Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Grosu, lider în Turul Luxemburgul

Ziarul de Vrancea
17 sep 2020 944 vizualizări

Ciclistul român Eduard-Michael Grosu (Nippo Delko One Provence) a trecut pe primul loc în clasamentul general în Turul Luxemburgului după etapa a treia, câștigată ieride germanul John Degenkolb (Lotto-Soudal), transmite presa internațională.

Pe distanța de 164,3 km, între Rosport și Schifflange, John Degenkolb s-a impus la sprint, în fața lui Grosu și a belgianului Pieter Vanspeybrouck (Circus-Wanty Gobert), ambii sosind în același timp cu învingătorul. Degenkolb este la prima victorie în acest sezon. Germanul s-a retras din actuala ediție a Turului Franței după prima etapă, în urma unei căzături. Grosu, care a câștigat duminică Turul României, a trecut pe primul loc la general, detronându-l pe italianul Diego Ulissi (UAE Emirates), câștigătorul primei etape. Grosu are un avans de cinci secunde față de Ulissi.

 

Salt de trei locuri

Naționala României a urcat trei poziții, până pe locul 34, cu 1.483 de puncte, în primul clasament FIFA/Coca-Cola publicat după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.Aversarele României din grupa de Liga Națiunilor ocupă următoarele locuri: Austria - locul 27, cu 1.505 puncte, în coborâre o poziție, Irlanda de Nord - locul 38, cu 1.468 de puncte, în coborâre două poziții și Norvegia - locul 44, cu 1.452 puncte, menținere. Islanda, adversara echipei antrenate de Mirel Rădoi în play-off-ul pentru Euro-2020, ocupă locul 41, cu 1.457 de puncte, după o coborâre de două poziții.

Cale liberă spre Euro 2023

UEFA a anunțat Federația Română de Fotbal că a aprobat dosarul de candidatură depus pentru EURO U21 din 2023, turneul final unde se vor stabili și cele patru reprezentante europene la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, Competiția continentală se desfășoară începând din 1978, iar ediția din 2023 ar fi cea cu numărul 24. Până în prezent, cele mai multe titluri continentale la această categorie de vârstă le au Italia și Spania, câte 5, fiind urmate de Anglia, Rusia, Olanda și Germania, fiecare cu câte două. UEFA va anunța gazda turneului final din 2023 în luna decembrie. În cazul în care România va obține organizarea EURO U21, cele 31 de partide vor fi găzduite pe opt stadioane din patru orașe, București, Giurgiu, Ploiești și Cluj.

Victorie de etapă pentru Kwiatkowski

Polonezul Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers) s-a impus, ieri, în etapa a 18-a din Turul ciclist al Franței, desfășurată între Méribel și La Roche-sur-Foron, pe distanța de 175 kilometri. Acesta a fost urmat de coechipierul său ecuadorian Richard Carapaz și de belgianul Wout van Aert (Jumbo). Slovenul Primoz Roglic (Jumba Visma) rămâne lider al clasamentului general. El este urmat de Tadej Pogacar (UAE) la 57 de secunde și Miguel Angel Lopez (Astana) la un minut și 27 de secunde. Etapa a XIX-a va avea loc vineri, pe distanța de 166,5 kilometri, între Bourg-en-Bresse și Champagnole.

 

În onoarea lui Billie Jean

Federația Internațională de Tenis (ITF) a anunțat, joi, că Fed Cup a primit numele Billie Jean King Cup. Pentru prima dată o competiție majoră globală pe echipe primește numele unei femei. “Este o onoare faptul că îmi poartă numele cupa mondială feminină de tenis și este o responsabilitate pe care nu o tratez cu ușurință”, a declarat fosta sportivă. Billie Jean King și-a dedicat viața luptei împotriva discriminării, iar valorile pe care le reprezintă reprezintă simbolurile turneului la care participă 116 națiuni, notează itftennis.com.King are în palmares șapte trofee Fed Cup.

Probleme cu Koeman, la Barça

Antrenorul Ronald Koeman ar putea să nu stea pe banca echipei FC Barcelona la debutul în noul sezon al LaLiga, potrivit postului Cadena Cope, Aceasta pentru că oficialii Barcelonei nu au găsit încă un acord cu fostul antrenor principal Quique Setien, care a fost demis din funcție după înfrângerea din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, scor 2-8, cu Bayern München. Atât timp cât Barcelonaa nu găsește un acord financiar privind ultimul an de contract din înțelegerea cu Setien, olandezul nu poate sta pe banca de rezerve a echipei, la meciuri oficiale.

Sancțiuni după PSG-OM

Comisia de disciplină a ligii franceze de fotbal profesionist l-a suspendat șase jocuri pe mijlocașul Layvin Kurzawa de la PSG, după incidentele din finalul meciului cu Olympique Marseille. Jordan Amavi (Marseille) a fost suspendat trei meciuri, Neymar (PSG) a primit două partide plus una cu suspendare, Leandro Paredes (PSG) a „luat” două etape de suspendare, iar Dario Benedetto (Marseille), una. Comisia continuă analiza acuzațiilor de rasism, formulate de Neymar la adresa lui Alvaro Gonzalez (Marseille). Vinovat că ar fi scuipat în direcția lui Gonzalez, Angel Di Maria (PSG) va veni în fața comisiei săptămâna viitoare, astfel că el va evolua în meciul cu Nice de duminică.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.