Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Găman s-a dus după Șumudică

Ziarul de Vrancea
24 iun 2018 717 vizualizări

Fostul fundaș al FCSB, Valerică Găman, a semnat un contract cu Al Shabab, a anunțat gruparea condusă de Marius Șumudică. Găman juca la FCSB din ianuarie, când a venit de la Karabuskpor.

El și-a început activitatea fotbalistică la Universitatea Craiova și a mai jucat la Dinamo și Astra Giurgiu. Are 14 selecții în naționala României, pentru care a înscris un gol. Antrenorul Marius Șumudică a semnat, la 14 iunie, un contract pe doi ani cu gruparea Al Shabab, care  a ocupat locul 10 din 14 formații, sezonul trecut, în care a fost pregătită din martie de Khalid Al Koroni.

Suedezii se iau după columbieni

Internaționalul suedez Jimmy Durmaz a primit amenințări cu moartea pe rețelele de socializare, după meciul pierdut de Suedia, sâmbătă seară, scor 1-2, în fața naționalei Germaniei, în grupele Cupei Mondiale. Durmaz este acuzat de fani pentru faultul care a dus la golul marcat din lovitură liberă de Toni Kroos, care a adus victoria Germaniei. Pe rețelele de socialiare circulă mesaje de ură, insulte cu caracter rasist și amenințări cu moartea care îl vizează pe Durmaz. Germania, campioana mondială en-titre, a învins Suedia, scor 2-1, sâmbătă, la Soci, cu un gol marcat de Toni Kroos, în minutul 90^5. Suedia a deschis scorul prin Toivonen, în minutul 32, iar pentru Germania a egalat Reus, În minutul 48. în minutul 90^5, Kroos a adus victoria campioanei mondiale cu o lovitură liberă de la marginea careului

Măsuri împotriva kosovarilor elvețieni

FIFA a deschis, sâmbătă, o procedură disciplinară ce-i vizează pe jucătorii naționalei elvețiene Granit Xhaka, născut în Elveția, într-o familie din Kosovo, și Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, pentru modul în care au sărbătorit, printr-un gest pro-albanez, la meciul câștigat în fața Serbiei, scor 2-1, la Cupa Mondială. La partida de vineri, Xhaka și Shaqiri s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez. "Marea Albanie" face referire la o doctrină naționalistă, ce dorește să regrupeze într-un singur stat toți albanezii din Balcani. FIFA interzice mesajele politice pe stadioane. Presa sârbă a criticat cu mânie gestul jucătorilor elvețieni, iar presa elvețiană a adresat și ea critici moderate lui Shaqiri și Xhaka.

Liverpool îl vrea pe Asensio

Clubul Liverpool a făcut o ofertă de 180 de milioane de euro pentru jucătorul echipei Real Madrid, Marco Asensio, informează Mundo Deportivo. “Real Madrid are oferta pe masă și o va analiza”, notează jurnalul spaniol, menționând că probabil oferta va fi respinsă. Lunile trecute, agentul lui Marco Asensio anunța că Real Madrid a refuzat două oferte importante pentru jucător, una dintre ele fiind de 150 de milioane de euro. Marco Asensio este legitimat la Real Madrid din noiembrie 2014. În septembrie 2017, fotbalistul și-a prelungit contractul, înțelegerea fiind valabilă până în 2023, cu o clauză de 700 de milioane de euro.

Anchetă în Columbia

Autoritățile columbiene au deschis o anchetă după ce fotbalistul Carlos Sanchez a primit amenințări cu moartea după ce a fost eliminat la meciul cu Japonia, disputat ieri în grupele Cupei Mondiale. Generalul Jorge Vargas a anunțat, potrivit L’Equipe, că autoritățile au deschis ancheta vineri seară și strâng informații pentru a vedea dacă este necesară o acțiune penală. Reprezentativa Japoniei a învins, marți, cu scorul de 2-1, selecționata Columbiei, într-un meci contând pentru grupa H de la Cupa Mondială. Columbienii au jucat în inferioritate numerică încă din minutul 3, după eliminarea lui Carlos Sanchez.

Echipă coreeană unită la handbal

Coreea de Sud și Coreea de Nord vor forma o echipă unificată la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019, în urma invitației forului internațional de profil (IHF). România a ratat calificarea la turneul final, fiind eliminată de Macedonia. Invitația a fost lansată de IHF după o decizie a Comitetului Executiv al forului. La turneul final al CM din 2019, Coreea de Sud a obținut calificarea anterior, iar IHF a purtat discuții apoi cu ambele federații privind formarea unei echipe unificate, care ar urma să joace în grupa A. De asemenea, IHF a anunțat că echipa unificată a Coreei va juca în meciul de deschidere al competiției, cu Germania, la Berlin.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.