Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dublu mixt românesc la JO

Ziarul de Vrancea
6 mai 2021 659 vizualizări

Federația Română de Tenis de Masă a anunțat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sportivilor Bernadette Szöcs și Ovidiu Ionescu, în proba de dublu mixt

.Federația Internațională de Tenis de Masă a confirmat joi, prezența perechii de dublu mixt la Tokyo, dublul mixt din România fiind unul dintre cele 16 din lume care va participa în această proba olimpică. Astfel, Szöcs va participa în trei probe, la simplu, dublu mixt și echipe, alături de Elizabeta Samara (acceptată și la simplu), Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu și Adina Diaconu. De asemenea, Ovidiu Ionescu va concura și la simplu.

Simona s-a despărțit de „Arti”

Antrenorul Artemon Apostu-Efremov a declarat că nu mai colaborează cu jucătoarea Simona Halep. Fostul lider mondial va lucra în continuare cu australianul Darren Cahill. „Nu pot găsi un motiv evident, ci mai degrabă este o colaborare care a ajuns la sfârșit după multe provocări legate atât de programul competițional, cât și de restricții legate de pandemie. O colaborare cu un jucător de asemenea calibru este o experiență fenomenală și sper să fi reușit să o învăț atat de multe pe cât am învățat eu fiind în această echipă. Darren este un mare antrenor și să îl am alături a fost o inspirație majoră”, a decarat antrenorul. În decembrie 2019, Artemon Apostu-Efremov a fost cooptat în echipa Simonei Halep, în locul lui Daniel Dobre. Apostu-Efremov a lucrat anterior cu Irina Begu. Halep a mai renunțat la un vechi colaborator, preparatorul fizic Teo Cercel, la începutul anului trecut.

UEFA vrea să pedepsească rebelii

UEFA intenționează să suspende doi ani din cupele europene cluburile FC Barcelona, Real Madrid, Juventus și AC Milan, aflate printre cele 12 fondatoare ale Supeligii, informează ESPN. Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal și Tottenham ar fi ajuns la un acord cu forul de conducere al fotbalului european pentru a rămâne loiale competițiilor UEFA, Inter este, de asemenea, aproape de a ajunge la o înțelegere, dar Real Madrid, Barcelona, ​​Juventus și AC Milan nu sunt încă dispuse să renunțe la proiectul lor.Aceste patru cluburi vor fi acuzate că au încălcat articolul 51 din statutul UEFA, care subliniază că echipele nu ar trebui să formeze alianțe pentru a se desprinde de competițiile europene.Cele patru cluburi rebele insistă că au cerut UEFA „permisiunea” de a-și crea competiția și „recunoașterea” acesteia, în loc să părăsească organizația.Mai mult, ele explică faptul că, dacă UEFA va iniția o procedură disciplinară, atunci ar încălca o decizie a unei instanțe din Madrid.

„Lupii”, campioni la hochei

Corona Brașov Wolves a câștigat titlul de campioană națională la hochei pe gheață, după ce a învins-o pe SC Miercurea Ciuc cu scorul de 4-3 (2-1, 0-1, 2-1), joi seara, pe Patinoarul Olimpic din Brașov, în ultimul meci al finalei. „Lupii” s-au impus cu scorul general de 3-2, după ce harghitenii s-au impus în primele două meciuri ale finalei, chiar la Brașov, cu 5-2 și 4-1. Corona a câștigat apoi cele două partide de la Miercurea Ciuc, cu 6-5 și 3-0, încheind cu o victorie pe propriul patinoar, 4-3.Corona Brașov și-a trecut în palmares al patrulea său titlu național, precedentele fiind obținute în 2014, 2017 și 2019.

Cinci jocuri în trei zile

Premier League a anunțat că meciul Manchester United – Liverpool, care ar fi trebuit să se dispute săptămâna trecută dar a fost amânat din cauza suporterilor echipei gazdă, a fost programat la 13 mai. Ca urmare a acestei programări, Manchester United va juca trei meciuri într-un interval de cinci zile, având în perioada respectivă și confruntări cu Aston Villa (în deplasare, 9 mai) și cu Leicester City (acasă, 11 mai). United mai are un meci în intervalul de opt zile care include și partidele menționate, și anume confruntarea de joi cu AS Roma, din deplasare, din Liga Europa.

Cupa Italiei miroase a Superligă

Formatul Cupei Italiei se va schimba din sezonul viitor, cu doar 40 de cluburi participante, toate din Serie A și Serie B, informează football-italia.net. Anterior, competiția fusese deschis echipelor din Serie C și chiar din Serie D, din primele etape. Cu toate acestea, o întâlnire a ligii profesioniste, care a avut loc miercuri după-amiază, a optat pentru un nou format, cu scopul de a face meciurile mai interesante pentru drepturile de televiziune și pentru spectatori. Decizia de a participa doar cluburi din Serie A și B în Coppa Italia i-a înfuriat pe Meciuri mutate din cauza turbulențelor

Cinci meciuri din Copa Libertadores și Copa Sudamericana programate în Columbia, săptămâna aceasta, au fost mutate în afara țării, la inițiativa Conmebol, din cauza revoltelor care afectează în prezent țara. Trei dintre partide erau din faza grupelor Copei Libertadores și două, din aceeași fază a Copei Sudamericana, competiții echivalente Ligii Campionilor, respectiv Ligii Europe. Deciza a fost luată din cauza absenței garanțiilor de securitate pe care ar fi trebuit să le ofere autoritățile columbiene, a precizat Conmebol. Trei meciuri au fost deja mutate în Paraguay, inclusiv întâlnirea dintre River Plate (Argentina) și Independiente Santa Fe din Copa Libertadores.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.