Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Halep, în ierarhia câștigurilor

Ziarul de Vrancea
26 mai 2020 908 vizualizări

Simona Halep ocupă locul IX în topul jucătorilor de tenis cu cele mai mari câștiguri până la 1 iunie 2019, conform tennisworldusa.org, cel mai bogat fiind elvețianul Roger Federer.

Potrivit Forbes, într-un clasament realizat până la 1 iunie 2019, Simona Halep a obținut 10.2 milioane de dolari din premii și sponsorizări. Pe primul loc în acest clasament se află Roger Federer (93.4 milioane de dolari), urmat de Novak Djokovic (50.6), Kei Nishikori (37.3), Rafael Nadal (35) și Serena Williams (29.2). Pe locul șase se află Naomi Osaka (24.3), urmată de Alexander Zverev (11.8), Angelique Kerber (11.3), Simona Halep (10.2) și Sloane Stephens (9.6).

Băluță a marcat pentru Slovan

Mijlocașul Alexandru Băluță a marcat golul victoriei echipei lui, Slovan Liberec, în meciul cu Ceske Budejovice, disputat, miercuri, în deplasare, în etapa a XXV-a a campionatului ceh de fotbal. Bălută, primul jucător român care a intrat pe teren și primul care a înscris la reluarea meciurilor întrerupte de pandemia de coronavirus, a marcat în minutul 50. El a evoluat până în minutul 80, când a fost schimbat cu Hromada. Cu acest succes, Slovan Liberec a urcat pe locul IV, cu 39 de puncte, la egalitate cu Banik Ostrava, de pe locul V. Lider este Slavia Praga, cu 61 de puncte, echipă urmată de Viktoria Plzen, cu 53 de puncte, și de Jablonec, cu 43 de puncte.

Un loc în plus la handbal masculin

Federația Europeană de Handbal a anunțat, ieri, criteriile de acordare a locului oferit de obicei câștigătoarei competițiilor EHF Cup și EHF European Cup (fosta Challenge Cup) iar la masculin România primește un loc suplimentar, ca națiune cu cele mai bune rezultate per total în rankingul continental.Forul european de profil a comunicat, ieri, națiunile care vor avea un loc suplimentar în cupele europene, în sezonul 2020-2021, după ce actuala stagiune s-a încheiat înaintea jucării finalelor pentru trofee. În urma acestei decizii, România ar urma să fie reprezentată în fosta Challenge Cup, actuala EHF European Cup, de echipa de pe locul V în clasamentul Ligii Naționale, care la data întreruperii campionatului, a fost ocupat de CSM București.

Acord de principiu în Premier League

Prima ligă din Anglia se va relua în data de 17 iunie după pauza cauzată de coronavirus, iar primele meciuri vor fi Manchester City – Arsenal și Aston Villa – Sheffield United, informează bbc.com. Cluburile discută reluarea campionatului la o reuniune,ieri, însă se pare că au ajuns la un acord de principiu, precizează BBC. În Premier League mai sunt de jucat 92 de partide. Campionatul a fost întrerupt la 13 martie, din cauza pandemiei de coronavirus și se va relua la 100 de zile de la meciul Leicester City – Aston Villa, scor 4-0, din data de 9 martie.

Gafă de începător la Leipzig

Formația RB Leipzig a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul susținut, miercuri, pe teren propriu, în compania echipei Hertha Berlin, în campionatul Germaniei. Jucătorii berlinezi au marcat primii în min. 9, iar Klostermann a egalat după 15 minute. Situația gazdelor s-a complicat după ce Halstenberg ('54) a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. În min. 68, Leipzig a trecut în avantaj după ce portarul Jarstein a scăpat în poartă mingea trimisă de Schick. Dar Hertha a egalat în min. 82, dintr-un penalty transformat de Piatek. Alte rezultate înregistrate miercuri: Augsburg-Paderborn 0-0; Fortuna Düsseldorf-Schalke 04 2-1; Hoffenheim-FC Köln 3-1; Union Berlin - Mainz 1-1. În clasament conduce Bayern München, cu 64 de puncte, urmată de Borussia Dortmund, cu 57 de puncte.

Români în comisiile CIO

În componența comisiilor Comitetului Internațional Olimpic (CIO) pentru 2020, anunțate oieri, se regăsesc trei români - Octavian Morariu, Nadia Comăneci și Mihai Covaliu, informează COSR. Octavian Morariu, membru CIO pentru România, șeful comisiei CIO pentru viitoarele ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia de Coordonare a JO Beijing 2022 prezidată de Juan Antonio Samaranch și reconfirmat pentru 2020. Din acest an, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Roman, se va număra, alături de Nadia Comăneci, gimnasta de 10 de la Montreal, printre membrii Comisiei pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghei Bubka. Președintele COSR este și seful comisiei de marketing și comunicare a Asociațiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și membru în comisia de marketing a Asociațiilor Comitetelor Olimpice Naționale (ANOC).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.