Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Islandezul decisiv de la Cluj

Ziarul de Vrancea
27 apr 2021 808 vizualizări

CFR Cluj a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), echipa FC Botoșani, în etapa a IV-a a play-off-ului Ligii I. Golurile au fost marcate de islandezul Gunnar Sigurjonsson, în minutele 25 și 28, printr-un șut puternic de la marginea careului și altul din careu, din ungh

i. În minutul 88, Păun l-a faultat pe Al Mawas, trăgându-l tare de tricou. Sirianul a reacționat și a vrut să-și facă singur dreptate, apoi jucătorii celor două echipe au făcut un meleu și s-au împins reciproc. După această fază, Latovelvici și Al Mawas au fost eliminați. În urma acestui rezultat, CFR a trecut, temporat pe primul loc al clasamentului, cu două puncte în fața FCSB, care joacă astăzi îndeplasare cu CSU Craiova.

Adversari de marcă pentru „Stejari”

Naționala de rugby a României va întâlni, în luna iulie, în primul meci-test World Rugby pe care îl va disputa în acest an, Scoția, informează FR Rugby. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când „Stejarii” dispută un meci test împotriva unei echipe din Turneul celor 6, ultima partidă având loc tot cu Scoția, în 2006. Cele două formații s-au întâlnit și în cadrul Cupelor Mondiale din 2007 și 2011. Meciul va avea loc la 10 iulie, la București, stadionul pe care se va disputa, precum și ora de începere a partidei urmează să fie stabilite zilele următoare. Scoția ocupă locul 8 în clasamentul mondial, terminând ediția din acest an a Turneului celor 6 Națiuni pe locul IV, cu trei victorii în fața Angliei, 11-6, a Franței, 27-23, pe Stade de France și a Italiei, 52-10.

Avantaj Chelsea

Real Madrid a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul disputat, marți, pe teren propriu, cu Chelsea, în manșa I a semifinalelor Ligii Campionilor.Scorul a fost deschis de americanul Pulisic de la oaspeți, în min 14, cu un șut din careu, după ce l-a driblat pe portarul Courtois. În min. 25, Real a egalat prin Benzema, cu o lovitură de cap, din centrarea lui Militao. Meciul retur va avea loc la 5 mai.

Licențe europene

FC Argeș a anunțat, ieri, că a primit licența UEFA pentru a putea evolua în sezonul viitor în cupele europene. Echipa argeșeană, clasată a doua în play-out, ar putea accede în Europa, dacă se clasează pe primele două locuri, câștigă un baraj cu cealaltă formație din play-out și încă unul cu ultima echipă din play-off clasată pe loc european. Potrivit FRF, toate echipele din play-off, cu excepția Academicii Clinceni, au licență europeană, iar din play-out o dețin Chindia, FC Argeș, Astra, FC Viitorul și Dinamo. Argeș.De asemenea, clubul de fotbal feminin Asociația Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj a solicitat și primit licența UEFA pentru Liga Campionilor

Trei români în echipa etapei din Serie A

​Fotbaliștii români Ștefan Radu, Vlad Chiricheș și Răzvan Marin au fost incluși de site-ul calciomercato.com în echipa ideală a etapei a 33-a din Serie A, pe baza voturilor internauților. Fundașul Ștefan Radu a fost integralist în succesul lui Lazio, 3-0 cu AC Milan la Roma. Fundașul Vlad Chiricheș a jucat și el toate cele 90 de minute în victoria lui Sassuolo, 1-0 pe teren propriu cu Sampdoria. Mijlocașul Răzvan Marin a marcat un gol și a dat o pasă decisivă în victoria reușită de Cagliari, 3-2 acasă cu AS Roma.

Sagan impresionează în Romandia

Ciclistul slovac de 31 de ani,Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), a câștigat prima etapă a Turului Romandiei la capătul unui sprint în care l-a depășit pe italianul Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) și pe neo-zeelandezul Patrick Bevin (Israel Start-Up Nations), foarte mulți rutieri venind în același timp cu învingătorul. Sagan obține al 116-lea succes ca profesionist într-o cursă în care a sosit al treilea în 2010 și la care n-a mai participat de atunci. În clasamentul general, domină „grenadierii” de la INEOS, în principal pentru succesul din prologul de luni, la contratimp. Rohan Dennis este în frunte, urmat la 9 secunde de coechiperii săi Geraint Thomas și Richie Porte.

Stanciu vs Niță în semifinalele Cupei

Slavia Praga (locul I în campionat) a învins în deplasare, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Sigma Olomouc (locul IX), în semifinalele Cupei Cehiei. Au marcat: Kuchta ('45), N. Stanciu ('56), Sevcik ('60). La oaspeți, mijlocașul Nicolae Stanciu a fost titular și a jucat până în minutul 76. În penultimul act, Slavia Praga va evolua, în deplasare, la 5 mai, împotriva rivalei Sparta Praga (locul III), la care evolueză portarul Florin Niță. În celălalt meci din semifinale, se vor întâlni, tot miercuri, Viktoria Plzen (locul V) cu Teplice (locul XV), pe terenul primei formații.

Mihai Teja, suspendat

Antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș, Mihai Teja, a fost suspendat pentru două jocuri de Comisia de Disciplină a FRF, după ce a fost trimis în tribună la meciul cu FC Hermannstadt, din etapa a IV-a a play-out-ului Ligii I. În minutul 31, Petrișor Petrescu (FC Hermannstadt) a marcat spectaculos cu un șut de la 20 metri, dar golul a fost inițial anulat pentru ofsaid. După mai multe discuții între arbitrii, jucători și oficiali ai echipelor, golul a fost validat, spre nemulțumirea oaspeților. Antrenorul Mihai Teja a fost trimis în tribună după această fază, pentru proteste.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.