Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE Gică l-a învins pe Dan

Ziarul de Vrancea
6 oct 2019 1076 vizualizări

Formaţia FC Viitorul, pregătită de Gheorghe  Hagi, a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), echipa CFR Cluj, în etapa a XII-a a Ligii I.

Cele două echipe au acelaşi număr de puncte în clasament, 24, fiind departajate doar de golaveraj: CFR Cluj - locul 1, 24 de puncte, golaveraj 18, FC Viitorul – locul 2, 24 de puncte, golaveraj 14. Au marcat Peteleu (’27 - autogol), Matei (’36) şi Rivaldinho (’57) pentru gazde, respectiv Culio (’76-penalty) pentru oaspeţi. Penaltiul a fost acordat pentru o intervenţie a portarului Căbuz la Costache. În urma acestui rezultat, Viiitorul a egalat la puncte (24) echipa pe CFR, elevii lui Dan Petrescu fiind favorizați de golaveraj.

Recordul lui Șumudică

Tehnicianul echipei Gazişehir Gaziantep, Marius Şumudică, a primit cartonaş galben în secunda 75 a meciului de pe teren propriu cu Istanbul Başakşehir, duminică, scor 1-2, contând pentru etapa a şaptea a campionatului Turciei. Potrivit ajansspor.com, acesta este un record pentru Turcia. Şumudică a fost sancţionat pentru că l-a îmbrâncit pe căpitanul oaspeţilor, Mahmut Tekdemir. Învingătorii au marcat prin Crivelli, în minutele 13 şi 71, iar pentru  Gazişehir a înscris Twumasi, în minutul 24. Echipa lui Şumudică a rămas în inferioritate numerică în minutul 18, când a fost eliminat Vural.Alin Toșca a fost integralist la Gazişehir. Gazişehir Gaziantep ocupă locul opt în clasament, cu 11 puncte, iar Başakşehir este pe şase, tot cu 11 puncte, dar cu un golaveraj mai bun.

Keșeru, gol și assist

Fotbalistul echipei Ludogoreţ Razgrad, Claudiu Keşeru, a înscris un gol în meciul câştigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei Levski Sofia, în etapa a XII-a a campionatului Bulgariei.Keşeru a marcat golul de 2-0, în minutul 80. Gazdele au deschis scorul prin Tchibota, în minutul 16, din pasa lui Keșeru.Claudiu Keşeru a jucat până în minutul 82. Tot la gazde, Dragoş Grigore a fost integralist şi Cosmin Moţi rezervă.Echipa românilor este lider în clasament, cu 30 de puncte (nouă victorii, trei remize), iar Levski este pe locul doi, cu 26 de puncte.

Du-te Dică, du-te!

Conducerea clubului FC Argeş şi antrenorul Nicolae Dică au ajuns la o înţelegere pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă, a anunţat gruparea piteşteană. Oficialii grupării din Trivale au mai reziliat tot pe cale amiabilă şi contractele colaboratorilor lui Nicolae Dică, secundul Alin Popescu, antrenorul cu portarii Răzvan Stanca şi preparatorul fizic, Dan Didiţă. De pregătirea echipei se va ocupa Valentin Năstase, fost jucător al echipei FC Argeş, care a ocupat funcţia de secund în mandatul lui Dică. În iunie, Nicolae Dică semnase un contract pe trei ani cu FC Argeş pentru postul de manager general, având ca obiectiv promovarea în Liga I.După zece etape, FC Argeş este pe locul  VI , cu 16 puncte în clasamentul Ligii a II-a, la şase puncte de liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.

