Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Debut european pentru România

Ziarul de Vrancea
12 iul 2017 340 vizualizări

Tehnicianul formației Astra Giurgiu, Edward Iordănescu, a declarat că i-ar fi plăcut să poată spune că giurgiuvenii sunt favoriți în dubla manșă cu FK Zira, din preliminariile Ligii Europa, însă trebuie să fie precaut, el menționând că ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru omogenizarea echipei.

" Noi suntem la începutul unui proiect nou, de refacere a unei echipe, în alte limite din punct de vedere financiar și al mediei de vârstă. Aveam nevoie de mai mult timp pentru omogenizare, nu am avut toți jucătorii la pregătire de la început, încercăm să construim din mers. Vom lupta însă, vom da totul, pentru o reprezentare onorabilă a țării, pentru calificare, una foarte importantă pentru noi", a spus Iordănescu. Partida Astra Giurgiu - FK Zira, din prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Europa, se va disputa astăzi, de la ora 20.30 și va fi transmisă de DigiSport. Returul va avea loc săptămâna viitoare.

Colonie handbalistică iraniană

Portarul naționalei de handbal masculin a Iranului, Saeid Heydari, este noul jucător al campioanei en-titre, Dinamo București, cu care va evolua și în grupele Ligii Campionilor. Saeid Heydari are 27 de ani, 1,96 metri înălțime și 93 de kilograme, fiind portarul titular al naționalei Iranului, la care a bifat până acum 32 de selecții. El va fi al treilea portar la Dinamo, alături de Ionuț Irimuș și Ștefan Grigoraș. Heydari a jucat ultima dată în prima ligă din țara natală, la Mess Kerman, și este al patrulea jucător Iranian din lotul dinamovist. Cu Dinamo, în sezonul 2017-2018, Heydari va juca și în grupa C a Ligii Campionilor, cu echipele Ademar Leon, Skjern Handbold, Gorenje Velenje, Kadetten și Elverum Handball.

 

Un argeșean, la porțile Romei

Fundașul stânga Andrei Trușescu, care în sezonul precedent a evoluat la echipa SCM Pitești, a fost achiziționat de formația AS Roma, a anunțat, ieri, site-ul tuttomercatoweb.com. Trușescu, în vârstă de 18 ani, este internațional de juniori, având cinci meciuri la naționala sub 18 ani a României. Andrei Trușescu, care va juca la formația de juniori a clubului roman, va fi coleg cu atacantul George Ganea, fiul fostului internațional Ionel Ganea, transferat și el în această vară.

Moartea unui hurdler

Fostul atlet Liviu Giurgian a decedat, la doar 54 de ani, în Germania, el suferind un atac cerebral, anunță CS Dinamo București, clubul la care a activat.  Specialist în probele de garduri (60 metri garduri și 110 metri garduri), Liviu Giurgian a participat la patru ediții ale Campionatelor Mondiale de atletism și la mai multe ediții ale Campionatelor Europene. Cel mai bun rezultat al său a fost locul 5, ocupat la Campionatele Europene indoor de la Madrid, în 1986. După ce și-a încheiat cariera de sportiv de performanță, Liviu Giurgian s-a dedicat muncii de antrenor.

 

Tenisul cel mic

Alexandra Cadanțu (172 WTA,) a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale turneului ITF de la Budapesta, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Ea a fost învinsă, cu scorul de 0-6, 3-6 de către muntenegreanca Danka Kovinic (125 WTA). În turneul ITF de la Contrexeville (Franța), Alexandra Dulgheru (358) a învins-o cu 6-3, 6-2 pe ucraineanca Anhelina Kalinina (248). Ea o  întâlni în turul secund pe rusoaica Anastasia Komardina (178) care a trecut de favorita nr. 6, Ons Jabeur (Tunisia, 106 WTA), scor 6-4, 6-3.

Surdu revine în Basarabia

Clubul Milsami Orhei a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că a obținut serviciile atacantului Romeo Surdu, care a mai jucat la gruparea moldoveană în perioada 2014-2016. Surdu a semnat un contract valabil două sezoane. El a evoluat pentru Milsami în perioada angajamentului său anterior cu această grupare în 42 de meciuri oficiale și a înscris 16 goluri. Romeo Surdu a fost legitimat în ultimele luni la echipa belgiană de liga a patra R.W.D. Molenbeek. Anterior, el a jucat la ASA Târgu Mureș.

 

Carrick, noul căpitan al “diavolilor”

Mijlocașul Michael Carrick a fost desemnat căpitanul echipei Manchester United după plecarea atacantului Wayne Rooney la Everton, a anunțat, ieri, clubul englez pe contul de Twitter. "Este un sentiment minunat și o onoare imensă să fiu căpitanul unui club mare. Voi vorbi atunci când va fi nevoie și voi încerca să conduc vestiarul prin exemplu", a declarat Carrick, care este cel mai vechi jucător la Manchester United. Michael Carrick, în vârstă de 35 de ani, a fost achiziționat de Manchester United în vara anului 2006 de la Tottenham Hotspur, după ce anterior mai jucase la formațiile West Ham United, Swindon Town și Birmingham City. Carrick, care mai are contract până în vara anului 2018, a jucat 459 de meciuri pentru Manchester United și a câștigat de cinci ori titlul, o dată Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii Angliei, de șase ori Supercupa Angliei, o dată Liga Campionilor, o dată Liga Europa și o dată Cupa Mondială a cluburilor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.