Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: FCSB riscă sancțiuni

Ziarul de Vrancea
5 sep 2018 507 vizualizări

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva FCSB.

Deși a părăsit deja Europa League, vicecampioana riscă să fie sancționată de către forul continental de conducere a fotbalului. Echipa lui Gigi Becali își afla pedeapsa pe 27 septembrie, după incidentele de la meciul cu Hajduk Split. Împotriva roș-albaștrilor există patru capete de acuzare. La meciul cu Hajduk, un obiect l-a lovit în nas pe Dragoș Nedelcu, cel care a ieșit accidentat din teren și acum joacă cu o mască pe față. Conform unui comunicat primit de la UEFA, cdin tribune au fost aruncate diverse obiecte, fanii au aprins torțe și, în final trimisul UEFA a notificat că FCSB a avut o organizare proastă la partidă, după ce mai mulți fani au intrat pe teren.

Panțuroiu, învingătoare la Zagreb

Atleta română Andreea Panțuroiu a câștigat proba de triplusalt din cadrul reuniunii IAAF World Challenge de la Zagreb, cu o performanță de 13,63 metri. Panțuroiu a fost urmată în clasament de slovena Eva Mustar, cu 12,94 metri, și de croata Tea Glavic, 12,56 metri. Croata Sandra Perkovic s-a impus ușor la aruncarea discului, cu 67,60 m, învingând-o pe cubaneza Yaime Perez (64,78 m). Perkovic, campioană olimpică, mondială și europeană, și-a luat astfel revanșa după finala Diamond League, în care cubaneza a reușit să câștige.

Cu cortul, la Voluntari

FCSB pleacă din nou de pe Arena Națională. Vicecampioana României se va muta, temporar, la Voluntari, pentru ca gazonul să fie protejat. Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, a făcut anunțul, după ce a dezvăluit o discuție cu șefii Federației Române de Fotbal. Echipa lui Nicolae Dică a jucat și ultimul meci din campionat, 2-2 cu FC Botoșani, tot la Voluntari. "Am fost rugați de FRF să nu mai jucăm pe Arena Națională până la următorul meci al naționalei de pe Arena Națională, în octombrie! Am discutat cu Gigi și vom juca primul meci la Voluntari, cu Dunărea Călărași. Până la meciul cu Chiajna cred că terenul va arăta altfel!", a spus MM Stoica, la DigiSport. România va juca pe Arena Națională, pe 14 octombrie, împotriva Serbiei, în Liga Națiunilor! Până atunci, selecționata lui Cosmin Contra va juca la Ploiești, fără spectatori, cu Muntenegru (7 septembrie, 21:45) și la Belgrad, contra Serbiei (10 septembrie, 21:45).

Danemarca, fără profesioniști

Jucători de fotbal în sală au fost convocați la naționala Danemarcei pentru meciurile cu Slovacia și Țara Galilor. Decizia a apărut ca urmare a unui conflict în oficialii federației și jucătorii profesioniști. Federația daneză (DBU) nu a ajuns la un acord cu internaționalii în privința drepturilor jucătorilor de avea contracte publicitare cu firme diferite de cele care sunt partenere ale naționalei. Astfel, unii jucător nu doresc să joace în amicalul cu Slovacia, dar nici în meciul oficial cu Țara Galilor, din Liga Națiunilor. De asemenea, pentru cele două meciuri au fost convocați jucători și din divizii inferioare.

S-a retras legendarul An

Sportivul sud-coreean Viktor An, care a devenit cetățean rus în 2011 și a obținut de-a lungul carierei de șase ori aurul olimpic la patinaj viteză, devenind o legentă a short track-ului, și-a anunțat retragerea din activitate, miercuri, la vârsta de 32 de ani. Ahn Hyun-soo a obținut trei medalii de aur pentru Coreea de Sud, în 2006, la Jocurile Olimpice de la Torino (1000 m, 1.500 m, ștafetă).El a avut ulterior un conflict cu oficialii federației sud-coreene, a obținut cetățenia rusă și și-a schimbat numele în Viktor An. În 2014, la Soci, An a câștigat din nou trei titluri olimpice, la 500 m, 1.000 m și ștafetă, de data aceasta pentru Rusia. Viktor An nu a putut participa la JO de la Pyeongchang, în luna februarie, din cauza scandalului de dopaj instituționalizat din Rusia.

Pekerman părăsește Columbia

Tehnicianul argentinian José Pekerman a anunțat, ieri, că nu va mai antrena echipa națională a Columbiei.  În vârstă de 69 de ani, Pekerman a venit la naționala Columbiei în 2012, iar contractul său a expirat după Cupa Mondială din Rusia. La CM; Columbia a fost eliminată în optimi de Anglia. Selecționerul echipei de tineret, Arthur Reyes, este cel care îi va lua locul, iar Pekerman ar putea prelua naționala Argentinei.

Un sibian, în Liga Națiunilor

Mijlocașul echipei FC Hermannstadt, Ilja Antonov, a fost convocat la echipa națională a Estoniei pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Grecia (8 septembrie) și Finlanda (11 septembrie). Mijlocașul are șansa de a ajunge la 44 de selecții în prima reprezentativă a țării sale dacă va fi folosit în ambele jocuri. Estonia este în grupa a II-a a Ligii C, din Liga Națiunilor, din care mai face parte și Ungaria


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.