Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Iordănescu jr. preia Astra

Ziarul de Vrancea
9 iun 2017 484 vizualizări

Clubul Astra Giurgiu a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că Edward Iordănescu este noul antrenor al echipei, el semnând un contract pe două sezoane.

Noul antrenor al echipei Astra este, oficial, de astăzi, Edward Iordănescu. Acesta a semnat, în această după-amiază, un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu Astra alături de staff-ul său, compus din Alexandru Radu, Ionuț Stelescu și Bogdan Pârvu,  se arată pe site-ul grupării giurgiuvene. Jucătorii Astrei au făcut joi dimineață vizita medicală și, după ce Iordănescu a semnat contractul, prima ședință de pregătire cu noul staf. În zilele următoare, până la plecarea lotului în cantonamentul din Slovenia, programată la 10 iunie, mai sunt așteptați o serie de jucători noi, cu care clubul Astra se află în tratative.

Succes frumos pentru Cadanțu

Jucătoarea Alexandra Cadanțu, locul 235 WTA, s-a calificat, ieri în semifinalele probei de simplu din cadrul turneului WTA de la Bol (Croația), cu premii totale de 125.000 de dolari. Cadanțu a învins-o în sferturile de finală pe Maria Sakkari (Grecia, 99 WTA), scor 6-4, 6-0, într-o oră și jumătate. !n runda următoare, românca o va întâlni pe luxemburgheza Mandy Minella (70) care a trecut cu 6-2, 6-1 de Katerîna Bondarenko (Ucraina, 92). Perechea formată din Alexandra Cadanțu și indianca Prarthana Thombare s-a retras înaintea meciului din sferturi, cu echipa Tereza Mrdeza/Tamara Zidansek (Croația/Slovenia).

Golul lui Pușcaș a rămas decisiv

Formația Benevento a promovat în Serie A, ieri, după ce a învins, cu scorul de 1-0, echipa Carpi, în manșa secundă a finalei play-off-ului de accedere în primul eșalon, unicul gol al partidei fiind înscris de George Pușcaș. în turul finalei, cele două echipe au remizat, scor 0-0. Pușcaș, titular la Benevento, a marcat în minutul 32. Fotbalistul român a evoluat până în minutul 72. Benevento a încheiat sezonul regulat în Serie B pe locul 5. Primele două clasate, SPAL și Hellas Verona au promovat direct, iar ocupantele locurilor 3-8 au disputat play-off-ul pentru promovare. În primul meci din play-off, Benevento a învins Spezia, scor 2-1, iar apoi a trecut în semifinale de Perugia, în dublă manșă, 1-0 și 1-1. După ce s-a impus în finala cu Carpi, Benevento a ajuns în premieră în prima ligă din Italia. 

Gușet a trecut prin clipe grele

Fostul multiplu campion de atletism Gheorghe Gușet (49 de ani), în prezent antrenor la CSM Zalău, a fost operat timp de 12 ore la Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” din Cluj, după ce a suferit o ruptură de aortă. Managerul clinicii, dr. Adrian Molnar, a declarat, ieri, că ”tehnic, operația a reușit”. Gheorghe Gușet, multipla campion la aruncarea greutății, a mai trecut printr-o problemă gravă de sănătate, în 2008, când a fost diagnosticat cu insuficiență renală și a suferit un transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Clu. Gheorghe Gușet a fost campion național la aruncarea greutății între anii 1990-2007, dar a obținut și 16 titluri de campion balcanic, cinci medalii de aur la Cupa Europei, înregistrând și opt participări la CE, cinci la CM și trei la Jocurile Olimpice. Cea mai bună performanță la acest nivel a fost locul 5 la Campionatul Mondial de la Moscova, din 2006.

