Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Jianu merge în turul III

Ziarul de Vrancea
20 ian 2019 480 vizualizări

Tenismanul Filip Jianu, cap de serie numărul 4, s-a calificat, luni, în turul al treiela al probei de juniori de la Australian Open. Românul de 17 ani, locul 8 ITF,

l-a întrecut pe britanicul Connor Thomson, 18 ani, locul 123 ITF, venit din calificări, cu scorul de 6-3, 6-2, după 64 de minute de joc. Jianu va evolua în optimi cu americanul Toby Kodat (16 ani, locul 58 ITF), care l-a întrecut, cu 6-2, 6-7, 7-6, pe francezul Harold Mayot (16 ani, locul 21 ITF), după două ore și 22 de minute.

Vătăjelu se transferă de la Sparta

Aflat într-o situație destul de complicată la Sparta Praga, Bogdan Vătăjelu (25 de ani) e aproape de a pleca sub formă de împrumut la Jablonec, locul al patrulea din Cehia, conform surselor ProSport.  Fundașul lateral își dorește să ajungă la un club pentru care să evolueze constant, iar Sparta Praga nu-i mai oferă acestă posibilitate. Vătăjelu și-a dorit încă din vara anului trecut să facă pasul spre o altă formație, dar nu s-a concretizat nimic. După 19 etape, Sparta Praga ocupă locul V în Cehia, cu 32 de puncte. Pe locul IV se află Jablonec, cu 33 de lungimi. Lider este Slavia Praga, echipa pentru care evoluează Alexandru Băluță. Rivala Spartei are 49 de puncte. Viktoria Plzen ocupă locul secund, fiind la cinci puncte în spatele liderului.

Al doilea român în WRC

Triplul campion național Raul Badiu va face anul acesta pasul spre lumea internațională a raliurilor, urmând să participe la ediția 2019 a Campionatului Mondial de Raliuri (World Rally Championship), acolo unde România îl mai are ca reprezentant pe Simone Tempestini. Raul Badiu îl va avea din nou alături de Gabriel Lazăr, din postura de navigator, cel care i-a stat în dreapta de fiecare dată în ultimele patru sezoane. Cei doi au câștigat anul trecut nu mai puțin de trei titluri pe plan intern. Românul va concura pentru titlul mondial al juniorilor din cadrul World Rally Championship, acolo unde toți participanții au sub 30 de ani și pilotează pe modele identice de Ford Fiesta R2.

Cole se întoarce în Anglia

Ashley Cole (38 de ani) și-a găsit repede echipă după despărțirea de LA Galaxy, formație la care a fost legitimat aproape trei ani. Fostul internațional englez va evolua din nou în Anglia, dar în Championship.Acesta a semnat cu Derby County, formație ce ocupă locul șase, ce asigură prezența la barajul pentru promovarea în Premier League. La noua sa echipă, Cole va fi antrenat de Frank Lampard, unul dintre foștii săi colegi de la Chelsea, alături de care a cucerit Liga Campionilor în sezonul 2011-2012.

 

Icardi rămâne la Inter

Fotbalistul echipei Internazionale Milano, Mauro Icardi, își va prelungi în mod sigur contractul cu gruparea italiană, a anunțat soția jucătorului, Wanda Nara, care îi este și impresar. “Când clubul va decide că este momentul potrivi pentru a ne contacta, vor răspunde și ne vom așeza la masă cu ei. Este o posibilitate reală ca el să rămână la Inter mult timp. O întâlnire în curând? Am primit semnale pozitive, astfel că sper că aceasta va fi o săptămână importantă: telefonul meu este deschis și din punctul meu de vedere Mauro își va prelungi contractul, sută la sută, chiar dacă încă nu am discutat cu nimeni”, a spus Wanda Nara la emisiunea Tiki Taka, la SportMediaset. Argentinianul este legitimat la Inter din 2013 și are contract până în 2021.

Stadionul lui Țicleanu

Stadionul din Bumbești-Jiu a primit numele fostului jucător Aurel Țicleanu, care a împlinit, duminică, 60 de ani. La ceremonia care s-a desfășurat la Casa de Cultură “Gheorghe Tătărăscu” alături de Aurel Țicleanu, vicepreședinte al Comisiei Tehnice FRF, au fost prezenți foști colegi din generația Craiova Maxima, Silviu Lung, Sorin Cârțu, Nicolae Ungureanu, Ion Țarălungă, Ion Geolgău, manager al Departamentului de Scouting FRF, și Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al Federației Române de Fotbal. Țicleanu a evoluat pentru echipa națională în 44 de partide, marcând două goluri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.