Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Halep joacă în fapt de seară

Ziarul de Vrancea
19 oct 2021 696 vizualizări

Simona Halep va juca astăzi în optimile de finală al turneului de categorie WTA 500 de la Moscova.

Ea o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (32 WTA) în al cincilea meci de pe terenul central, nu înainte de ora 18.30. În primul tur, Kudermetova a învins-o greu, cu 4-6,7-6, 6-4 pe compatrioata ei de 18 an, Oksana Selehmeteva. La dublu, perechea Nadia Kicenok /Raluca Olaru (Ucraina/România) s-a calificat în semifinale. Adversarele lor, rusoaicele Anna Kalinskaia și Anastasia Potapova au abandonat în primul set la scorul de 5-2 pentru Nadia și Raluca.

La Tenerife, Jaqueline Cristian (108) a pierdut în turul II, cu 2-6,5-7 în fața jucătoarei din Slovacia, Anna Schmiedlova (90),după 100 de minute. Românca a condus cu 5-3 în setul doi.

Misiune grea pentru CFR

CFR Cluj întâlnește, asrăzu de la ora 22:00, pe teren propriu, formația AZ Alkmaar, într-o partidă contând pentru Grupa D a Europa Conference League. De la aceeași oră, se joacă în Cehia partida Jablonec – Randers (Danemarca), Din echipa clujeană va lipsi fundașul Burcă, accidentat la echipa națională. După trei runde, clasamentul grupei D arată astfel: 1.Alkmar – 4 p; 2.Jablonec – 3 p; 3. Randers – 2 p; 4. CFR – 1 p. Partida va fi transmisă la ProTV

 

Ultimul concurs pentru Drăgulescu

Gimnastul Marian Drăgulescu (40 de ani) a ratat la nici trei zecimi calificarea în finala la sărituri, la CM din Japonia, singurul la care a evoluat. Drăgulescu a fost notat cu 14.566 și 14.033, iar cu o medie de 14.299 s-a clasat pe locul 15, ratând finala de opt. Gimnastul în vârstă de 40 de ani a luat startul la a 14-a ediție de Campionat Mondial din carieră. România va mai avea astfel la CM din Japonia doar participarea Mariei Ceplinschi, ea fiind calificată în finala la individual-compus, de joi, și în cea de la sol, de duminică. Maria Ceplinschi are doar 16 ani și este debutantă la Mondiale.

 

Preliminarii europene la polo

Liga Europeana de Natație (LEN) a anunțat grupele din preliminariile CE de polo pe apă feminin din 2022.Țara noastră va găzdui meciurile din grupa A, în care Romania va întâlni Slovacia, Germania, Ucraina și Irlanda. Preliminariile vor avea loc în perioada 17-20 februarie 2022. În calificari participă 14 echipe. În preliminariile Euro 2022 de polo masculin, tricolorii vor întâlni Malta, Lituania si Irlanda. Preliminariile vor avea loc în perioada 18-20 februarie 2022. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la turneul final.

Mondialul cluburilor, în Emirate

Emiratele Arabe Unite vor găzdui Cupa Mondială a Cluburilor la începutul anului 2022, a anunțat președintele FIFA, Gianni Infantino. “S-a decis ca CM a Cluburilor 2021 să aibă loc la începutul anului 2022, perioada exactă urmează să fie confirmată, însă gazda, după retragerea Japoniei din cauza pandemiei, va fi Emiratele Arabe Unite, care a mai găzduit evenimentul de câteva ori”, a spus Infantino. Competiția anuală reunește campioanele celor șase confederații.

Un proiect păgubos

Un raport comandat de UEFA estimează între 2,5 și 3 miliarde de euro pe parcursul a patru ani deficitul federațiilor europene dacă va fi adoptat controversatul plan FIFA de revizuire a calendarului internațional, a aflat AFP dintr-o sursă internă. UEFA a prezentat marți rezultatele acestui studiu liderilor celor 55 de federații membre. Acest raport nu ia în considerare posibilul deficit suplimentar pentru campionatele naționale, precizează Le Monde și L'Équipe, care au dezvăluit conținutul documentului. Confederația europeană este împotriva reformei calendarului internațional apărat de FIFA, care are în vedere organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani începând cu 2028, în locul ritmului obișnuit de patru ani

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.