Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Eșec în primul meci

Ziarul de Vrancea
21 oct 2020 870 vizualizări

CS Dinamo București a fost învinsă de echipa portugheză Sporting Lisabona, cu scorul de 25-27 (15-16), marți seara, în Sala Dinamo, la debutul său în Grupa B a competiției masculine de handbal EHF European League.

Valentin Ghionea, venit de la Sporting înaintea acestui sezon, a fost cel mai bun marcator al lui Dinamo, cu 8 goluri. Pentru Dinamo au mai marcat Amine Bannour 5 goluri, Ante Kuduz 4, Octavian Bizău 3, Mihai Asoltanei 3, Stefan Vujic 1, Mohamed Shebib 1. Celelalte rezultate din prima rundă a grupei: Tatran Presov - USAM Nîmes Gard 22-28; Fuchse Berlin - IFK Kristianstad 30-23. Dinamo va juca pe 28 octombrie, în Norvegia cu Kristiansand.

Tururi pe două roți

Spaniolul Marc Soler (Movistar) a câștigat etapa a doua din Vuelta 2020, după ce a atacat din grupul favoriților pe coborârea de pe Alto de San Miguel de Aralar. Sprintul pentru locul secund a fost câștigat de Primoz Roglic (Jumbo Visma), iar locul III i-a revenit irlandezului Dan Martin (Israel Start Up Nation).După două etape, Roglic rămâne lider în clasamentul general, urmat Martin (9sec) și ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos), la 17 secunde.

Etapa a XIX-din Giro d'Italia a fost câștigată, după un finiș solitar de aproximativ 8 km, de ciclistul australian Ben O'Connor (NTT), urmat la 31 sec, de austriacul Hermann Pernsteiner (Bahrein McLaren) și de belgianul Thomas de Gendt (Lotto Soudal). Protagoniștii clasamentului general, Joao Almeida și Wilco Keldermann au „amânat”lupta pentru etapele următoare.

Nu-l uitați pe Eric!

Formația Ural a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa FC Veles, într-un meci din grupele Cupei Rusiei, în care golurile învingătorilor au fost marcate de Eric Bicfalvi. Gazdele au condus cu 1-0, prin golul marcat de Maksimenko, în minutul 54. Bilfalvi a înscris în minutele 85 (penalti), 89 și 90Â1. Fotbalistul român a evoluat pe toată durata partidei.

Baschetul intern se amână

Debutul Ligii Naționale de baschet masculin, programat cu turneul din 30 octombrie – 2 noiembrie, a fost amânat pentru o dată ulterioară, din cauza focarelor Covid-19 înregistrate la majoritatea echipelor, a anunțat, miercuri, FR Baschet. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Director al forului din aceeași zi. FR Baschet a mai precizat că „modificările care vor fi aduse calendarului Cupei României și al Ligii Naționale vor fi anunțate cât mai curând”. Numeroasele focare de Covid-19 din loturile echipelor au dus recent și la amânarea primelor turnee din Cupa României.

Nole vânează un record

Tenismenul sârb Novak Djokovic, liderul ATP, a declarat că vrea să devină jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe locul I mondial. Din acest motiv, el și-a schimbat planurile pentru finalul sezonului. Sârbul nu va evolua la Masters 1000 de la Paris, unde este deținătorul trofeului, preferând turneul de 500 de puncte de la Viena, la care nu a participat anul trecut.Djokovic este pe primul loc în clasamentul ATP, cu 11.740 de puncte, urmat de spaniolul Rafael Nadal, cu 9.850 de puncte, și de austriacul Dominic Thiem, cu 9.125 de puncte. În clasamentul „all time” al săptămânilor pe locul 1 mondial, lider este elvețianul Roger Federer, cu 310, iar Djokovic este al doilea, cu 291. Nadal va participa la Paris Bercy, turneu programat între 2 și 8 noiembrie. Erste Bank Open are loc o săptămână mai devreme, între 26 octombrie și 1 noiembrie, la Viena. Sârbul va mai juca în 2020 la Turneul Campionilor de la Londra (15-22 noiembrie).

Fără meciuri la Erevan și Baku

Armenia și Azerbaidjan nu vor mai găzdui meciuri oficiale sub egida UEFA din cauza conflictului din regiunea Nagorno Karabah. Comitetul Executiv UEFA a decis, marți, să interzică până la o nouă notificare toate competițiile oficiale pentru cluburi și echipe naționale din Azerbaidjan și Armenia.Conflictul armat opune Republica Nagorno-Karabakh, susținută de Armenia, și Azerbaidjanul, susținut de Turcia, pentru controlul enclavei, un stat nerecunoscut de comunitatea internațională de la independența sa unilaterală față de Azerbaidjan, în 1991.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.