Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Delegare de prestigiu pentru Hațegan

Ziarul de Vrancea
21 oct 2018 397 vizualizări

Ovidiu Hațegan va arbitra partida dintre FC Barcelona și Inter Milano, din etapa a III-a a grupei B a Ligii Campionilor, care se va disputa, miercuri, de la ora 22.00, pe Camp Nou.

Hațegan va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, arbitri adiționali vor fi Radu Petrescu și Sebastian Colțescu, în timp ce al patrulea oficial a fost delegat Radu Ghinguleac. Barcelona și Inter se af lă la egalitate de puncte, șase, după primele două etape disputate. Vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a fost delegat de UEFA ca observator de arbitri la partida din Liga Campionilor, dintre Șahtar Donețk și Manchester City. Partida va avea loc astăzi la Harkov, și va începe la ora 22.00.

Simona a revenit acasă

Simona Halep, locul I WTA, a revenit, luni, în țară, după ce a participat la activități promoționale la Moscova și la Singapore. Din cauza accidentării suferite la spate, Halep nu a jucat la Kremlin Cup și nici nu evoluează la Turneul Campioanelor. Jucătoarea română a afirmat că pentru ea urmează o lungă vacanță și o perioadă de recuperare. Simona Halep a fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului și a primit un automobil Porsche pentru că s-a calificat la Turneul Campiaonelor de pe primul loc. La Singapore, ea a primit aceste premii în cadrul unor festivități. Românca va fi numărul 1 mondial la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele de la Turneul Campioanelor.

Pușcaș sparge gheața pentru Palermo

Fotbalistul echipei Palermo, George Pușcaș, a înscris un gol în meciul câștigat, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, în fața formației Lecce, în etapa a opta a ligii secunde din Italia. Este primul gol al lui Pușcaș pentru Palermo, echipă la care este legitimat din luna august. Pușcaș, care a intrat pe teren în minutul 82, a marcat în minutul 85. Primul gol al învingătorilor a fost înscris de Nestorovski ’29, iar pentru gazde a marcat Tabanelli (’37). Echipa românului ocupă locul doi în clasament, cu 14 puncte și un joc mai puțin față de prima clasată, Pescara (18 puncte).

Lucescu junior a câștigat derbiul local

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu și cu Alin Toșca rezervă, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Aris Salonic, într-un meci din etapa a șaptea a campionatului Greciei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Prijovic, în minutele 36 , din penalty, și 84.Pentru Aris a înscris Mateo Garcia, în minutul 2. În minutul 66, gazdele au ratat un penalti prin Younes Hamza. PAOK Salonic este lider în clasament, cu 19 puncte. Pe locul doi este Atromitos, cu 16 puncte și un joc mai puțin.

Dezvăluirea lui Federer

Tenismenul Roger Federer, locul 3 ATP, a dezvăluit, duminică, faptul că a suferit o accidentare la mână înaintea turneului de la Wimbledon. "M-am accidentat la o mână la începutul sezonului pe iarbă. Asta a avut mai multe consecințe decât am crezut. Am dus după mine această durere timp de aproape trei luni. Asta nu e o scuză și nu vreau să se exagereze", a declarat Federer.Tenismenul elvețian de 37 de ani se află în orașul său natal, Basel, unde va încerca în această săptămână să-și apere titlul cucerit anul trecut la turneul de 500 de puncte Swiss Indoors. Federer este de opt ori campion la Basel. Accidentarea la mână ar putea fi o explicație pentru lipsa de performanțe înregistrată de Federer de la turneul de la Stuttgart, din iunie. De atunci, el nu a mai câștigat niciun trofeu la cele cinci turnee la care a participat.

Demitere la Spartak Moscova

Antrenorul italian Massimo Carrera a fost demis, luni, de la conducerea tehnică a echipei Spartak Moscova, din cauza rezultatelor slabe înregistrate. În vârstă de 54 de ani, Carrera era la Moscova din 2016. Fără o experiență îndelungată ca antrenor principal, el fiind secund la Juventus, la naționala Italiei, și chiar la Spartak, Massimo Carrera a reușit în sezonul 2016/2017 să câștige titlul în Rusia, iar anul trecut să se claseze pe locul al treilea.  Anul acesta, însă, echipa antrenată de el a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, iar în campionat se află pe locul VII, cu 18 puncte, după 11 etape, la șapte puncte de liderul Zenit Sankt Petersburg.

Nou selecționer la slovaci

Tehnicianul ceh Pavel Hapal, în vârstă de 49 de ani, a fost numit selecționer al Slovaciei. Numirea a venit după plecarea lui Jan Kozak, care a demisionat la 14 octombrie, deoarece a descoperit că șapte jucători au participat la o petrecere cu o seară înainte de meciul cu Cehia din Liga Națiunilor. "Am discutat cu mai mulți candidați, dar Pavel Hapal a fost aprobat de Comitetul Executiv cu nouă voturi din zece", a declarat președintele federației, Jan Kovacik. Hapal a condus naționala de tineret a Slovaciei în perioada 2015/2018, după ce a fost campion cu MSK Zilina în 2010. El era liber de contract după ce a fost demis în iulie de la Sparta Praga.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.