Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Glință, finalist și la 50 m spate

Ziarul de Vrancea
27 iul 2019 871 vizualizări

Înotătorul Robert Glință a ocupat locul al șaptelea, duminică, în finala probei de 50 de metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de la Gwangju (Coreea de Sud).Glință, calificat din semiifinale cu al doilea timp, 24, 53 secunde, a fost cronometrat în ultimul act cu timpul de 24.67.

Zane Waddell din Africa de Sud cucerit medalia de aur, cu 24.43, urmat de rusul Evgheni Rîlov, cu 24.47, și de un alt rus, Klimnet Kolesnikov, cu 24.51. Dacă a fi obținut același timp ca în semifinale, românul ar fi terminat finala pe locul IV. La această ediție a CM, Robert Glință a ocupat locul VIII, ultimul, în finala probei de 100 metri spate.

Ultimele medalii la FOTE

Sportivii români au obținut, sâmbătă, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), încă șase medalii, astfel numărul total al clasărilor pe podium ale românilor la competiția de la Baku ajungând la 19. La gimnastică, Robert Burtănete s-a clasat pe locul doi, iar Gabriel Burtănete pe poziția a treia la sărituri masculin. De asemenea, la bârnă feminin Silvia Sfiringu a obținut medalia de argint, ea urcând pe podium și la sol, însă pe treapta a treia. La sol, mai bine s-a clasat Ioana Stănciulescu – locul doi. La volei feminin, echipa României a fost învinsă cu 3-1 de Rusia în meciul pentru aur, astfel că a încheiat competiția pe locul doi. În total, România a cucerit patru medalii de aur, zece de argint și zece de bronz, clasându-se pe locul XI pe națiuni.

Verstappen, învingător la Hockenheim

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câștigat, ieri, Marele Premiu al Germaniei, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfășurat la Hockenheim. Pentru Verstappen este a doua victorie din acest sezon, după cea obținută în urmă cu două etape, în Austria. “A fost senzațional să câștig la final. A fost complicat să luăm deciziile corecte. A trebuit să nu facem greșeli pentru a încheia în top. Este extraordinar să câștig aici”, a declarat Verstappen. Pe locul doi s-a clasat Sebastian Vettel (Germania/Ferrari), care pornise de pe ultima poziție a grilei, iar pe trei a încheiat Danil Kviat (Rusia/Toro Rosso). Pentru prima dată în acest sezon, Mercedes nu a obținut niciun punct: Lewis Hamilton a încheiat pe locul 11, iar Valtteri Bottas a abandonat.

 

Viitorul l-a păstrat pe Rivaldinho

FC Viitorul a anunțat, sâmbătă, că atacantul brazilian Rivaldo Vítor Borba Ferreira Júnior „Rivaldinho” a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani cu gruparea constănțeană. În vârstă de 24 de ani, Rivaldinho a mai evoluat pentru FC Viitorul în ultima parte a sezonului 2018/2019, în care a reușit să înscrie două goluri în Liga I și alte două goluri în Cupa României. Rivaldinho a jucat în România și acum două campionate, dar la Dinamo și a revenit în România, de la ȚȘKA Sofia.

Hanca a marcat în Polonia

Fotbalistul echipei Cracovia, Sergiu Hanca, a înscris un gol în meciul pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației LKS Lodz, în etapa a doua a campionatului Poloniei. Hanca a marcat în minutul 90Â1. Pentru Lodz au înscris Sekulski (’16) și Rozwandowicz (’56.) Hanca a intrat pe teren în minutul 60. Celălalt român de la Cracovia, Cornel Râpă, a fost integralist.

Reus peste toți

Atacantul echipei Borussia Dortmund Marco Reus a fost desemnat cel mai bun jucător german în sezonul trecut, într-o anchetă efectuată de publicația Kicker. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a obținut 158 dintre cele 540 de voturi al membrilor Asociației jurnaliștilor sportivi din Germania. El a mai obținut acest titlu în 2012 și acum îi succede lui Toni Kroos, care a fost ales jucătorul sezonului, anul trecut. Pe locul secund s-a clasat Kai Havertz, 20 de ani, mijlocaș la Bayer Leverkusen, cu 121 de voturi, iar podiumul a fost completat de fundașul Joshua Kimmick, 24 de ani, de la Bayern München, cu 35 de voturi. Antrenorul anului a fost desmnat, cum era de așteptat, Jürgen Klopp, tehnicianul campioanei Europei, Liverpool.

Pui de cormoran

Liverpool a anunțat, duminică, transferul atacantului Harvey Elliott, în vârstă de 16 ani, de la Fulham. Elliott a intrat în istoria Premier League la 4 mai, când a devenit, la 16 ani și 30 de zile, cel mai tânăr atacant care debutează în Premier League. El a evoluat atunci ca titular pentru Fulham, în întâlnirea cu Wolverhampton. Tânărul jucător era dorit și de alte mari cluburi, ca PSG, Barcelona și Real Madrid. Fulham s-a oferit să-i plătească școala pentur a rămâne la Londra, dar Elliott a preferat să plece la Liverpool. Suma transferului nu a fot dată publicității și nici durata contractului cu gruparea de pe Anfiled. Elliott a fost inclus în lotul echipei Liverpool pentru amicalul cu Napoli, care va avea loc duminică.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.