Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Koeman a preluat Barcelona

Ziarul de Vrancea
18 aug 2020 859 vizualizări

FC Barcelona a anunțat, ieri că noul antrenor al echipei catalane este Ronald Koeman, contractul acestuia fiind valabil până la 30 iunie 2022. Koeman va fi prezentat oficial în această seară.

Ronald Koeman a fost antrenor secund la FC Barcelona și antrenorul echipei Barcelona B, la începutul carierei de tehnician, Ultima dată, el a pregătit naționala Olandei. La FC Barcelona, tehnicianul în vârstă de 57 de ani îi succede lui Quique Setien, demis luni.Totodată, interimatul la naționala Olandei va fi asigurat de secundul lui Koeman, Dwight Lodeweges. În vârstă de 62 de ani, Dwight Lodeweges va conduce naționala Olandei la meciurile cu Polonia și Italia, din septembrie, din Liga Națiunilor.

Ineos, fără Froome și Thomas

Echipa Ineos a anunțat lista cicliștilor săi care vor participa ediția din acest an a Turului Franței. Pe listă nu se află Chris Froome și Geraint Thomas, care au câștigat competiția de cinci ori. Geraint Thomas se va concentra pentru a câștiga Turul Italiei, iar Chris Froome pentru Turul Spaniei. Cei opt cicliști Ineos care vor concura în Turul Franței sunt Andrey Amador, Egan Bernal, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Sivakov și Dylan van Baarle. Competiția are programat startul în data de 29 august, la Nisa.

​Senna, cel mai rapid pilot

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de existenţă, Formula 1 a elaborat, în colaborare cu Amazon Web Service, un clasament al celor mai rapizi piloţi din istoria acestei competiţii automobilistice, bazat pe analizarea obiectivă a datelor acumulate începând din 1983, prima poziţie fiind ocupată de brazilianul Ayrton Senna. Regretatul pilot brazilian, care a încetat din viaţă în 1994, în cursul unui accident produs pe circuitul de la Imola, în timpul Marelui Premiu al statului San Marino, îi devansează în această ierarhie pe germanul Michael Schumacher şi pe britanicul Lewis Hamilton, actualul campion al lumi, După cum a explicat organizatorul Campionatului Mondial de Formula 1 într-un comunicat difuzat marţi, ranking-ul a fost elaborat în baza vitezei realizate în calificări, acesta fiind momentul în care piloţii rulează cel mai rapid pe parcursul unui weekend de Mare Premiu, ţinându-se cont de randamentul pe tur.

Rotariu înscrie, Astana pierde

Fotbalistul echipei Astana, Dorin Rotariu, a înscris un gol în meciul pierdut, marți, în deplasare, cu scorul de 3-6, în fața formației Dinamo Brest, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Rotariu a marcat în minutul 53. Celelalte goluri ale învinșilor au fost înscrise de Tomasov (’45) și Beisebekov ’(87.). Dorin Rotariu a intrat pe teren în minutul 35.

Doliu în handbalul românesc

Federația Română de Handbal a anunțat, ieri decesul la vârsta de 60 de ani a lui Gheorghe Dogărescu, fost component al naționalei României, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1984. Și clubul la care a jucat, Dinamo București, a transmis condoleanțe. Născut pe 15 mai 1960 la Viziru (Brăila), Dogărescu a început handbalul la Școala Sportivă nr. 1 din Galați, sub îndrumarea antrenorului Moise Grigoraș. Din 1979 până în 1995 a jucat la Dinamo București, echipă cu care a cucerit un titlu național, iar în 1982-1983 a participat la finala Cupei Cupelor. În perioada 1981-1990 a fost component al naționalei de seniori a României cu care, în 1983, a cucerit Super Cupa Campionilor Mondiali și Olimpici, iar în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, a urcat pe treapta a treia a podiumului

Devoratoarea de antrenori din China

Tehnicianul german Uli Stielike a fost demis, miercuri, de la conducerea echipei chineze Tianjin Teda. Stielike este al doilea antrenor demis de la reluarea campionatului chinez, după italianul Roberto Donadoni, care s-a despărțit de Shenzhen FC săptămâna trecută. Tianjin Teda a obținut un singur punct în primele cinci etape ale campionatului Chinei. Stielike era antrenorul echipei chineze din septembrie 2017

Acord pe cinci ani în F1

Formula 1 a anunțat, ieri că toate cele zece echipe au semnat noul Acord Concorde, care stabilește termenii conform cărora echipele vor concura în F1 până în 2025. Ferrari, Williams și McLaren au anunțat de marți că au semnat acordul, iar F1 a precizat că restul echipelor au acceptat noii termeni miercuri dimineață. “Acordul va asigura un viitor sustenabil pe termen lung pentru Formula 1 și combinat cu noile reguli, anunțate în octombrie 2019 și care vor intra în vigoare în 2022, va reduce diferențele mari financiare și de pe pistă dintre echipe, ajutând la echilibrarea competiției”, se arată într-un comunicat al F1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.