Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Grecii fac scor cu rușii

Ziarul de Vrancea
22 aug 2019 886 vizualizări

Olympiakos Pireu a reușit scorul zileide miercuri în play-off-ul Ligii Campionilor, formația elenă trecând pe propriul teren cu 4-0 de FK Krasnodar, echipă la care Andrei Ivan nu a fost în lot.  Într-o altă partidă a serii, Dinamo Zagreb a învins acasă, cu 2-0 pe Rosenborg. În fine, Crvena Zvezda Belgrad a remizat, scor 2-2, pe terenul echipei elvețiene Young Boys Berna. S-au disputat marți: CFR Cluj – Slavia Praga 0-1; Apoel Nikosia - Ajax Amsterdam 0-0; Linzer ASK – Club Bruges 0-1. Meciurile retur vor avea loc pe 27 și 28 august. Învingătoarele din aceste duble manșe se califică în grupele Ligii Campionilor, iar învinsele, în grupele Ligii Europa.

Ghici cine vine la Gigi?

Directorul sportiv al FCSB, Narcis Răducan, a declarat, ieri, că patronul Gigi Becali s-a înțeles cu un antrenor român, al cărui nume va fi anunțat după meciul cu Vitoria Guimaraes. „Patronul a luat într-adevăr o decizie, dar a stabilit ca până la ora jocului să rămână o informație știută doar de noi, pentru liniștea echipei, pentru că avem o întâlnire importantă astăzi. Sunt discuții avansate cu un antrenor, nu cred că a semnat, din ce știu eu” El a precizat că FCSB negociază pentru transferul fundașului Alexandru Pașcanu de la Leicester, dar și de Adrian Rus de la Mol Vidi. În același, timp, FCSB se va despărți de 5-6 jucători.

Strechie le mai lipsea!

Roberto Strechie (19 ani), fotbalist cu cetățenie română născut în Italia, este aproape de transferul la Dinamo București. Mijlocașul defensiv ar urma să fie transferat la echipa lui Dusan Uhrin Jr. de la Venezia, echipă din liga a doua italiană. Potrivit tuttomercatoweb.com, Strechie va ajunge la Dinamo sub formă de transfer definitiv, Venezia păstrându-și o clauză de răscumpărare pentru tânărul de 19 ani. Roberto Strechie este născut pe 16 iulie 2000, în Veneția. Acesta a evoluat doar în Italia, iar în vara acestui an a fost promovat la prima echipă a celor de la Venezia, în Serie B, după un împrumut de un sezon la formația Lucchese, din Serie C. Sezonul trecut, Strechie a fost folosit în 14 partide la Lucchese, reușind să înscrie un gol.

Patru din patru

Naționala de baschet masculin a României a obținut miercuri seară, accesul în grupa A de calificare la CE-2021, după ce a încheiat faza secundă a precalificărilor cu patru victorii, în disputele tur-retur cu Cipru și Slovacia. Miercuri seară, în deplasare, jucătorii antrenați de Tudor Costescu au obținut a patra victorie din patru posibile în grupa F a precalificărilor, scor 77-74 (47-32), cu Slovacia. Anterior, România a bifat următoarele rezultate: 85-68 cu Slovacia, 85-70 și 89-63 cu Cipru. Astfel, cu 8 puncte și lider al grupei F, România se califică mai departe, în Grupa A de calificare la turneul final, unde așteaptă deja Spania, Polonia și Israel. Meciurile din grupele de calificare se vor desfășura în trei „ferestre”, 17-25 februarie 2020, 23 noiembrie -1 decembrie 2020 și 15-23 februarie 2021.Primele trei clasate din grupă se vor califica la turneul final al EuroBasket2021.

Sloane revine la vechiul antrenor

Jucătoarea americană Sloane Stephens, locul 11 WTA, a anunțat că a reluat colaborarea cu Kamau Murray după ce a renunțat la serviciile tehnicianului Sven Groeneveld. Stephens a lucrat cu americanul Kamau Murray (39 de ani), până la finalul sezonului trecut. Colaborarea lor a dus la primul titlu de Grand Slam câștigat de Stephens, în 2017, la US Open, la finala pierdută în fața Simonei Halep la Roland Garros, în 2018, și la cea mai bună clasare din carieră a jucătoarei americane, locul 3 WTA, tot anul trecut. Însă ea a renunțat la Murray pentru a lucra, începând din mai, cu fostul antrenor al Mariei Șarapova. De atunci, performanțele jucătoarei americane nu s-a îmbunătățit, ea reușind o calificare în semifinale la Madrid, alta în sferturi la Roland Garros și eliminări premature la Roma, Eastbourne, Wimbledon, Washington, Toronto și Cinincinnati.

