Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Hermannsadt rămâne în Liga I

Ziarul de Vrancea
10 iun 2019 837 vizualizări

Formația Hermannstadt se menține în Liga I, după ce a fost învinsă, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 0-1 de echipa Universitatea Cluj, în manșa secundă a barajului de menținere/promovare în Liga I.

Sibienii se mențin în primul eșalon datorită victoriei cu scorul de 2-0 din meciul tur. Ieri, golul a fost marcat de Goga, în minutul 64. În minutul 68, un gol marcat de Tsoumou a fost anulat pentru ofsaid. Cele două echipe au ajuns la baraj după ce Hermannstadt a încheiat pe locul șase play-out-ul Ligii I, iar Universitatea Cluj a terminat pe locul trei sezonul în Liga a II-a.

Prunea, manager la câini

Fostul portar Florin Prunea este, de marți, noul manager general al FC Dinamo București, a anunțat conducerea clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare prin intermediul site-ului oficial. „M-am întors acasă! Mă bucur că am revenit la Dinamo, clubul care m-a format ca om și ca sportiv. Pentru mine este o onoare să reprezint Dinamo, am crescut aici, știu foarte bine ce înseamnă performanța și vreau să readucem clubul în elită. Nu vreau să comentez ce s-a întâmplat în ultimii ani, dar îi asigur pe toți suporterii că împreună cu echipa mea administrativă, cu antrenorii și jucătorii vom face tot ce depinde de noi să readucem Dinamo acolo unde ne dorim cu toții. Suporterilor nu le cer răbdare, le cer susținere.”, a declarati Florin Prunea. Fostul portar al echipei Dinamo și al naționalei a lucrat ultima dată ca președinte la Poli Iași.

Infirmeria FCSB

Gruparea păstorită de Gigi Becali a anunțat că jucătorul Harlem Gnohéré, care fusese diagnosticat cu ruptură a peretelui anterior și o slăbire a peretelui posterior ale canalului inghinal de parte stângă, dar și cu entezopatie a mușchilor adductori de aceeași parte, a fost supus, marți, unei intervenții chirurgicale.  Operația a fost un succes, iar perioada estimată de recuperare a jucătorului va fi de 6-8 săptămâni. La FCSB mai sunt doi jucători accidentați, Marko Momcilovic (hernie de disc) și Alexandru Stan (operat de menisc în martie, nerecuperat, încă).

Mbappé, pe urmele lui Messi

Kylian Mbappé  pare a fi fotbalistul din noua generație cu cele mai mari șanse să calce pe urmele lui Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Francezul de la PSG i-a depășit deja pe cei doi la un capitol. Atacantul a marcat marți seara, 11 iunie, în partida Andorra – Franța din preliminariile pentru Euro 2020 (scor 0-4), golul cu numărul 100 al carierei. Mbappé a atins această cifră deja impresionantă la vârsta de 20 de ani și 5 luni. O eficiență rară, pe care nu au atins-o nici măcar Messi și Cristiano Rolando. Cei mai buni fotbaliști ai lumii în ultimul deceniu au ajuns la cota 100 de goluri în carieră după ce au împlinit 22 de ani. Kylian Mbappé a marcat cele 100 de goluri pentru AS Monaco, PSG și la naționala Franței. Iar realizările au fost izbutite cu piciorul drept, cu piciorul stâng, dar și cu capul.

Froome nu vine la Turul Franței

Britanicul Chris Froome, cvadruplu câștigător al Turului Franței, nu va participa la ediția din acest an a competiției, din cauza unei accidentări, relatează presa franceză. Froome a suferit o fractură deschisă de femur în etapa a patra a cursei Criterium du Dauphiné, potrivit unui martor citat de Le Figaro. “Este o accidentare gravă. Este clar că nu va lua startul în Turul Franței”, a declarat Dave Brailsford, conducător al echipei Ineos. Turul Franței va începe în data de 6 iulie, la Bruxelles.

Finală interesantă la U20

Reprezentativele Ucrainei și Coreei de Sud vor disputa finala Campionatului Mondial FIFA Under-20 din Polonia.  Ucraina a trecut în semifinale de Italia, scor 1-0, prin golul marcat de Serghei Bulețka în minutul 65. Și Coreea de Sud s-a impus tot cu 1-0, în fața Ecuadorului. Golul a fost marcat de Choi Jun, în minutul 39. Finala mică dintre Italia și Ecuador va avea loc vineri, iar finala mare dintre Coreea de Sud și Ucraina este programată sâmbătă.

Americancele n-au milă

Reprezentativa SUA a învins, marți, cu scorul de 13-0, selecționata Thailandei, la Cupa Mondială de fotbal feminin, aceasta fiind cea mai mare diferență de scor înregistrată în istoria competiției. Vedeta echipei SUA, Alex Morgan, a reușit să marcheze de cinci ori în acest meci, în minutele 12, 53, 74, 81 și 87. Celelalte goluri au fost marcate de Rose Lavelle (de două ori), Lindsey Horan, Samantha Mewis (de două ori), Megan Rapinoe, Mallory Pugh și Carli Lloyd. Vechiul record aparținea echipei Germaniei, care a învins Argentina, scor 11-0, în 2007.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.