Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: EURO 2020,5

Ziarul de Vrancea
21 mar 2020 639 vizualizări

UEFA a revenit asupra informației de mai devreme cu privire la numele Campionatului European de fotbal, precizând că încă nu s-a luat o decizie în această privință.

Cu scuze pentru greșeala de mai devreme, clarificăm că încă nu s-a luat nicio decizie cu privire la numele rearanjatului Euro care va avea loc în 2021. Tweet-ul de mai devreme a fost postat din greșeală”, se arată pe contul de Twitter al UEFA. Cu câteva ore înainte de acest mesaj, UEFA a postat pe Twitter un link către un articol de pe site-ul forului cu “răspunsuri la câteva întrebări cheie despre motivele deciziei UEFA de amânare a Euro-2020 cu un an și suspendare a tuturor celorlalte competiții,. “Avem încredere că toate locurile de disputare vor rămâne aceleași, asigurând faptul că turneul rămâne fidel viziunii de la început: un eveniment în toată Europa, potrivit celei de-a 60-a aniversări. Turneul va fi în continuare cunoscut sub numele UEFA Euro-2020”, se arăta în articolul respectiv, care nu mai poate fi găsit pe site-ul UEFA.

Celebrități italiene contaminate

Fotbalistul Paulo Dybala, legitimat la Juventus Torino, a anunțat, sâmbătă, că el și iubita au fost testați pozitiv cu coronavirus. Dybala și iubita sa Oriana Sabatini se află în autoizolare de la 11 martie, când s-a făcut anunțul referitor la Rugani. Juventus Torino a confirmat situația lui Paulo Dybala; “Paulo Dybala a fost testat și rezultatul a fost pozitiv cu Covid-19. El se află în izolare la domiciliu de la 11 martie. Va fi monitorizat în continuare. Se simte bine și este asimptomatic”, a precizat gruparea italiană. O altă celebritate infectată de coronavirus este fostul mare jucător al AC Milan, Paolo Maldini, împreună cu fiul său, Daniel. Paolo Maldini a avut contact cu o persoană găsită ulterior infectată cu Covid-19 și a început și el să prezinte simptome. Fostul jucător a fost testat vineri, iar rezultatul a fost pozitiv. Daniel Maldini a fost de asemenea supus unui test și rezultatul a fost pozitiv. Paolo și Daniel Maldini se simt bine și deja s-au aflat în izolare la domiciliu două săptămâni.

A murit Lorenzo Sanz

Lorenzo Sanz, fostul președinte ale clubului spaniol de fotbal Real Madrid, a decedat, sâmbătă, la vârsta de 76 de ani, a anunțat fiul său Lorenzo jr, citat de agențiile internaționale de presă. Lorenzo Sanz a fost internat în spital marți, cotidianul El Mundo relatând că era infectat cu noul coronavirus. iul său a menționat că suferea de o boală respiratorie. Sanz a fost președintele clubului Real între 1995 și 2000, perioadă în care echipa a cucerit două trofee ale Champions League și titlul de campioană a Spaniei. Lorenzo Sanz jr, fost baschetbalist profesionist, afirmase cu trei zile mai devreme, într-un clip video publicat în rețelele de socializare că tatăl său este internat la Madrid cu simptome care corespund Covid-19. Sanz a intrat în conducerea clubului în anii 1980, sub conducerea președintelui Ramon Mendoza, căruia i-a succedat în 1995.

Primul boicot olimpic

Sabrerul german Max Hartung, cvadruplu campion european, a decis să boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo,.Hartung, președintele comisiei sportivilor din Germania, consideră că JO nu ar trebui să mai aibă loc, din cauza coronavirusului. “Inima mea sângerează și îmi vine să plâng. Dar vreau să dau un exemplu și să fac singurul lucru bun. Nu voi fi prezent la Jocurile Olimpice la data prevăzută”, a spus germanul. Hartung este primul sportiv care anunță că va boicota JO de la Tokyo. El este de părere că ar trebui amânată connpetiția din cauza coronavirusului.

English Dream

Liga engleză de fotbal speră că meciurile din Premier League vor putea fi reluate la 1 iunie, fără spectatori. Planurile englezilor sunt ca jocurile să se dispute până al mijlocul lunii iulie, iar noua ediție a campionatului să înceapă la 8 august. Dacă acest lucru va fi posibil, Premier League își va putea respecta obligațiile față de deținătorii de drepturi TV, în acest al doilea sezon din cele trei pentru care există un contract încheiat, în valoare de trei miliarde de lire sterline. Partidele au fost oprite la 13 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, find amânate inițial până la 4 aprilie, apoi până la 30 aprilie.

Barcelona reduce salariile

Fotbaliștii echipei FC Barcelona au convenit cu conducerea clubului ca salariile echipei să fie reduse pe durata crizei cauzate de coronavirus, relatează abc.es.Potrivit sursei citate, jucătorii au discutat între ei, după o întrevedere a căpitanilor Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piquéși Sergi Roberto cu președintele Josep Maria Bartomeu în care s-a vorbit despre consecințele financiare ale crizei sanitare. Fotbaliștii au decis să accepte o scădere temporată de remunerației lor.Jurnalul nu precizează nivelul sacrificiului și nici dacă jucătorii vor recupera banii pierduți atunci când situația va reveni la normal. Salariile reprezintă 53 la sută din bugetul de funcționare al FC Barcelona.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.