Împrumut după împrumut

Atacantul grec Konstantinos Mitroglou a părăsit Galatasaray Istanbul după numai șase din cele 18 luni cât ar fi trebuit să dureze împrumutul la formația turcă. Mitroglou, aflat sub contract cu Olympique Marseille, va evolua în acest sezon în Olanda, la PSV Eindhoven, tot sub formă de împrumut. În Turcia, grecul de 31 de ani a marcat patru goluri în șapte meciuri jucate. Mitroglou a mai evolua în carieră la Borusssia Mönchengladbach, Olympiakos Pireu, Atromitos, Panionios, Fulham și Benfica. El are 64 de selecții la echipa națională, pentru care a înscris 17 goluri.

 

Sarri în convalescență

Clubul Juventus Torino a anunțat, joi, că Maurizio Sarri nu va sta pe banca tehnică a echipei torineze la meciurile cu Parma și Napoli, din Serie A, el nefiind refăcut total în urma unei pneumonii. “Sarri a fost supus unei investigații medicale suplimentare astăzi, care au arătat o îmbunătățire a stării sale. Pentru a se reface total după ce a avut pneumonie în ultimele zile, antrenorul nu vas ta pe bancă la primele două meciuri din Serie A, cu Parma și Napoli”, se arată pe site-ul grupării italiene. Juventus Torino va întâlni Parma, sâmbătă, în deplasare, și Napoli în data de 31 august, pe teren propriu.

 

Murray joacă la turnul lui Nadal

Fostul lider ATP Andy Murray evoca în această săptămână posibilitatea de a se „retrograda” la nivelul turneelor challenger pentru a-și grăbi revenirea în formă. Britanicul și-a pus în practică intenția și s-a înscris la un astfel de turneu, organizat la Mallorca de tenismenul spaniol Rafael Nadal. Mai mult, Murray a decis să renunțe la participarea în proba de dublu a unor turnee mari, prima etapă urmată pe calea reabilitării după operația la șold suferită în ianuarie. În acest sens, britanicul s-a retras din probele de dublu și dublu mixt de la US Open. Andy Murray nu a mai participat la un turneu challenger din anul 2005. Turneul de la Mallorca începe luni, dar Nadal nu va fi prezent, el urmând să evolueze la US Open, ultimul turneu de Grands Slam al anului.

Politica înainte de toate

Federația Internațională de Tenis a anunțat, ieri că a amânat pentru luna noiembrie întâlnirea de Cupa Davis dintre Pakistan și India, din cauza tensiunilor dintre cele două țări. Confruntarea era programată inițial în septembrie, la Islamabad. ITF a precizat că meciul se va disputa în noiembrie din motive legate de siguranță. Tensiunile politice dintre cele două țări au crescut recent, după decizia Indiei de a revoca autonomia Cașmirului indian. Din 1947, India și Pakistan au dus trei războaie legate de această regiune. Potrivit L’Equipe, India a refuzat ca jucătorii săi să se deplaseze în Pakistan și a cerut ITF să organizeze meciul pe teren neutru. Federația internațională va continua să monitorizeze situația din regiune și Comitetul de organizare a Cupei Davis va reanaliza în noiembrie condițiile pentru a vedea dacă meciul se poate disputa. 

Tragedie la antrenament

Rusoaica Margarita Plavunova, specialistă în probele de sprint și garduri, a decedat la vârsta de 25 de ani, în timp ce se antrena, informează presa internațională. Plavunova, atletă și fotomodel, a fost găsită de trecători, luni, căzută pe marginea unui drum dintr-o localitate din districtul Morșanski din regiunea Tambov.Aceștia au chemat ambulanța, dar sportiva nu a putut fi salvată. Cel mai probabil Pavlunova a decedat din cauza unui stop cardiac. Ea se antrena intens pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Pavlunova era campioană universitară a Rusiei la 60 de metri garduri, iar cel mai bun timp al ei în proba de 100 metri garduri era de 14,06 s. Originară din Kostovsk, ea terminase facultatea de educație fizică și sport de la Universitatea din Tomsk.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.