Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Distincție pentru Ianis

Ziarul de Vrancea
18 mai 2021 685 vizualizări

Internaționalul român Ianis Hagi a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului la Glasgow Rangers, în cadrul unei gale care a avut loc luni seara, informează clubul scoțian de fotbal.

Hagi, în vârstă de 22 ani, a marcat 8 goluri și a oferit 15 pase decisive în cele 46 de meciuri disputate în toate competițiile pe parcursul acestui sezon în tricoul lui Rangers, grupare care a cucerit titlul de campioană a Scoției, pentru a 55-a oară în istoria sa, cu un număr record de puncte (102). Mijlocașul român a sosit la Glasgow Rangers în ianuarie 2020, de la formația belgiană KRC Genk, mai întâi sub formă de împrumut pe șase luni, înainte ca scoțienii să-l transfere definitiv.

Primul neamț în Liga Zimbrilor

CS Dinamo a anunțat, marți, că a obținut serviciile handbalistului german Christian Dissinger, medaliat european și olimpic și câștigător al Ligii Campionilor cu Vardar Skopje. Dissinger (29 de ani, 2.03 m) a jucat la TGS Friesenheim, Kadetten Schaffhausen, Atletico Madrid, TuS N-Lubbecke, THW Kiel și RK Vardar. La echipa națională a Germaniei are 19 prezențe, cu 42 de goluri marcate. El are în palmares medalia de aur la CE din 2016 și bronzul la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Christian Dissinger este primul internațional german care vine în campionatul României. Pentru sezonul viitor, Dinamo a mai anunțat transferul vedetei franceze Cedric Sorhaindo (FC Barcelona) și revenirea coordonatorului Kamel Alouini.

Competiții restartate în România

Federația Română de Judo a anunțat, ieri,pe site-ul său oficial, că România a primit din partea Uniunii Europene de Judo (UEJ) organizarea la București a Cupei Europene de cadeți și a Cupei Europene de juniori, competiții programate în acest an între 17-18 iulie, respectiv 31 iulie - 1 august. Decizia vine în urma întâlnirii de acum o săptămână dintre mai multe federații europene și conducerea UEJ, unde mai multe țări și-au exprimat intenția organizării celor două evenimente sportive.

Zakoc se desparte de Blaj

CSM Volei Alba Blaj a anunțat, ieri, încetarea relațiilor contractuale cu antrenorul Darko Zakoc. Venit la conducerea echipei în octombrie 2014, Darko Zakoč este antrenorul cu care Volei Alba Blaj a obținut toate performanțele europene și interne: a calificat echipa în finala Ligii Campionilor (2018), finala Cupei CEV (2019) și finala Cupei Challenge (2021) și a câștigat cinci titluri naționale (2015, 2016, 2017, 2019 și 2020) și trei Cupe ale României (2017, 2019 și 2021). Darko Zakoc are o carieră împresionantă, antrenorul sârb câștigând 20 titluri naționale, Volei Alba Blaj devenind a cincea echipă pe care a făcut-o campioană în premieră.

Vejle se salvează, Gâlcă pleacă

Clubul danez Vejle BK a anunțat, ieri, că se va despărți de tehnicianul Constantin Gâlcă la sfârșitul acestui sezon. Echipa Vejle va juca în ultima etapă a play-out-ului din Danemarca la 24 mai, pe teren propriu, cu Lyngby. Vejle s-a salvat de la retrogradare cu trei etape înainte de finalul sezonului. Gâlcă antrenează formația daneză din martie 2019.

Revine maratonul din New York

Organizatorii maratonului de la New York au anunțat că în acest an competiția va avea loc, urmând să participe 33.000 de concurenți. Maratonul este programat la 7 noiembrie. În 2020, maratonul nu a avut loc, din cauza pandemiei de coronavirus. Alergătorii înscriși pentru ediția anulată au opțiunea de a-și primi înapoi banii de înscriere sau pot concura la ediția din 2021, la cea din 2022 sau la cea din 2023. Dintre cei peste 30.000 de alergători înscriși anul trecut, 54 la sută au ales să alerge la ediția din acest an.

           


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.