Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Găzarii rămân neînvinși

Ziarul de Vrancea
30 iul 2018 490 vizualizări

Formația FC Voluntari a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată ieri pe teren propriu, în compania echipei Gaz Metan Mediaș, în etapa a doua a Ligii I.

Scorul a fost deschis de gazde în min. 3, prin francezul Abdelhak Belahmeur, care a deviat ușor șutul-centrare al compatriotului său Bilal Laidouni. Echipa care a dominat aproape tot meciul, Gaz Metan a egalat în min. 18 prin Carlos Fortes, din pasa tânărului Olaru. Gaz Metan a acumulat patru puncte în primele două etape ale Ligii I.

Colțescu îl “fluieră” pe Stanciu

Arbitrul Sebastian Colțescu, 41 ani, a fost delegat de UEFA să conducă la centru returul dintre Sparta Praga și Subotica, din turul al doilea preliminar al Europa League. Colțescu îi va avea alături pe Valentin Avram și Mircea Orbuleț, asistenți, în vreme ce al patrulea oficial va fi Iulian Călin. Sparta Praga, echipa la care evoluează Florin Niță, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu și Bogdan Vătăjelu, a fost învinsă cu 0-2 în prima manșă, urmând ca returul să-l dispute pe teren propriu. Meciul este programat joi, de la ora 20.00, pe Generali Arena din Praga. 

Arbitri “zgârciți” pentru CFR

Arbitrul scoțian Andrew Dallas va conduce la centru meciul Malmö – CFR Cluj, care se va disputa miercuri, de la ora 20.15, la Malmo, în manșa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Dallas va fi ajutat de asistenții Graeme Stewart și Douglas Ross. Arbitru de rezervă va fi Donald Robertson. Formația CFR Cluj a fost învinsă, pe teren propriu, scor 0-1, de Malmö, în prima manșă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Manșa a doua va avea loc miercuri, în Suedia.

Rudar pierde și în campionat

Formația Rudar Velenje, adversara FCSB în preliminariile Ligii Europa, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-3 de echipa Domzale, într-un meci din etapa a doua a campionatului Sloveniei.  Golurile învingătorilor au fost marcate de Sirok (’23) și Ibricic (’49, ’57). Pentru Rudar a însris Simunac, în minutul 87. FCSB va întâlni Rudar Velenje, joi, pe teren propriu, de la ora 21.30, în manșa secudă a turului doi preliminar al Ligii Europa. în tur, scorul a fost 2-0 pentru FCSB.

 

“Ibra”, star în galaxie

Los Angeles Galaxy a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (1-2), formația Orlando City, în campionatul nord-american de fotbal, MLS, partidă în care atacantul gazdelor, suedezul Zlatan Ibrahimovic, a reușit o triplă, prima în SUA. Orlando a condus de trei ori, prin golurile marcate de Cristian Higuita ('18), Ciani ('44 - autogol) și Dwyer  ('54), dar a părăsit terenul din Carson învinsă în cele din urmă. Mexicanul Giovani Dos Santos ('39 - din pasa lui Ibrahimovic) și Zlatan Ibrahimovic ('47, '67 și '71) au marcat golurile formației din Los Angeles. În vârstă de 36 de ani, Ibrahimovic a marcat 15 goluri în 17 meciuri pentru Galaxy, echipă la care a ajuns în martie, fiind al doilea în clasamentul golgeterilor, după Josef Martinez (Atlanta United), care are 24 de reușite, în 23 de partide.

Eriksson dă “probe” în Camerun

Tehnicianul suedez Sven-Göran Eriksson a fost intervievat la Yaoundé pentru postul de selecționer al Camerunului, a anunțatfederația cameruneză. Federația din Camerun a precizat că va anunța zilele următoare numele noului selecționer. “După discuția cu Sven Goran Eriksson și ținându-se cont de alte oferte existente, Fecafoot va dezvălui zilele următoare numele noului selecționer”, a menționat forul. În ultima perioadă, presa engleză a notat că Eriksson a negociat cu Federația Irakiană de Fotbal.

Alături de Özil

Mesüt Özil a ales să se retragă din echipa națională a Germaniei, din cauza scandărilor rasiste și a criticilor aduse la adresa originilor lui turcești. În urma acestei decizii, sute de fani ai jucătorului de 29 de ani, s-au adunat pe o stradă din Berlin să îl susțină pe mijlocașul lui Arsenal. Susținătorii lui Mesut au purtat tricouri inscripționate cu "Eu sunt Özil", au fluturat steagurile Turciei și ale Germaniei pentru a fi în solidaritate cu mijlocașul.  Jucătorul a povestit în urmă cu o săptămână că a primit mesaje cu amenințări, jigniri, dar a fost și învinovățit de evoluția dezamăgitoarea a naționalei Germaniei la Campionatul Mondial din Rusia.  Özil a fost criticat după ce s-a pozat, în luna mai, cu președintele Turciei, Recep Erdogan. Fotbalistul a scris în anunțul său de retragere: "Sunt neamț atunci când câștigăm, iar când pierdem sunt imigrant", atitudine, care a fost contestată de fostul internațional Fredi Bobic, director sportiv la Eintracht Frankfurt: "Cred că este puțin laș".

 

FIFPro intervine

Sindicatul FIFPro cere implementarea unei perioade obligatorii de pauză de cel puțin patru săptămâni pentru jucători la finalul unui sezon, atrăgând atenția, într-un comunicat dat publicității ieri, că unii fotbaliști au jucat în cupele europene la doar două săptămâni după ce au participat la Cupa Mondială, ceea ce le pune sănătatea în pericol. “FIFPro înțelege implicațiile financiare ale Ligii Campionilor și Ligii Europa pentur cluburi, dar sănătatea acestor jucători este pusă în pericol din cauza unui program atât de aglomerat”, se arată pe site-ul sindicatului internațional.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.