Handbalul românesc a urcat un loc

România a urcat pe poziția a patra în clasamentul coeficienților din Liga Campionilor la handbal feminin, pentru sezonul 2017-2018, performanța datorându-se în special echipei CSM București, care a câștigat trofeul în 2016, iar în acest sezon a obținut medalia de bronz. La masculin, România ocupă locul 17. Clasamentul dat publicității, ieri de EHF, are lider Ungaria, care a urcat de pe locul secund față de anul trecut, având în prezent 176,33 puncte. Pe locul 2 se află Muntenegru (175,67, locul 1 în sezonul trecut), Macedonia stagnează pe locul 3 (155,33), iar România face rocadă cu Norvegia pe locul 4 (153,33), respectiv 131,67 puncte pentru națiunea nordică, în ierarhia în care punctează 21 de țări. Coeficienții sunt calculați în urma rezultatelor obținute de echipele de club feminine în Liga Campionilor, în ultimele trei sezoane. CSM București a câștigat trofeul în 2016, iar în acest sezon a obținut medalia de bronz.

Amical de lux în Australia

Reprezentativa Argentinei a învins, vineri, cu scorul de 1-0, selecționata Braziliei, într-un meci amical disputat la Melbourne, primul cu Jorge Sampaoli la conducerea tehnică. Golul a fost marcat de Gabriel Mercado, în minutul 44. La meci au asistat 95.569 de spectatori. Jorge Sampaoli a preluat conducerea tehnică a naționalei Argentinei săptămâna trecută. Cele două echipe au început jocul în următoarele formule: Argentina: Romero -  Maidana, Otamendi, Mercado - Gómez, Biglia, Banega - Messi, Dybala, Di María - Higuaín. Brazilia: Weverton - Fagner, Thiago Silva, Gil, Filipe Luis - Fernandinho, Paulinho, Renato Augusto, Willian - Philippe Coutinho, Gabriel Jesús. Au mai evoluat Correa, Tagliafico, Rodriguez, Mammana, Lanzini și Acuna pentru Argentina, respectiv Douglas Costa, Rafinha, Giuliano și Taison pentru Brazilia.

Gest urât al saudiților

Jucătorii reprezentativei Arabiei Saudite au refuzat să țină un minut de reculegere pentru victimele atentatului de la Londra înaintea meciului cu naționala Australiei, din preliminariile CM-2018. În timp ce jucătorii australieni s-au aliniat la centrul terenului pentru a aduce un omagiu celor opt persoane moarte, sâmbătă, la Londra, între care se aflau și doi compatrioți, fotbaliștii saudiți au continuat să facă mișcări de încălzire, cu excepția mijlocașului Salman Al-Faraj. Potrivit televiziunii australiene Fox Sports, reprezentanții federației saudite ar fi încercat să-i convingă pe australieni să renunțe la acest minut de reculegere, fără a menționa motivul. Reprezentanți ai fotbalului din Arabia Saudită au afirmat că un moment de reculegere nu există în "cultura saudită", iar șeful federației, Adil Ezzat, a cerut scuze pentru comportamentul jucătorilor. Australia a câștigat meciul cu scorul de 3-2.

Sluțki se mută în Anglia

Tehnicianul Leonid Sluțki, fost selecționer al Rusiei, a fost numit, vineri, în funcția de antrenor principal al echipei Hull City, a anunțat clubul englez, pe site-ul oficial. Sluțki, în vârstă de 46 de ani, este așteptat în Anglia săptămâna viitoare. Leonid Sluțki a obținut cele mai mari succese din cariera de antrenor cu echipa ȚSKA Moscova: trei titluri în Rusia, două cupe și două supercupe ale Rusiei, în perioada 2011-2016. El a pregătit naționala Rusiei în perioada august 2015-iunie 2016, în paralel cu echipa ȚSKA. De la ȚSKA Moscova, a demisionat în decembrie 2016. Sluțki îi succede la Hull City portughezului Marco Silva.

Rotariu are antrenor nou

Tehnicianul croat Ivan Leko, în vârstă de 39 de ani, a preluat conducerea echipei FC Bruges, la care este legitimat și Dorin Rotariu.  Leko, care a jucat la FC Bruges în perioada 2005/2008, a pregătit sezonul trecut pe Saint-Trond, care a încheiat pe locul 12. Ivan Leko îi succede lui Michel Preud'homme, plecat de la echipă la finalul lunii mai. FC Bruges a încheiat play-off-ul campionatul Belgiei pe locul doi și va evolua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.