 

Lotul baschetbalistelor pentru Euro

Noul antrenor al naţionalei de baschet feminin, Ayhan Avci, a convocat 14 jucătoare din ţară şi străinătate pentru primele două partide din preliminariile CE2021, cu Danemarca şi cu Cehia. Jucătoarele convocate de Avci sunt următoarele: Annemarie Godri-Pârău (ACS Sepsi-SIC), Tünde Kilin (Universitatea Cluj-Napoca), Alina Podar (CSM Satu Mare), Carla Popescu (CSM Satu Mare), Claudia Cuic (Galatasaray Istanbul), Romina Filip (Olimpia CSU Braşov), Gabriela Irimia (CSM Târgovişte), Gabriela Mărginean (Cukurova Basketbol), Nora Demeter (ACS Sepsi-SIC), Alexandra Ghiţă (CSM Târgovişte), Nicolett Orban (ACS Sepsi-SIC), Elisabeth Pavel (Basket Costa x l'Unicef), Adina Stoiedin (CSM Satu Mare) şi Ashley Walker (Passalacqua Basket Ragusa). Naţionala se va reuni la Timişoara, în 9 noiembrie, iar primul meci va avea loc cu Danemarca, în 14 noiembrie (ora 18.00), pentru ca disputa cu Cehia să aibă loc în deplasare, în 17 noiembrie.

 

Kvitova, a șasea calificată

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 7 WTA, a devenit a şasea jucătoare calificată la Turneul Campioanelor (27 octombrie - 3 noiembrie). Kvitova, 29 de ani, participă pentru  a şaptea oară la finala sezonului. Ea a câştigat competiţia în 2011, la prima ei participare şi a fost finalistă în 2015. Anul trecut, Kvitova nu a trecut de faza grupelor. Celelalte cinci jucătoare calificate sunt australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, Simona Halep, locul 6 WTA, Bianca Andreescu din Canada, locul 5 WTA şi japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA.Pentru ultimele două locuri la Turneul Campioanelor luptă în continuare ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA, americanca Serena Williams, locul 9 WTA, olandeza Kiki Bertens, locul 8 WTA, şi jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 10 WTA.

Brexitul și fotbalul

Vedeta echipei FC Barcelona Lionel Messi şi cea a formaţiei Juventus Cristiano Ronaldo sunt în pericol să nu mai poată intra în Marea Britanie după Brexit, din cauza faptului că au condamnări la închisoare cu suspendare. Nu este numai cazul lui Messi şi al lui Ronaldo, ci al tuturor fotbaliştilor care au avut condamnări la închisoare cu suspendare, pentru diferite delicte, cel mai des întâlnite fiind cele de evaziune fiscală.În Marea Britanie nu pot intra, acum, cetăţenii non-UE cu condamnări penale de orice fel. Pentru cetăţenii UE cu pedepse cu închisoarea, condiţia de a putea intra în Marea Birtanie este să nu fi fost condamnaţi pentru o infracţiune cu violenţă. După Brexit, Marea Britanie nu va mai face distincţie între cetăţenii Uniunii Europene şi cei din afara acesteia.

Milan l-ar dori pe Spaletti

Luciano Spalletti și-ar fi dat acordul să preia banca tehnică a clubului AC Milan. Potrivit publicației italiene, Gazzetta dello Sport, antrenorul în vârstă de 60 de ani, ar putea ajunge la fosta sa rivală din Serie A, doar în cazul în care se va înțelege cu Inter Milano. Deși Spalletti nu mai este antrenorul grupării nerazzura din mai 2019, tehnicianul din zona Toscana mai are contract cu Inter până în anul 2021, perioadă în care acesta ar fi plătit, dar nu ar pregăti echipa de pe Giuseppe Meazza. Jurnaliștii din Peninsulă notează că cei din conducerea celor două echipe discută acum pentru a stabili viitorul lui Spalletti. În cazul în care vor ajunge la un acord, fostul antrenor al lui Inter va semna un contract pe o perioadă de trei ani cu AC Milan, formație care are un început de sezon greu.

Cu arbitrii nu se glumește

Atacantul formaţiei FC Barcelona, Ousmane Dembélé, a fost eliminat în minutul 87 al meciului cu FC Sevilla, scor 4-0, din campionatul Spaniei.  Dembélé, care a marcat în acest meci, i-a spus arbitrului Mateu Lahoz că este "foarte, foarte rău", după ce centralul l-a eliminat pe coechipierul său Ronald Araujo. În urma acestei discuţii, Dembélé a primit un al doilea cartonaş galben, după ce îl primise pe primul în minutul 35.Potrivit cotidianului Sport, Dembélé riscă două etape de suspendare şi ar putea rata derbiul cu Real Madrid, programat la 26 octombrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.