Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dinamo a dat lovitura

Ziarul de Vrancea
2 iun 2020 698 vizualizări

CS Dinamo a anunțat, ieri, că l-a achiziționat pe handbalistul Javier Humet, acesta semnând un contract valabil doi ani

Născut în Spania pe 22 ianuarie 1990, Humet este de trei ani cetățean român, fiind component al naționalei României”, se arată pe site-ul CS Dinamo. Humet (inter dreapta, 1,96 m înălțime) are o experiență de 12 ani la cel mai înalt nivel, începută în 2008 la Portland San Antonio, în Spania. Din 2012 a venit în România, unde a jucat până în prezent, exceptând sezonul 2013-2014, când a a fost sub contract cu Ivry (Franța). În România, Humet a jucat la HCM Constanța (2012-2013 și 2014-2015), la CSM București (2015-2018) și la Steaua, în ultimele două sezoane.

Europenele de gimnastică – în decembrie

Campionatele Europene de gimnastică masculină și cele de gimnastică feminină, care ar fi trebuit să aibă loc lunile trecute, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, au fost programate să se desfășoate în decembrie, la Baku. Cele două competiții vor fi precedate de Europenele de gimnastică ritmică, programate în perioada 26-29 noiembrie, la Kiev. Potrivit European Gymnastics, pentru Campionatele Europene de gimnastică artistică s-au stabilit următoarele date: 9-13 decembrie competiția masculină, 17-20 decembrie competiția feminină. Ambele vor fi găzduite de Baku. Formatul competițiilor rămâne neschimbat și va reprezenta în continuare o șansă de calificare individuală la JO.

Dinamo și-a învins rivala din L2

Echipa de fotbal Dinamo a câștigat cu scorul de 1-0 (0-0) meciul amical cu divizionara secundă FC Rapid disputat, joi, pe terenul central al bazei sportive de la Săftica, aceasta fiind prima partidă disputată de cele două formații de la declanșarea pandemiei de coronavirus, cea care a dus la întreruperea tuturor competițiilor sportive. Unicul gol al întâlnirii disputate fără spectatori a fost înscris de Slavko Perovic în minutul 59, în urma unei lovituri de colț. Cea mai mare ocazie a formației giuleștene a avut loc în minutul 36 când mingea șutată de Marian Drăghiceanu a lovit bara. Întâlnirea a reprezentat debutul antrenorilor Adrian Mihalcea și Dan Alexa la echipele lor, FC Dinamo, respectiv FC Rapid, având în vedere că ambii au fost instalați în funcții cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei de COVID-19.

Suspendare pentru scandări șovine

Comisia de Disciplină și Etică a FRF, întrunită ieri, a decis ca gruparea Petrolul Ploiești să fie penalizată cu 7500 de lei din cauza scandărilor fanilor la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din sferturile de finală ale Cupei României. “În baza art. 82/1 și 3/b coroborat cu art. 83/2/c raportat la art. 54/2 din RD clubul ACS Petrolul 52 Ploiești se sancționează cu penalitate sportivă de 7500 lei”, este decizia de pe site-ul FRF. La 4 martie, Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat în semifinalele Cupei României, învingând în sferturile de finală, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Petrolul Ploiești. Partida a fost marcată de o întrerupere de câteva minute spre final, cauzată de scandările suporterilor Petrolului.

 Diego Costa, condamnat

Fotbalistul Diego Costa a fost condamnat de tribunalul din Madrid la șase luni de închisoare pentru delicte fiscale, relatează El Mundo, care precizează că jucătorul nu va fi încarcerat, pedeapsa fiind comutată într-o amendă, potrivit legislației spaniole. Diego Costa a fost găsit vinovat de o fraudă de peste un milion de euro. Costa a achitat deja în urmă cu câteva luni suma de 1,14 milioane de euro imputată de fisc, pe care ar fi trebuit să o plătească după anul fiscal 2014. Jucătorul a recunoscut faptele care îi sunt imputate de fisc și va achita acum o amendă pe 12 luni de 100 de euro pe zi, adică 36.000 de euro. Brazilianul a fost acuzat că nu a declarat 5 milioane de euro din transferul său la Chelsea, din 2014, și că nu a declarat și o parte din drepturile de imagine.

Cinci înlocuiri și în Premier League

La fel ca și în Bundesliga, în campionatul Angliei (Premier League) s-a adoptat o reformă care permite cinci înlocuiri pe echipă la fiecare meci, în loc de trei cum era până acum. De asemenea, pe banca de rezerve vor sta nouă jucători în loc de șapte ca până acum. Premier League se va relua de la 17 iunie, după ce a fost întrerupt la 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Nu-s probleme cu Zlatan

Clubul AC Milan a anunțat, ieri,că nu există complicații în cazul accidentării lui Zlatan Ibrahimovic, acesta urmând să fie supus unui nou control peste zece zile. „Ibrahimovic a fost supus unor noi teste ca urmare a accidentării la mușchiul solear drept. Recuperarea lui decurge bine, fără complicații, noi teste urmând să fie făcute peste zece zile”, a anunțat clubul lombard. Ibrahimovic s-a accidentat la piciorul drept, în timpul unui antrenament. El a plecat apoi câteva zile în Suedia, însă a revenit miercuri la Milano. În vârstă de 38 de ani, Ibrahimovici are contract cu AC Milan până la finalul acestui sezon. El a mai jucat la AC Milan în sezoanele 2010/2011 și 2011/2012. Ultima dată, el a evoluat pentru Los Angeles Galaxy, în MLS.

Trabzon fac contestație la TAS

Gruparea Trabzonspor a anunțat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia Corpului de Control Financiar al Cluburilor de excludere pe un sezon dun cupele europene. Trabzonspor va depune apelul în termen de zece zile.Clubul a precizat că respectă decizia UEFA, dar a făcut o analiză împreună cu avocații săi și nu este de acord cu sancțiunea.Camera decizională a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis în această săptămână excluderea echipei Trabzonspor pentru un sezon din cupele europene, pentru neîndeplinirea criteriilor din înțelegerea la care a ajuns cu UEFA în 2016 pentru încălcarea fair-play-ului financiar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.