Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ianis, propus la Inter și la Milan

Ziarul de Vrancea
10 dec 2018 414 vizualizări

Mijlocașul Ianis Hagi a fost propus de fostul internațional Florin Răducioiu pentru un transfer la AC Milan și Inter Milano, a declarat impresarul Virgil Colfescu, pentru fiorentinanews.it.

"Ianis joacă foarte bine. Florin Răducioiu, care în acest moment caută talente pentru Milan, l-a propus pe Ianis atât la Inter, cât și la Milan. în România, toată lumea spune că i-a făcut foarte bine perioada italiană. Pentru că s-a maturizat ca jucător, mai ales din punct de vedere a viziunii jocului și a poziției pe teren. Joacă bine și la naționala U21 și cred că anul viitor îl vom vedea în Italia, la Campionatul European. În plus, e deja în vizorul primei reprezentative. După mine, în scurt timp îl vom vedea din nou în campionatul italian", a declarat Colfescu. Ianis Hagi, 20 de ani, a debutat la FC Viitorul, fiind transferat la FC Fiorentina în 2016, pentru două milioane de euro. Pentru că nu a fost folosit la formația italiană, Gheorghe Hagi a decis să-și răscumpere fiul de la Fiorentina, la începutul acestui an, cu aceeași sumă pe care a primit-o pentru el.

Rednic a dat panamezii afară

Roș-albii s-au despărțit marți la prânz de Armando Cooper, iar la doar o oră distanță l-au pus pe liber și pe portarul Jaime Penedo (37 de ani), cel care a bifat 16 meciuri ca titular în acest an. Participant la Campionatul Mondial din 2018, panamezul a fost titular incontestabil în lipsa unor soluții viabile, dar l-a dezamăgit constant pe Mircea Rednic. Ultima dată, "Puriul" s-a supărat pentru gafele de la meciul cu CFR (0-3), nu l-a mai luat în lot cu Hermannstadt (1-1), când a mers pe mâna lui Vlad Muțiu, iar azi l-a chemat la discuțiile pentru rezilierea contractului. Penedo a înțeles că nu mai e dorit, iar negocierile nu au durat mult, clubul anunțând, pe facebook, despărțirea de goalkeeper-ul care a strâns 73 de meciuri în tricoul lui Dinamo.

 

Grupă relativ ușoară

Reprezentativa de tineret a României va evolua în grupa a opta, alături de Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta, în preliminariile Campionatului European 2021, găzduit de Ungaria și Slovenia.  La calificările care încep în toamna anului viitor sunt eligibili pentru echipa națională U21 toți jucătorii născuți începând cu data de 1 ianuarie 1998. Au fost trase la sorți opt grupe de câte șase echipe și una de cinci. Se califică la EURO câștigătoarele celor nouă grupe, în timp ce primele două formații clasate pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru ultimul loc la turneul final. Gazdele Ungaria și Slovenia sunt calificate din oficiu. Preliminariile încep în perioada 18-20 martie 2019, însă pentru selecționatele calificate la EURO 2019 primele meciuri vor fi programate abia în perioada 2-10 septembrie 2019.

Sorana a câștigat în Dubai

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 7, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Ea a dispus în primul tur de sportiva Iulia Hatuka, din Belarus, scor 6-3, 6-3, după o oră și 13 minute. În optimi, Cîrstea va evolua contra chinezoaicei Peng Shuai. Luni, Sorana Cîrstea, locul 85 WTA, și-a anunțat retragerea din echipa României de Cupa Federației, fără a oferi un motiv exact. Tot la Dubai, Raluca Șerban (217 WTA) a debutat fără succes sub culorile noii sale patrii, Cipru, fiind învinsă cu 6-7, 2-6 de olandeza Quirine Lemoine (248 WTA). Principala favorită a turneului este jucătoarea franceză Kristina Mladenovic.

Ganea a revenit la Athletic

Formația Athletic Bilbao, cu fundașul Cristian Ganea rezervă, a câștigat, scor 1-0, meciul susținut, luni, pe teren propriu, în compania echipei Girona, în etapa a XV-a a campionatului Spaniei. Aritz Aduriz a marcat golul victoriei, din penalti, în minutul 90^1. În clasament, Bilbao este pe locul 18, cu 14 puncte, iar Girona ocupă locul IX, cu 21 de puncte.

 

USOC sub lupă în cazul Nassar

Un raport dat publicității luni arată ignoranța Comitetului Olimpic al SUA (USOC) în legătură cu faptele fostului medic al echipei americane de gimnastică Larry Nassar, găsit vinovat pentru sute de agresiuni sexuale.  Raportul de 233 de pagini, comandat de USOC și realizat de un cabinet de avocați, acuză responsabili ai comitetului olimpic american că nu au reacționat imediat după primele acuzații în cazul Nassar în 2015 și au încercat să acopere scandalul, care a izbucnit în 2016.Fostul director general al USOC Scott Blackmun, care a demisionat în februarie, și actualul director pentru performanța sportivă a comitetului olimpic american, Alan Ashley, sunt direct vizați pentru lipsa lor de acțiune.  Cei doi nu ar fi luat măsurile necesare după ce au fost alertați, din iulie 2015, de către fostul director al federației americane de gimnastică, Steve Penny.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.