Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: FCSB, din lac în puț

Ziarul de Vrancea
5 aug 2019 702 vizualizări

Echipa FCSB, antrenată temporar de secundul lui Bogdan Andone, Vergil Andronache, a fost învinsă, luni, la Giurgiu, cu scorul de 1-2 (1-1), de Astra, în ultimul meci al etapei a IV-a a Ligii I

Scorul a fost deschis în minutul 20 de Astra, la o eroare a lui Bălașa care a pierdut o minge simplă în fața lui Alibec, care l-a deschis pentru gol pe Valentin Gheorghe. Opt minute mai târziu, bucureștenii au egalat norocos și au egalat printr-un șut al lui Oaidă, deviat de Graovac. Golul victoriei giurgiuvene a fost opera lui Alibec, dintr-o combinație cu Gheorghe la o gafă a lui Vînă. În urma acestui rezultat, Astra urcă de pe locul VII pe VI, cu șapte puncte, iar FCSB rămâne pe locul IX, cu 4 puncte. În clasament conduc FC Viitorul și CFR Cluj, cu câte 10 puncte, urmate de Universitatea Craiova, cu 9 puncte și de FC Botoșani și Poli Iași, ambele cu 8 puncte, despărțite de golaveraj.

Pușcaș, aproape de Championship

Clubul Internazionale Milano este mulțumit de oferta pe care gruparea Birmingham City o face pentru atacantul George Pușcaș, de aproape zece milioane de euro. Pușcaș are mai multe oferte din Anglia, iar cea mai bună vine de la formația din liga a doua, Championship. Pe de altă parte, Pușcaș a afirmat în trecut că ar dori să rămână în Italia, la o echipă din Serie A, dar cluburile peninsulare, deși îl doresc pe internaționalul român, nu au reușit, până în prezent, să se apropie de suma de transfer cerută de Inter Milano. George Pușcaș a revenit la Inter Milano după ce echipa la care a evoluat sezonul trecut în Serie B, Palermo, a fost retrogradată în Serie D, din cauza problemelor financiare. Gruparea din Milano nu intenționează să-l păstreze pe internaționalul român de tineret și jucătorul este în atenția mai multor echipe din Italia și din alte țări europene, între care Fiorentina, ȚSKA Moscova, Hamburg și Saint-Etienne.

Handbalistă nordică la Vâlcea

Handbalista Ann Grete Norgaard a părăsit Viborg și vine în România pentru a juca la SCM Râmnicu Vâlcea, anunță TV2 Sport din Danemarca. Extrema dreaptă va acoperi plecarea Anei Maria Iuganu la Gloria Buzău. SCM Râmnicu Vâlcea nu a avut în plan să mai transfere în această perioadă, dar după ce Ana Maria Iuganu-Popa a cerut insistent să fie lăsată să pleace la Gloria Buzău a fost nevoită să se reorienteze. Și pentru că în țară soluțiile au fost inexistente la această oră, raportat la ambițiile clubului, campioana României s-a orientat în afară. Condiție obligatorie, noua achiziție să fie în criteriile de valoare impuse de FR de Handbal, adică o jucătoare care să fi fost în Top 10 la un turneu final în ultimii 2 ani. Astfel, Vâlcea a ajuns în Danemarca și a pus ochii pe Ann Grete Nørgaard (36 ani), de la Viborg.

Acord cu frații

Federația Română de Fotbal (FRF) și Federația Moldovenească (FMF) au semnat, ieri, la Casa Fotbalului, un parteneriat cu scopul de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și implementarea mecanismelor comune. Delegația moldovenească a fost reprezentată de președintele Leonid Oleinicenco, consilierul acestuia Veaceslav Pîslari și vicepreședintele Dragoș Hîncu. Din partea FRF au participat președintele Răzvan Burleanu și secretarul general Radu Vișan. Acordul este pe trei ani, cu posibilitate de prelungire. Obiectivele acordului sunt următoarele: promovarea fotbalului de bază în Republica Moldova, în urma experienței românești; transfer de cunoștințe și competențe în domeniul creșterii numărului de practicanți ai fotbalului; creșterea performanței echipelor naționale de juniori și tineret; formarea de arbitri, observatori de arbitri, antrenori și manageri de club; dezvoltarea cluburilor și a ligilor.

Rooney va antrena la Derby

Fostul internațional englez Wayne Rooney, component al echipei DC United, se va alătura echipei Derby County de la 1 ianuarie 2020, ca jucător și component al stafului tehnic. “Rooney va veni de la DC United, din MLS, pe un contract inițial pe 18 luni, valabil până în vara anului 2021, cu opțiune pentru încă un an. Rooney va semna un contract de jucător, dar va fi și antrenor și va continua să își dezvolte latura legată de antrenorat în pregătirea unei potențiale cariere de antrenor principal”, se arată pe site-ul dcfc.co.uk.Echipa Derby County îl are ca antrenor pe Philip Cocu, astfel că Rooney va fi secundul olandezului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.