Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Falub s-a întors la Cluj

Ziarul de Vrancea
3 sep 2019 995 vizualizări

Clubul Universitatea Cluj a anunțat, ieri, că tehnicianul Adrian Falub, în vârstă de 48 de ani, a revenit la conducerea echipei, el preluând și responsabilitățile funcției de manager sportiv.

Falub îi succede la Universitatea Cluj și Cristian Dulca, tehnician care s-a despărțit luni de formația clujeană. Adrian Falub a îmbrăcat tricoul Universității Cluj în perioada 1989-1996 și 1997-1998. A debutat ca antrenor la Universitatea Cluj, în sezonul 2006-2007, când a reușit promovarea în Liga I, dar a condus echipa și în 2015, an care a marcat participarea “Șepcilor roșii” în finala Cupei României după o pauză de cinci decenii. S-a întors pe banca tehnică a echipei în septembrie 2017, reușind o nouă promovare, de această dată în eșalonul secund.De-a lungul carierei a mai pregătit formațiile Sportul Studențesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș, CSM Politehnica Iași, UTA Arad (două mandate), Al Urooba (Emiratele Arabe Unite) și Concordia Chiajna (două mandate).

Bara avansează la Zagreb

Jucătoarea de tenis Irina Bara (191 WTA) s-a calificat în optimile turneului ITF de la Zagreb, miercuri, după ce a trecut de Tena Lukas (397 WTA), scor 6-4, 6-1. Partida s-a încheiat cu victoria româncei, după un meci în care Irina Bara a câștigat nouă game-uri pe serviciul adversarei. În optimile de finală ale turneului ITF de la Zagreb, dotat cu premii totale în valoare de 60.000 de dolari, Bara o va întâlni pe ucraineanca Marîna Chernîșova (400 WTA).

Un basc câștigă la Urdax

Rutierul basc Mikel Iturria (Euskadi-Murias) s-a impus, ieri, în etapa a 11-a a Turului Spaniei (prima sa victorie la nivel profesionist) desfășurată între Saint Palais și Urdax-Dantxarine, pe o distanță de 171,4 km. Acesta a făcut parte din grupul de 14 evadați și s-a distanțat decisiv în ultimii 25 de kilometri. Podiumul a fost completat de spaniolul Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros) și de americanul Lawson Craddock (Education First). Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a trecut linia de sosire cu o întârziere de 18'35”, însă a păstrat tricoul roșu (lider al clasamentului general).

Chiellini lipsește șase luni

Fundașul echipei Juventus Giorgio Chiellini va lipsi de pe gazon șase luni, după ce a fost operat la genunchi. Internaționalul italian a suferit, marți, o intervenție chirugicală la genunchiul drept, după ce a suferit o ruptură a ligamentului încruicișat anterior, la un antrenament.În vârstă de 35 de ani, Chiellini este la Juventus din 2005 și mai are contract cu „Bătrâna Doamnă” până în vara anului 2020.

Un italian la Sibiu

Clubul FC Hermannstadt a anunțat, ieri, că l-a achiziționat pe atacantul italian în vârstă de 22 de ani Mattia Persano. Acesta a semnat un contract valabil doi ani. “Mattia poate juca atât vârf împins, cât și aripă stânga sau atacant retras (în spatele vârfului). Ultimul club la care acesta a fost legitimat a fost Lecce, în Seria A, iar pe CV-ul său se regăsesc echipe ca Napoli și Bologna, la juniori, Siracusa, Lecce, Modena, Arezzo, la seniori”, se arată pe pagina de Facebook a FC Hermannstadt. Persano va purta la echipa din Liga I tricoul cu numărul 9.

Un italian la Sibiu

Clubul FC Hermannstadt a anunțat, ieri, că l-a achiziționat pe atacantul italian în vârstă de 22 de ani Mattia Persano. Acesta a semnat un contract valabil doi ani. “Mattia poate juca atât vârf împins, cât și aripă stânga sau atacant retras (în spatele vârfului). Ultimul club la care acesta a fost legitimat a fost Lecce, în Seria A, iar pe CV-ul său se regăsesc echipe ca Napoli și Bologna, la juniori, Siracusa, Lecce, Modena, Arezzo, la seniori”, se arată pe pagina de Facebook a FC Hermannstadt. Persano va purta la echipa din Liga I tricoul cu numărul 9.

„Victime” de lux

Internaționalul german Emre Can și vicecampionul mondial Mario Mandzukic nu vor evolua în Liga Campionilor, în faza grupelor. Antrenorul Maurizio Sarri nu i-a inclus pe cei doi în lotul pentru faza grupelor Ligii Campionilor. De pe lista UEFA nu vor lipsi însă nou-veniții Matthijs de Ligt, Danilo, Merih Demiral, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey și Gianluigi Buffon.Mandzukic nu a jucat în acest sezon pentru Juventus, dar campionatul trecut el a disputat 25 de partide în Serie A și a marcat nouă goluri. Can, 25 de ani, a evoluat în meciul cu Napoli, din etapa a II-a a Seria A, câștigat cu 4-3. Mijlocașul cu 21 de selecții a intrat în minutul 60, în locul compatriotului său Khedira. Sezonul trecut, Can a jucat 29 de meciuri și a marcat patru goluri în campionat. Juventus va evolua în Grupa D a Ligii Campionilor, alături de Atletico Madrid, Bayer Leverkusen și Lokomotiv Moscova.

Moarte misterioasă

Biatlonistul norvegian Halvard Hanevold, triplu campion olimpic și cvintuplu campion mondial, a decedat la vârsta de 49 de ani, în cricumstanțe deocamdată necunoscute, informează lequipe.fr. Hanevold a fost găsit mort în locuința sa din orașul natal, Asker.Halvard Hanevold a fost unul dintre cei mai de succes biatloniști norvegieni. El a câștigat medaliile de aur la JO de la Nagano, în proba individuală 20 de kilometri, și cu ștafeta de 4x7,5 kilometri, în 2002, la Salt Lake City și în 2020, la Vancouver. În palmaresul său mai figurează două medalii olimpice de argint, cu ștafeta la Nagano și în proba de sprint 10 kilometri de la Torino, în 2006, și una de bronz, tot la Torino, la individual 20 de kilometri, plus cinci titluri mondiale, șapte medalii de argint și patru de bronz la CM. Retras în 2010, el a terminat studiile pentru a deveni inginer, dar a optat pentru o carieră în televiziune, fiind consultant la postul norvegian NRK. Hanevold era căsătorit și avea doi copii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.