Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: La mâna englezilor

Ziarul de Vrancea
9 apr 2018 737 vizualizări

World Rugby a anunțat, ieri, numele celor trei membri ai comisiei de litigii independente care vor analiza problemele de la Rugby Europe Championship, ce privesc și România.

Doi englezi, James Dingemans și Peter Fraser, și un sud-african, Lex Mpati vor analiza "de urgență" desemnarea arbitrilor români la meciul Belgia-Spania, decisiv pentru calificarea României la Cupa Mondială.  Deocamdată nu s-a anunțat data la care cei trei membri își vor anunța decizia. Echipa națională de rugby a României a obținut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obținut de Belgia în fața Spaniei, cu 18-10 în Rugby Europe Championship. Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în fața Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu.

Șumudică și-a adus om de la Chiajna

Antrenorul de portari, Radu Sardescu părăsește Concordia Chiajna după aproape patruani, pentru a i se alătura lui Marius șumudică la Kayserispor, în Turcia.  "CS Concordia îi mulțumește, pe această cale, pentru munca depusă în toată această perioadă și îi urează mult succes în continuare în cariera sa!", a anunțat clubul ilfovean. Marius Șumudică antrenează formația Kayserispor din vara trecută, iar la echipă joacă Silviu Lung jr. și Cristian Săpunaru.

Sorți nemiloși pentru echipa 3X3

Naționala de baschet masculin 3x3 a României va întâlni campioana mondială, Serbia, vicecampioana mondială Olanda, precum și echipele Noua Zeelandă și Kîrgîstan, în grupa A la FIBA World Cup 2018.  Tragerea la sorți a avut loci ieri, iar echipa masculină a României va avea două adversare de calibru spre fazele eliminatorii: Serbia, campioana mondială en-titre, și Olanda, vicecampioana mondială. Doar primele două clasate se vor califica în fazele eliminatorii ale FIBA 3x3 World Cup 2018. Competiția va avea loc în Filipine, între 8-12 iunie. La feminin, România nu va participa.

Mergem la Europene, la curling

Echipa masculină de curling a României va participa, sub comanda antrenorului ceh Vlastimil Vojtus la Campionatele Europene, Divizia C, la Copenhaga, în perioada 12-16 aprilie, potrivit site-ului Federației Române de profil.

Vojtus va pregăti echipa României pentru a șaptea oară, precizează sursa menționată. ''Îmi aduc aminte de cea mai bună performanță din istoria echipei României. Aceasta a jucat în Copenhaga în 2013 luând medalia de argint în Divizia C. Cred că  spiritul victoriei echipei noastre va reveni odată cu întoarcerea în această locație. Aștept cu nerăbdare campionatul și cred în succes'', a declarat Vlastimil Vojtus (42 ani), un antrenor cu experiență de peste 10 ani la nivel înalt. La competiția găzduită de Taarnby Curling Club, alături de România, vor mai participa Andorra, Belgia, Belarus, Bulgaria, Croația, Danemarca și Irlanda. România va debuta în turneul de la Copenhaga joi, contra Belgiei (09,00, ora României).

 

Nou antrenor la Olympiakos

Portughezul Petro Martins va antrena echipa Olympiakos Pireu din sezonul viitor, în locul spaniolului Oscar Garcia, care a demisionat de curând. în etapele rămase din acest sezon, echipa va fi condusă de secundul lui Garcia, Christos Kontis. În vârstă de 47 de ani, Martins, fost fotbalist la Sporting Lisabona și Boavista Porto, a antrenat ultima dată pe Vitoria Guimaraes, cu care a ajuns în finala Cupei Portugaliei și a terminat campionatul pe locul IV, sezonul trecut. Înainte, el a mai pregătit, printre altele, pe Maritimo Funchal și pe Rio Ave. De la Guimaraes, Martins a fost demis în februarie, după un eșec cu 0-5, suferit acasă, în meciul cu Braga. El a fost înlocuit de fostul tehnician al Rapidului José Peseiro. Antrenorul spaniol Oscar Garcia a părăsit conducerea tehnică a echipei Olympiacos Pireu, în urmă cu o săptămână, după numai trei luni de la preluarea funcției.

 

Le Guen a demisionat

Atacantul Bogdan Stancu a rămas fără antrenor, după ce tehnicianul francez Paul Le Guen și-a reziliat contractul cu Bursaspor. Bursaspor a pierdut, duminică, pe teren propriu, cu echipa Kasimpasa, scor 0-1, și se află pe locul 13 în clasament, la doar cinci puncte de zona retrogradării. Numit în iunie 2017, Le Guen a condus Bursaspor în 33 de meciuri, înregistrând 12 victorii, 8 remize și 13 înfrângeri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.