Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Firfirică aruncă bine

Ziarul de Vrancea
16 iul 2017 408 vizualizări

Sportivul român Alin Firfirică a cucerit ieri medalia de argint în finala probei de aruncare a discului, din cadrul Campionatelor Europene de atletism Under 23 de la Bydgoszcz (Polonia).

În finală, Firfirică, 21 ani, a obținut locul II cu o aruncare de 60,17 m reușită din prima încercare, fiind devansat doar de norvegianul Sven Martin Skagestad cu 61,00 m. Medalia de bronz i-a revenit germanului Clemens Prufer cu 60,08 m. Cel mai bun rezultat personal al lui Firfirică este de 61,17 m, realizat în acest an în februarie.

Loredana, locul II în Germania

Judoka Loredana Ohâi a obținut, sâmbătă, medalia de argint la categoria 57 de kilograme, la Cupa Europeană de la Saarbrücken (Germania). Loredana Ohâi a câștigat grupa D a categoriei 57 de kilograme, după victorii cu sportive din Germania și Olanda, calificându-se astfel în semifinale. În această fază a învins-o pe Giulia Caggiano (Italia), care a câștigat ulterior medalia de bronz, iar în finala categoriei, Ohâi a cedat în fața sportivei Sarah Harachi (Franța), încheind participarea cu medalia de argint. La categoria 48 de kilograme, ambele reprezentante ale României – Alexandra Pop și Monica Ungureanu – au pierdut luptele pentru medaliile de bronz.

Revenire cu argint la canoe

Echipajul masculin al României de canoe dublu a obținut, ieri medalia de argint la Campionatele Europene de la Plovdiv, prima competiție internațională cu tricolori la start după suspendarea de un an a acestora, cauzată de cazurile de dopaj cu meldonium. Leonid Carp și Victor Mihalachi, ambii legitimanți la CS Dinamo, au încheiat cursa de 500 metri cu timpul de 1:37.368 minute, obținând medalia de argint. Aurul a revenit Rusiei (1:36.264), iar bronzul echipajului Ucrainei (1:39.956). În prima finală a zilei, kaiac dublu feminin (500 metri), Daniela Varona, Irina Lauric s-au clasat pe locul VIII (1:43.160 minute). În finalele de sîmbătă, echipajele românești nu au reușit clasări pe podium. Campionatele Europene de la Plovdiv reprezintă, pentru sportivii seniori români de la kaiac-canoe, revenirea în competițiile internaționale după suspendarea de un an dictată de forul mondial de profil, ca urmare a cazurilor de dopaj cu meldonium.

Dinamo va debuta în Danemarca

Campioana en-titre a României la handbal masculin, Dinamo București, va debuta în grupa C a Ligii Campionilor în deplasare, cu formația daneză Skjern Handbold. Dinamo București va evolua în grupa C a Ligii Campionilor în sezonul 2017-2018, cu formațiile Ademar Leon, Skjern Handbold, Gorenje Velenje, Kadetten și Elverum Handball. Forul european de profil a anunțat programul partidelor din grupă,  iar Dinamo va debuta în deplasare, cu danezii de la Skjern Handbold, între 13-17 septembrie. Programul complet al campioanei României este următorul: Skjern – Dinamo, Dinamo – RK Gorenje Velenje (Slovenia), Dinamo – Kadetten (Elveția), Elverum Handball (Norvegia) – Dinamo, Ademar Leon (Spania) – Dinamo. Meciurile tur din grupa C se vor încheia în 5 noiembrie, iar din 8 noiembrie se vor disputa cele retur, până în 3 decembrie, când Dinamova juca în deplasare, cu Kadetten.

Dopat cu sărutări

Atletul american Gil Roberts, campion olimpic la 4x400 metri cu ștafeta SUA, a fost absolvit de acuzația de dopaj, după ce s-a dovedit că el a ingerat o substanță interzisă când și-a sărutat iubita. Roberts, 28 de ani, a fost testat pozitiv cu probenecid la 24 martie, dar Agenția Americană Antidoping (Usada) a anunțat că sportivul a fost contaminat de la prietena lui. Iubita lui Roberts, Alex Salazar lua medicamente pentru o infecție a sinusurilor, care conținea probenecid. "De fiecare dată când erau împreună, ei se sărutau des și cu pasiune", a anunțat Agenția Americană. Roberts a susținut că nu știa ce medicament ia Alex și nici faptul că sărutând-o putea ingera o substanță interzisă

Sheringham, antrenor în India

Fostul internațional englez Teddy Sheringham a preluat echipa Atletico Kolkata, din prima ligă indiană, campioană în 2014 și 2016. Teddy Sheringham, în vârstă de 51de ani, îl înlocuiește în funcție pe José Francisco Molina. Sheringham a mai fost antrenor un sezon (2015-2016) la Stevenage în Divizia a IV engleză../ Superliga Indiană se reia la 1 octombrie

Violențe în Senegal

Opt persoane au murit și alte 49 au fost rănite grav în urma unor violențe care au avut loc, sâmbătă seară, la stadionul Demba Diop din Dakar, în timpul finalei Cupei Ligii Senegalului, relatează agenția senegaleză APS. Potrivit sursei citate, în arenă au avut loc violențe între susținătorii echipelor Ouakam și Stade de Mbour după fluierul final al primei reprize de prelungiri. Fanii s-au bătut și au aruncat cu diverse obiecte în adversari. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani, iar un zid s-a prăbușit sub presiunea suporterilor care încercau să iasă din stadion. Numeroși suporteri s-au refugiat pe teren. Meciul a fost suspendat după gravele incidente, la scorul de 2-1 pentru Stade de Mbour.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.