Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dinamo și FCSB – amendate

Ziarul de Vrancea
20 feb 2018 596 vizualizări

Cluburile Dinamo și FCSB au fost sancționate de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, ca urmare a abaterilor avute de fani la derby-ul disputat duminică, pe Arena Națională, în etapa a XXV-a din Liga 1

Dinamo, care a fost echipa gazdă, a fost amendată cu 10.000 de lei, în timp ce FCSB s-a ales cu o penalitate sportivă de 5.000 de lei. De-a lungul întâlnirii, fanii echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare au adus jigniri adversarilor, au aruncat cu obiecte în teren, iar unul dintre suporteri a pătruns pe teren în prelungirile meciului, după golul egalizator marcat de Filipe Teixeira. Vicecampioana a fost pedepsită pentru "distrugerea obiectelor/bunurilor aflate în incinta stadionului și escaladarea gardurilor ce înconjoară terenul de joc" de către fani. Formația Dinamo a încheiat la egalitate, duminică, pe Arena Națională, scor 2-2, meciul susținut în compania echipei FCSB, în etapa a 25-a din Liga 1.

“Motanul” se retrage de la națională

Atacantul formației Bursaspor, Bogdan Stancu, în vârstă de 30 de ani, s-a retras din naționala României, el anunțându-și decizia printr-o scrisoare deschisă trimisă pe adresa FRF, motivând că vrea să se concentreze pe echipa de club și să aorde e mai mult timp familiei. Bogdan Stancu a fost selecționat de 52 de ori în prima reprezentativă și a înscris 14 goluri. și-a început cariera la lot în anul 2010, debutul său fiind într-un meci contra Turciei, pe 11 august 2010. Ultima partidă a sa în tricoul echipei naționale a fost consemnată împotriva naționalei Muntenegrului, la 4 septembrie 2017, în preliminariile CM din Rusia.

 

Mutu crede în Burleanu

Managerul sportiv al FRF, Adrian Mutu, a declarat, ieri, că își dorește să fie antrenor, astfel că dacă va primi ofertă tentantă după alegerile pentru conducerea federației va demisiona. "Toată lumea știe că vreau să fiu antrenor. Știa și Burleanu, până îmi iau licențele răman în funcție. Și acum pot să fiu principal în Liga II, dar după alegeri, nu pot să plec înainte, nu e genul meu să fac astfel de lucruri. Dacă voi avea o ofertă după alegeri, când voi crede într-un proiect, atunci îmi voi da demisia. Într-adevăr eu vreau să fiu antrenor, nu îmi place biroul”, a spus Mutu la Digi Sport. El a precizat că selecționerul Cosmin Contra este o soluție pentru fotbalul românesc și crede că  alegerile pentru postul de președinte al FRF vor fi câștigate de actualul șef al forului, Răzvan Burleanu. ”Lupescu are o șansă bună dintre ceilalți candidați. Am văzut ce face Burleanu și-mi place. Cred și sper că Burleanu va câștiga. Lupescu a fost plecat cinci ani. E greu să vii cu două luni înainte, după ce ai fost plecat timp de cinci ani”, a explicat el.

 

Fanii galicieni votează cu Andone

Clubul Deportivo La Coruña a anunțat, miercuri, că Florin Andone a fost ales de fani jucătorul lunii ianuarie. Nominalizații pentru luna ianuarie, aleși de jurnaliștii sportivi care scriu despre Deportivo, au fost Florin Andone (34 de voturi), Adrian (31 de voturi) și Luisinho (opt voturi). Meciurile luate în calcul au fost cele cu Villarreal, Valencia, Real Madrid și Levante. Cei trei fotbaliști au fost votați de fani pe Twitter și pe Facebook. Pe Twitter, Andone a primit 77 la sută din totalul de 4.594 de voturi. Luisinho a primit opt la sută și Adrian 15 la sută. Pe Facebook, au votat 241 de fani: 86 la sută pentru Andone, opt la sută pentru Luisinho și șase la sută pentru Adrian. Florin Andone a primit trofeul în cadrul unei ceremonii și le-a mulțumit tuturor celor care l-au votat.

Masacru pe Allianz Arena

În meciurile disputate marți în optimile de finală ale Ligii Campionilor (manșele tur) s-au înregistrat rezultate normale. La München, Bayern a zdrobit cu 5-0 pe Beșiktaș Istanbul cu 5-0 prin golurile marcate de Th. Müller (’43, ’66), Coman (’52) și Lewandowski (’79, ’88).  Partida a fost arbitrată de o brigadă din România, condusă de Ovidiu Hațegan. Centralul l-a eliminat, în minutul 16, pe fundașul croat Domagoj Vida, care l-a faultat pe Robert Lewandowski, din poziție de ultim apărător. Derbiul serii a fost Chelsea – FC Barcelona, încheiat la egalitate, scor 1-1, golurile fiind marcate de Willian (’62), respectiv, Messi (’75). În acest meci, Messi și Iniesta au devenit coechipierii cu cele mai multe meciuri împreună, în Liga Campionilor (97) devansând "cuplul" Xavi-Puyol (‘96), tot de la Barcelona. Pe locul III sunt Raul și Roberto Carlos de la Real Madrid, cu 94 de partide

Ranieri ar vrea să preia Italia

Tehnicianul Claudio Ranieri a declarat că este pregătit să plece de la FC Nantes, echipă la care evoluează și Ciprian Tătărușanu, pentru a prelua naționala Italiei, informează L'Equipe. "Am un contract pe două sezoane cu FC Nantes, nu am fost contactat din Italia. Dar dacă aș avea vreo propunere, aș merge la președinte (Waldemar Kita) pentru a-i cere să plec de la echipă", a declarat Ranieri. La 5 februarie, Luigi Di Biagio, în vârstă de 46 de ani, a fost numit selecționer interimar al Italiei pentru meciurile amicale din luna martie. Fără selecționer de la plecarea lui Gianpiero Ventura în noiembrie 2017, Italia va juca în compania Argentinei și Angliei la 23 și 27 martie. Di Biagio, selecționer al naționalei de tineret a Italiei din 2013, a jucat de 38 de ori pentru Squadra Azzurra între 1998 și 2002 și a evoluat la AS Roma și Internazionale Milano.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.