Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Francisc Cristea, integralist

Ziarul de Vrancea
11 nov 2021 725 vizualizări

Reprezentativa under 20 a României a învins, aseară cu scorul de 2-1, selecționata similară a Poloniei, într-un meci de pregătire disputat la Voluntar

i. Au marcat: Radaslavescu (’33), Mustacă (’80) / Struski (’45 - penalty). Jucătorul ieșean Francisc Cristea a bifat toate minutele. Echipa României va mai juca un meci amical, luni, 15 noiembrie, la Sassuolo, în compania naționalei U20 a Italiei.

A început Turneul Campioanelor

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova (4 WTA) și estona Anett Kontaveit (8 WTA) au câștigat primele meciuri din cadrul Turneului Campioanelor de la Guadalajara. În Grupa Teotihuacan, Pliskova a dispus cu scorul de 4-6, 6-2, 7-6 de spaniola Garbine Muguruza, locul 5 WTA și cap de serie numărul 6, după un meci de două ore și 26 de minute. Kontaveit a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de sportiva cehă Barbora Krejcikova (3 WTA). Astăzi, se dispută meciurile Pliskova – Kontaveit și Muguruza – Krejcikova.

Olăroiu cu turban

Clubul Al Sharjah, din Emiratele Arabe Unite, a anunțat, miercuri seară, în social media, numirea lui Cosmin Olăroiu în funcția de antrenor principal. Contractul este valabil două sezoane. Olăroiu își va prelua atribuțiile la începutul săptămânii viitoare. Cosmin Olăroiu a antrenat ultima dată echipa chineză Jiangsu Suning.

 

Gerrard a semnat cu Villa

Clubul Aston Villa a anunțat numirea lui Steven Gerrard în funcția de antrenor principal al echipei, tehnicianul semnând un contract pe trei ani și jumătate. Fostul căpitan al echipei Liverpool, în vârstă de 41 de ani, părăsește astfel formația Glasgow Rangers, la care evoluează Ianis Hagi, după ce a pregătit-o trei ani și a ajutat-o să câștige primul titlu de în Scoția după zece ani, sezonul trecut. El a preluat conducerea echipei Glasgow Rangers în 2018 și o lasă pe primul loc, cu patru puncte în fața rivalilor de la Celtic Glasgow. Steven Gerrard îl înlocuiește pe Dean Smith, care a fost demis. luni, de la conducerea tehnică a echipei Aston Villa, după ce formația a înregistrat a cincea înfrângere consecutivă în Premier League.

Safteaua s-a făcut la baschet

Naționala de baschet feminin a României a învins ieripe teren propriu, reprezentativa Islandei, scor 65-59 (26-25), în primul meci din grupa C preliminară a Campionatului European din 2023. Tricolorele vor juca a doua partidă din grupa C duminică, în deplasare, cu Spania. Din grupă mai face parte reprezentativa Ungariei. La turneul final al CE2023 sunt calificate direct gazdele competiției, Israel și Slovenia.

 

Peng Shuai a dispărut

La o săptămână după ce jucătoarea de tenis Peng Shuai în vârstă de 35 de ani, a vorbit despre faptul că ar fi fost violată de fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, sportiva pare să fi dispărut. De atunci, ea nu a mai dat nicio veste și nu i s-a confirmat poziția geografică. O solicitare pentru o declarație formulată de agenția de presă Reuters, postată pe contul ei de Weibo, a rămas fără răspuns. Pe aceeași temă, un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a afirmat că nu are cunoștință de un astfel de caz și că, oricum, subiectul nu are nicio legătură cu afacerile externe. Jucătoarea de tenis Shuai Peng.

Campioană olimpică, arestată

Sportiva din Belarus, Aliaksandra Ramanouskaia, campioană mondială la schi actobatic în 2019, a fost arestată la Minsk, la finalul unui antrenament. Fundația „Sport și solidaritate belarusă”, care îi apără pe sportivii atacați pentru opiniile lor politice, a alertat recent presa internațională cu privire la situația campioanei. Încă nu este cunoscut motivul arestării, însă potrivit presei locale ar fi vorba de un delict administrativ. Aliaksandra Ramanouskaia s-a numărat printre cei peste 2000 de semnatari – sportivi și antrenori – ai unei scrisori prin care se condamnau fraudele de la alegerile prezidențiale câștigate în 2020 de Aliaksandr Lukașenka.

Supercupa s-a întors acasă

Echipele Internazionale Milano și Juventus Torino își vor disputa Supercupa Italiei pe data de 12 ianuarie pe stadionul San Siro din Milano. Potrivit presei italiene, Lega Serie A are contract cu autoritățile din Arabia Saudită pentru cel puțin încă o ediție a Supercupei în țara arabă, însă de această dată s-a optat pentru ca partida să se dispute în Italia. Juventus Torino este câștigătoarea ediției 2020/2021 a Cupei Italiei, iar Inter Milano este câștigătoarea campionatului Italiei în 2021.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.