Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ianis, dublă pentru Genk

Ziarul de Vrancea
28 sep 2019 1000 vizualizări

Fotbalistul echipei Genk, Ianis Hagi, a înscris două goluri și pasat decisiv la cealaltă reușită a formației sale, sâmbătă seară, la meciul din deplasare cu St. Truiden, scor 3-3, din etapa a noua a campionatului Belgiei.

Hagi a înscris în minutele 48 și 60, ambele goluri din penalti. În plus, fotbalistul român a pasat decisiv la golul lui Bongonda, din minutul 14.Ianis Hagi a jucat până în minutul 69. În minutul 62, jocul a fost suspendat pentru aproximativ un sfert de oră, din cauza fanilor gazdelor, care au aruncat cu mai multe obiecte către poarta echipei oaspet

Japonezii se obrăznicesc la rugby

Japonia a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale de Rugby, învingând, sâmbătă, Irlanda, cu 19-12 (9-12), într-un meci disputat la Shizuoka, în Grupa A a turneului final. Irlanda, numărul 2 în clasamentul mondial, a condus la pauză prin reușitele lui Gary Ringrose șui Rob Kearney, ultimul eseu fiind transformat de Jack Carty. În același timp, japonezii, locul 9 mondial, au punctat prin trei lovituri de pedeapsă transformate de Yu Tamura. În repriza secundă au mai marcat doar japonezii: Kenki Fukuoka, eseu transformat de Yu Tamura și încă o lovitură de pedeapsă transformată de același Yu Tamura. Alte rezultate înregistrate în week-end la Cupa Mondială: Argentina – Tonga 28-12(grupa C); Africa de Sud – Namibia 57-3 (B); Georgia- Uruguay 33-7. Țara Galilor – Australia 29-25. (D).

Hamilton și Red Bulls se distanțează

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, ieri Marele Premiu al Rusiei, 16-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pe circuitul de la Soci, pe locul doi s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas. Al treilea a terminat monegascul Charles Leclerc, de la Ferrari, care a pornit în cursă din pole position.Au urmat în clasament Max Verstappen (Red Bull), Alexander Albon (Toro Rosso), Carlos Sainz jr (McLaren), Sergio Perez (Racing Point), Lando Norris (McLaren), Kevin Magnussen (Haas) și Nico Hulkenberg (Renault). În clasamentul piloților, Hamilton conduce cu 322 de puncte, urmat de Bottas (249) și Leclerc (212), iar la constructori, Mercedes are 571 puncte, Ferrari, 409 și Red Bull, 311.

Un danez cântând în ploaie

Ciclistul danez Mads Pedersen în vârstă de 23 de ani a câștigat ieri, în comitatul Yorkshire (Marea Britanie) titlul mondial pe șosea, la capătul unei zile friguroase și ploioase, într-o cursă în care s-au petrecut abandonuri ale unor rutieri cunoscuți, precum Philippe Gilbert, Remco Evenepoel, Aleksei Luțenko, Nairo Quintana, Primoz Roglic sau Alejandro Valverde, campionul en-titre. Cursa s-a decis cu un sprint în trei, la care marele favorit, italianul Matteo Trentin, a fost surprins de reacția viguroasă a danezului. Pe locul III, s-a clasat elvețianul Stefan Küng, apoi au urmat Gianni Mosco (Italia) și Peter Sagan (Slovacia)

 

Prima înfrângere pentru Turris

Rezultate înregistrate în etapa a IX-a din Liga a doua la fotbal: Csikszereda Miercurea Ciuc – „U” Cluj 1-1; FC Argeș – Turris Turnu Măgurele 3-2: CSM Reșița - Farul Constanța 2-1: Viitorul Pandurii Târgu Jiu - ASU Poli Timișoara 1-4; UTA - Daco-Getica 6-0; Gloria Buză - Concordia Chiajna 2-1; Dunărea Călărași - Pandurii Târgu Jiu 4-0; Ripensia Timișoara - Sportul Snagov 3-1; Metaloglobus - Rapid București 0-0. Întâlnirea FC Petrolul - CS Mioveni va avea loc marți. În urma acestor rezultate, Turris rămâne pe locul I, cu 22 de puncte, urmată de UTA, cu 19 puncte, și de Gloria Buzău, tot 19 puncte, dar golaveraj mai slab.

 

La două secunde de record

Etiopianul Kenenisa Bekele, în vârstă de 37 de ani, a câștigat, duminică, maratonul de la Berlin și a ratat cu doar două secunde recordul mondial. Bekele a terminat cursa în două ore, un minut și 41 de secunde, la doar două secunde de recordul stabilit de kenyanul Eliud Kipchoge în 2018. Kenenisa Bekele a fost urmat de compatriotul său Birhanu Legese și de un alt etiopian, Sisay Lema. Bekele a câștigat la Berlin pentru a doua oară, după ce s-a impus și în 2016.

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.