu formația FK Laci, iar Sepsi Sfântu Gheorghe va evolua în Slovacia, cu Spartak Trnava, Singura echipă care joacă pe teren propriu în prima manșă, FCSB joacă de la ora 21:30, pe ”Arena Națională” cu echipa Șahtior Karagandî din Kazahstan. La ora închiderii ediției, singura televizare certă în România este cea a meciului de la București, meci transmis de ProTV.

Arbitri uruguayeni cu Honduras

Naţionala olimpică a României a efectuat, ieri, la Kashima Club House, antrenamentul oficial pentru partida de debut de la JO, cu Honduras. România debutează, astăzi, de la ora 14.00, în Grupa B a turneului olimpic, într-un meci cu Honduras. Partida va fi arbitrată de uruguayanul Leodan Gonzalez, ajutat de asistenţii Nicolas Taran şi Richard Trinidad. Arbitru de rezervă va fi americanul Ismail Elfath.

Ruse mai are și noroc

Elena-Gabriela Ruse (137 WTA) s-a califica, ieri, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Palermo. Gabi a beneficiat în optimi de neprezentarea jucătoarei elveţiene Jil Teichmann (55 WTA), accidentată la coapsa stângă. În sferturi, românca o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre italianca Lucia Bronzetti (190 WTA) şi americanca Grace Min (166 WTA). Tot la Palermo, cuplul  Andreea Mitu/Rosalie Van Der Hoeck (România/Olanda), s-a calificat în sferturile de finală.  Ele au învins, în turul I, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-7, cuplul Lara Arruabarrena/Beatrice Gumulya (Spania/Indonezia). Învingătoarele vor da piept în faza următoare cu echipa Alexandra Panova/Julia Wachaczyk (Rusia/Germania).

Cu cine joacă Sepsi?

Echipa Sepsi va întâlni formaţiile Bellona Kayseri (Turcia) şi KSC Szekszard (Ungaria) în calificările Euroligii feminine de baschet. Sepsi va evolua în Conferinţa I, în timp ce în Conferinţa  II vor juca Tango Bourges Basket (Franţa), Valencia Basket (Spania) şi Famila Basket Schio (Italia). Prima clasată în fiecare dintre cele două conferinţe va juca apoi pe tabloul principal al Euroligii. Locurile II şi III vor evolua în grupele EuroCup.Preliminariile vor avea loc în perioada 21–23 septembrie.Locurile de desfăşurare vor fi anunţate în perioada următoare, iar conducerea Sepsi a decis să solicite organizarea turneului la care va lua parte echipa din România.

A treia olimpiadă australiană

Brisbane va deveni al treilea oraş australian care va găzdui Jocurile Olimpice, în 2032, după Melbourne, în 1956, şi Sydney, în 2000. Brisbane a fost singurul oraş candidat pentru ediţia de peste 11 ani şi candidatura a fost încununată de succes, în urma votului din cadrul CIO. Nu a fost niciodată cazul ca, înainte de deschiderea unei ediţii a Jocurilor Olimpice, numele următoarelor trei oraşe organizatoare să fie deja cunoscute: Paris, în 2024, Los Angeles, în 2028 şi Brisbane, în 2032.Brisbane a mai candidat pentru a organiza JO, în 1992, dar a pierdut în faţa Barcelonei.

Becali poftește în Ghencea

Finanţatorul Gigi Becali a declarat, miercuri, că a făcut cerere la MAPN ca echipa FCSB să joace pe noul stadion Steaua. "Am făcut cerere, pentru că noi facem totul sub formă legală, în baza legii şi noi am făcut o cerere. Am făcut cerere şi la Arcul de Triumf şi au spus că încă nu au modalitatea de a închiria. Nu au forma juridică în care pot închiria şi acum am făcut şi la Ghencea, ca să vedem ce ne spun", a declarat Becali, la Sport.ro.

După o jumătate de secol

Echipa Milwaukee Bucks a câştigat pentru a doua oară în istorie titlul NBA, primul trofeu după 50 de ani. Condusă magistral de vedeta Giannis Antetokounmpo (50 de puncte şi 14 recuperări), Bucks s-a impus în meciul al şaselea al finalei, pe teren propriu, cu scorul de 105-98, în faţa formaţiei Phoenix Suns. Phoenix Suns nu a câştigat niciodată finala NBA, fază pe care a mai atins-o în 1976 şi 1993. Pentru vedeta celor din Phoenix, Chris Paul, aceasta a fost prima finală NBA pe care a jucat-o, la vârsta de 36 de ani. Şi marţi, Paul a fost cel mai bun jucător al oaspeţilor, cu 26 de puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.