Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Iordănescu pleacă de la Astra

Ziarul de Vrancea
1 apr 2018 561 vizualizări

Clubul Astra Giurgiu anunță rezilierea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu, după înfrângerea suferită, duminică, pe teren propriu, cu 0-2, în fața echipei FC Viitorul, în etapa a III-a a play-off-ului Ligii I.

 Patronul clubului din Giurgiu, Ioan Niculae, i-a reproșat, după meciul de duminică, antrenorului Iordănescu faptul că nu se consultă cu nimeni. Rezilierea contractului s-a făcut de comun acord, la propunerea tehnicianului. În prezent, oficialii Astra negociază cu Gheorghe Multescu, care a mai pregătit Astra în două rânduri (2002, 2012). După trei etape din play-off, Astra Giurgiu este pe locul V, cu 22 de puncte, la 13 puncte de echipele din frunte, FCSB și CFR Cluj.

Potaissa merge mai departe

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda s-a calificatîn deplasare, în semifinalele Challenge Cup, deși a fost învinsă de formația norvegiană FyllingenBergen, cu scorul de 30-32 (12-14), în manșa retur din sferturile competiției. Pentru Potaissa au marcat Ghiță 11 goluri, Cîntec 8, Thalmaier 3, Iancu 3, Stamate 2, Rotaru 1, Savici 1, Szoke 1. În tur, Potaissa a câștigat pe teren propriu, cu scorul de 29-24 (12-11). În această fază, echipa antrenată de Horațiu Gal se va duela cu islandezii de la IBV Vestmannaeyjar, în 21-22 aprilie (turul), respectiv 28-29 aprilie (returul, la Turda). În cealaltă semifinală se întâlnesc echipele Madeira Andebol și AEK Atena. În sezonul trecut, Potaissa Turda a jucat finala Challenge Cup, fiind învinsă de Sporting.

Barcelona, eliminată din Liga Campionilor

Liga Campionilor la handbal masculin a ajuns la faza sferturilor de finală, după ce în weekend s-au desfășurat manșele retur din cadrul optimilor de finală. Surprizele au fost uriașe, FC Barcelona și Veszprem, echipe favorite pentru a ajunge în turneul Final 4 și în acest an, fiind eliminate din competiție. Formația catalană antrenată de Xavier Pascual, selecționerul României, nu a reușit să remonteze handicapul după manșa tur cu Montpellier (25-28). FC Barcelona s-a impus în retur cu 30-28, insuficient pentru a trece în faza următoare. În ultimii opt ani, FC Barcelona a avut doar două sezoane în care nu a reușit calificarea în Final 4, în 2012 și 2016. Veszprem a avut o misiune și mai dificilă decât FC Barcelona, după manșa tur cu Skjern pierdută cu 25-32. Campioana Ungariei a câștigat în retur cu 34-29, astfel că danezii s-au calificat mai departe. Tabloul sferturilor de finală este următorul: THW Kiel – Vardar Skopje, Vive Kielce – PSG, Flensburg – Montpellier, Nantes - Skjern

Adi Petre face ravagii în Danemarca

Adrian Petre, atacantul naționalei sub 21 de ani a reușit un hat-trick pentru Esbjerg în ultimul meci de campionat, contra formațieiNykøbing, în etapa a XXV-a din campionat. Danezii s-au impus cu 5-2 și au urcat pe locul patru în clasament. Fostul atacant de la UTA, golgeter în Liga a II-a, a înscris în minutele 21, 28 și 67. Cu cele trei reușite din acest meci, Adrian Petre a ajuns la 12 goluri și trei pase decisive în acest sezon la Esbjerg. Atacantul este al doilea golgeter al echipei sale, după Anders Dreyer, care a marcat de 14 ori și a livrat cinci pase decisive. Adrian Petre a fost cumpărat de Esbjerg de la UTA în 2017, în vară, în schimbul a 500.000 de euro. Internațioonalul româna este cotat la 300.000 de euro de către site-ul de

Poliție turistică la Cupa Mondială

Autoritățile ruse au anunțat, luni, înființarea unei unități de "poliție turistică", pentru a asigura securitatea suporterilor care se vor deplasa la Cupa Mondială din Rusia.  "Această unitate va fi constituită din agenți ai Ministerului de Interne care vorbesc mai multe limbi străine. Dacă este necesar, lor li se vor propune cursuri suplimentare", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Irina Volk. Autoritățile ruse vor astfel ca suporterii din cele 32 de națiuni calificate la CM să se simtă în siguranță și bine primiți. "Poliția turistică va fi desfășurată în jurul stadioanelor și a fan-zonelor din cele 11 orașe-gazdă, începând cu 25 de mai", a precizat Irina Volk.

Bayern îl vrea de tot pe James

Clubul Bayern München a decis să activeze clauza de cumpărarea definitivă a mijlocașului ofensiv James Rodriguez de la Real Madrid. Internaționalul columbian, în vârstă de 26 ani, a fost împrumutat vara trecută de germani de la Real, pentru două sezoane, în schimbul sumei de 13 milioane de euro. La finalul perioadei, Bayern îl poate transfera definitiv dacă mai achită 42 de milioane de euro.Conducerea clubului din Bavaria a decis să activeze mai devreme clauza și să-l păstreze pe Rodriguez, astfel că spaniolii vor încasa 55 de milioane de euro pentru jucător.  În acest sezon al Bundesliga, columbianul a jucat 18 meciuri (din 28 de etape) și a marcat cinci goluri.

Patru luni și atât

Antrenorul Alan Pardew și-a reziliat contractul cu ultima clasată din Premier League, West Bromwich Albion, după doar patru luni de la numirea în funcție. În vârstă de 56 de ani, Pardew fusese numit la conducerea tehnică a echipei engleze la finalul lunii noiembrie, în locul lui Tony Pulis, demis pentru rezultate slabe. Pulis lăsase WBA pe locul 16, cu 12 puncte, după 14 etape, la două puncte de prima poziție de retrogradare, 18, care era ocupată de West Ham United, cu un meci mai puțin. Acum situația este aproape fără scăpare pentru echipa din Birmingham. Pardew a obținut o victorie în 18 meciuri, doar opt puncte din 54 posibile. Locul lui Pardew a fost luat, ca interimar, de Darren Moore, antrenor aflat în cadrul clubului, însă este foarte probabil ca acesta să rămână în funcție până la finalul sezonului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.