Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ianis face, Ianis desface

Ziarul de Vrancea
30 nov -1 2358 vizualizări

Fotbalistul echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi, a pasat decisiv la unicul gol al meciului din deplasare cu Sporting Braga, scor 1-0, din manșa secundă a 16-imilor Ligii Europa. Hagi a ratat un penalti în prima repriză.

Rangers a obținut calificarea în faza următoare a competiției. Golul a fost marcat de Kent, în minutul 61, dintr-o pasă de la Ianis Hagi. Românul a ratat un penalti în minutul 45Â1 și a jucat până în minutul 72. În tur, la Glasgow, scorul a fost 3-2 pentru Rangers, două goluri fiind marcate de Ianis pentru echipa pregătită de Steven Gerrard

Semieșec Rapid, Voicu eliminat

Rapid București a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, marți, pe teren propriu, la Voluntari, cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, în etapa a XXII-a a Ligii a II-a. Gazdele au evoluat în inferioritate numerică din minutul 45^2, după ce căpitanul Ionuț Voicu a primit cartonașul roșu pentru un fault dur asupra lui Florian Haită. În urma acestui rezultat, Rapid rămâne pe locul III, cu 36 de puncte, după UTA Arad, locul I, cu 44 de puncte, și CS Mioveni, locul II, cu 37 de puncte. Turris este pe locul VI, cu 33 de puncte.

Fotbalistele vor juca și la Mecca

Un campionat de fotbal feminin va începe în premieră, în luna martie, în Arabia Saudită, măsură ce face parte din seria de reforme pentru modernizarea statului din Orientul Mijlociu, Women Football League (WFL) este deschisă fetelor peste 17 ani, iar meciurile se vor disputa în trei orașe, Riyad, Djeddah și Damman. Mai multe echipe se vor înfrunta în tururi preliminare în fiecare oraș. Campioanele regionale se vor califica la faza finală, WFL Champions Cup, care va stabili echipa campioană. Premiile pentru prima ediție vor fi de 133.285 de dolari. Competiția a fost lansată oficial, luni, la Riyad, de prințul Khaled bin Al-Waleed bin Talal, președintele Federației Sportul pentru Toți din Arabia Saudită (SFA), înconjurat de mai multe jucătoare.

Apelul „cetățenilor” a ajuns la TAS

TAS a confirmat că a primit apelul clubului Manchester City la decizia UEFA de a suspenda gruparea britanică din cupele euroepene din cauza neresepctării fair-play-ului financiar.Într-un comunicat, TAS a menționat că nu poate preciza data la care va da un verdict în acest caz. La 14 februarie, UEFA a anunțat că gruparea Manchester City a fost amendată cu 30 de milioane de euro și exclusă din cupele europene două sezoane pentru încălcări grave ale regulamentelor legate de licențierea cluburilor și de fair play-ul financiar.Potrivit forului continental, Manchester City a exagerat când a declarat veniturile din sponsorizări și informațiile declarate la UEFA în perioada 2012-2016. În plus, camera decizională a Corpului de Control financiar al Cluburilor a precizat că gruparea nu a cooperat în anchetă. Astfel, Manchester City a primit interdicție de participare în sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 în cupele europene și a fost amendată cu 30 de milioane de euro.

Lewandowski, accidentat la genunchi

Clubul Bayern München a anunțat, miercuri, că Robert Lewandowski va fi indisponibil aproximativ patru săptămâni, din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. Lewandowski are o fisură de platou tibial și va rămâne zece zile cu piciorul în ghips, după care va începe recuperarea. Fotbalistul s-a accidentat la meciul de marți cu Chelsea Londra, scor 3-0, în Liga Campionilor. 

Spre a treia operație?

Jucătorul britanic Andy Murray ar putea reveni luna viitoare pe teren, dar spune că totodată ar putea suferi o a treia operație la șold, care să îl mai țină departe de tenis. Murray nu a mai jucat din noiembrie 2019, din cauza unei afecțiuni la osul pelvian. Fostul lider ATP a declarat că ultimele luni au fost incredibil de complexe, provocato  are și dificile. El spune că viitoarele săptămâni vor stabili dacă este nevoie de o altă intervenție chirurgicală sau va putea reveni în circuit, probabi cel mai devreme la Miami Open, din martie. Andy Murray a evoluat ultima dată în Cupa Davis, în noiembrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.