Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: FC Hermannstadt a învins

Ziarul de Vrancea
9 mai 2022 797 vizualizări

FC Hermannstadt a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa „U Cluj”, în ultimul meci al etapei a IX, penultima, a play-off-ului Ligii 2 Casa Pariurilor.

La partida de pe Cluj Arena au asistat peste 20.000 de spectatori. Au marcat: Florin Ilie ('71) / Daniel Paraschiv ('14), Baba Alhassan ('67). După Petrolul, deja promovată, Hermannstadt are trei puncte avans și au nevoie de un singur punct în ultima etapă, pe teren propriu cu CSA Steaua. „U” joacă în deplasare cu Concordia și promovează doar dacă învinge, iar sibienii pierd. La egalitate de puncte între echipele de pe locurile II și III, „U” Cluj promovează, deoarece criteriul de departajare este clasarea după sezonul regulat.

„Mititeii” s-au răzbunat pe Mutu

Rapid a pierdut; scor 2-3; meciul susținut; luni; pe teren propriu; în compania formației FC U.Craiova 1948; în etapa a opta din play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor. Este primul eșec înregistrat de Adrian Mutu de când a preluat Rapid. Rapid a punctat prin autogolul lui Diallo; din minutul 8; și penaltiul transformat de Albu; în minutul 90^2. Golurile craiovenilor au fost marcate de Compagno din minutele 44 și 47; ultimul din penalti; și Baeten ('90Â5). Clasamentul play-out-ului este următorul: 1. Rapid – 39 de puncte; 2. Sepsi – 39: 3. FC Botoșani - 38; 4.FC U Craiova1948 - 34; 5 UTA Arad – 32; 6. CS Mioveni - 28; 7. Chindia Târgoviște – 23; 8. Dinamo – 22; 9. Academica Clinceni – minus 11; 10. Gaz Metan Mediaș – minus 38.

Prima manșă la Timișoara

Ieri, la sediul Federației Române de Fotbal, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea echipei care va fi gazdă în meciul din manșa tur a barajului pentru menținerea în Liga II. Cea de-a cincea retrogradată va fi stabilită între Politehnica Timișoara (grupa A) și Fotbal Club Brașov (grupa B), ocupantele locului al cincilea din fiecare grupă de play-out. Gazdă în primul meci, conform tragerii la sorți, va fi Politehnica Timișoara. (14 mai,iar returul se va juca la Brașov peste o săptămână

City l-a înhățat pe Haaland

Manchester City a anunțat, ieri, că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund, pentru transferul atacantului norvegian Erling Haaland, Jucătorul în vârstă de 21 de ani a marcat 28 de goluri în 29 de meciuri în acest sezon pentru Dortmund, dintre care 21 în 23 de partide din campionatul german. De când a ajuns în Bundesliga, în ianuarie 2020, de la Salzburg (pentru 20 de milioane de euro), norvegianul a înscris de 61 de ori în 66 de meciuri din Bundesliga. El are 134 de goluri în 182 de jocuri disputate în carieră. Deși suma de transfer, 75 de milioane de euro, practic clauza de reziliere, nu pare exorbitantă pentru un jucător de acest calibru, oficialii lui City vor trebui totuși să bage adânc mâna în buzunar. Potrivit presei engleze, Manchester City ar trebui să plătească un total de 250 de milioane de euro, incluzând taxa de transfer, comisionul agenților și salariul, estimat la 25 de milioane de euro pe an.

Sprint în doi pe Etna

Etapa a IV-a a Turului Italiei, prima desfășurată pe pământ italian după startul din Ungaria a avut loc ieri în Sicilia între Avola și Etna (107 km) și s-a încheiat în cățărare pe pantele binecunoscutului vulcan,cu un sprint în doi. Dacă învingătorul, germanul Lennard Kämna (Bora) s-a ales cu succesul de etapă, spaniolul Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) a preluat șefia clasamentului general. Cu toate acestea, Lopez a părut foarte afectat de ratarea câștigării primei sale etape de Mare Tur. Pe locul III, în etapă, a sosit la 34 de secunde estonul Reim Taaramae (Intermarché). La general, Lopez este urmat de Kämna, la 38 s și Taaramae la 58 s. Un alt Lopez, mult mai celebru, columbianul Miguel Angel, a abandonat. Etapa de astăzi (174km) se dispută între Catania și Messina.

Chinurile lui Chrissie

Legendara jucătoare de tenis Chris Evert, care a câștigat 18 titluri de Grand Slam la simplu și trei titluri de Grand Slam la dublu, a anunțat că a încheiat ședințele de chmioterapie. Evert a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1, în ianuarie și a efectuat șase ședințe de chimioterapie. „Sunt puțin ieșită din fire (medicamente), dar, cu toate acestea, sunt recunoscătoare și ușurată că am terminat cele șase tratamente de chimioterapie”, a scris ea pe Twitter, alături de un videoclip în care apare alături de personalul medical care a tratat-o.Sora mai mică a lui Evert, Jeanne Evert Dubin, de asemenea fostă jucătoare profesionistă de tenis, a murit de cancer ovarian în 2020, la vârsta de 62 de ani. Cancerul eu se răspândise înainte de a fi detectat.

Pochettino merge spre basci

Antrenorul Mauricio Pochettino va pleca mai mult ca sigur de Paris Saint-Germain, iar, potrivit lequipe.fr, el va ajunge la Athletic Bilbao. Prin urmare, nu este de mirare că numele său circulă în străinătate, unde ratingul său rămâne destul de ridicat. După Anglia unde a fost anunțat ca posibil succesor al lui Ralf Rangnick la Manchester United - post câștigat în cele din urmă de olandezul Erik ten Hag - în Spania reapare profilul lui Pochettino.Potrivit L'Equipe, Athletic Bilbao (a 8-a în La Liga) l-ar considera să-l înlocuiască pe Marcelino, al cărui contract se apropie de sfârșit. Pochettino, în vârstă de 50 de ani, și-a început cariera de antrenor de cealaltă parte a Pirineilor, la Espanol Barcelona (2009-2012), ultimul său club ca jucător.

În luptă cu Mafia

Președintele clubului Napoli, Aurelio De Laurentiis, s-a plâns de faptul că mafia îl împiedică să facă renovări la stadionul din sudul Italia. Prezent la o ceremonie de omagiu lui Diego Maradona, președintele clubului Napoli a vorbit despre stadionul care poartă numele legendei argentiniene de la moartea acesteia, în noiembrie 2020. Construită în 1959, această arenă sportivă de 55.000 de locuri merită câteva renovări, dar președintele Napoli, Aurelio De Laurentiis, nu reușește să ducă la îndeplinire acest proiect. „În Anglia, există cel mai bun fotbal din lume, cu cele mai funcționale stadioane și cu legile care scot huliganii din acțiune”, a spus el. „Dar nu poți face același lucru cu mafia, cu Camorra și cu Ndrangheta. E ceva mai complicat. Ai nevoie de o capacitate de adaptare pe care a avut-o tatăl meu și care aparține și napolitanilor”, a adăugat De Laurentiis.

Președintele clubului italian poartă negocieri cu primarul orașului, dar deocamdată nu pare să se fi ajuns la un acord.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.