Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hagi se retrage de la FC Viitorul

Ziarul de Vrancea
1 aug 2020 878 vizualizări

Gheorghe Hagi a anunțat, ieri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FC Viitorul, că a decis să se retragă din funcția de manager al echipei constănțene.

Hagi a precizat că va rămâne în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde va coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori. „Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1”, este comunicatul semnat de Hagi. El nu a precizat motivul hotărârii sale dar cel mai probabil el este deranjat de acuzele unor oameni din lumea fotbalului, inclusiv mass-media, vizavi de modul în care Viitorul a gestionat finalul play-out-ului.

Cinci românce la Palermo

Trei jucătoare române de tenis, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig, au intrat direct pe tabloul principal de simplu al turneului de la Palermo, dotat cu premii totale de 163.103 euro, primul care se desfășoară în circuitul WTA după întreruperea sezonului în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus. Sorana Cîrstea va juca în primul tur contra italiencei Sara Errani, beneficiara unui wildcard, Begu o va înfrunta în manșa inaugurală pe germanca Laura Siegemund, iar Țig va primi replica favoritei numărul patru, Anett Kontaveit (Estonia). Croata Petra Martic este principala favorită a competiției. În calificări, Gabriela Ruse și Laura Paar au obținut victorii în primul tur și și-au asigurat fiecare 758 euro și 10 puncte WTA. Ruse a trecut sâmbătă seara cu 7-5, 6-2 de italianca Dalila Spiteri, iar Paar a întrecut-o pe olandeza Bibiane Schoofs cu 6-2, 1-6, 6-2.

 

Destinație surpriză pentru Tamaș

Clubul Universitatea Cluj a anunțat, duminică, pe site-ul oficial, că l-a achiziționat pe fotbalistul Gabriel Tamaș. Contractul fundașului este valabil un sezon (2020/2021). “Sunt încântat de venirea la „U”. Am ales acest club în primul rând pentru fani, am văzut ce atmosferă pot face, este ceva unic în România. M-a atras faptul că aici este un club de tradiție, cu o istorie atât de lungă. Potențialul acestei echipe este uriaș și pot spune că FC Universitatea Cluj merită să ajungă iar sus, în prima ligă, acolo unde îi este locul, iar la asta vreau să contribui și eu. Mi-ar plăcea să mă retrag din fotbal de la „U”, ar fi un lucru frumos”, a declarat Tamaș, care a jucat ultima dată la Astra Giurgiu.

 

Hamilton câștigă cursă după cursă

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, ieri, pe circuitul de la Silverstone, Grand Prix de Formula 1 al Marii Britanii, a patra etapă a Campionatului Mondial de F1. Hamilton a trecut linia de sosire cu pană. Pentru britanic este al șaptelea succes la Silverstone și al treilea consecutiv din actualul sezon de F1. Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Charles Leclerc (Ferrari). Top 10 este completat de Daniel Ricciardo (Renault), Lando Norris (McLaren), Esteban Ocon (Renault), Pierre Gasly (AlphaTauri), Alexander Albon (Red Bull Racing), Lance Stroll (Racing Point) și Sebastian Vettel (Ferrari).Etapa următoare, 70th Anniversary Grand Prix, se va desfășura în 9 august, tot la Silverstone.

Arsenal a câștigat FA Cup

Arsenal a cucerit Cupa Angliei la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o pe Chelsea cu scorul de 2-1 (1-1), în finala desfășurată pe Stadionul Wembley din Londra, fără spectatori. Derby-ul londonez a fost adjudecat de „tunari”, grație dublei reușite de gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang ('28 - penalty, '67), după ce Chelsea a deschis scorul prin americanul Christian Pulisic ('5). Echipa antrenată de Frank Lampard a terminat meciul în inferioritate, croatul Mateo Kovacic fiind eliminat pentru al doilea cartonaș galben în min. 73. Arsenal deține recordul de trofee în Cupa Angliei, acesta fiind al 14-lea. Victoria „tunarilor” este sinonimă și cu calificarea în Europa League.

Zenga pleacî de la Cagliari

Tehnicianul Walter Zenga va părăsi gruparea Cagliari, iar, sâmbătă seară, a fost ultimul meci, pierdut, scor 0-3, cu AC Milan. „Președintele a decis schimbarea mea și este dreptul lui să acționeze pentru binele echipei. Personal nu am nimic să-mi reproșez, era complicat să fac mai mult în aceste condiții. Vreau să mulțumesc tuturor: de la conducători la masori, dar mai ales băieților, care mi-au permis să trăiesc o experiență pe care nu o voi uita niciodată”, a declarat Zenga.Antrenorul Walter Zenga a fost numit, la 3 martie, la conducerea tehnică a echipei Cagliari. Zenga, 59 de ani, l-a înlocuit pe Rolando Maran.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.