Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dascălu – locul II în Cupa Mondială

Ziarul de Vrancea
19 sep 2021 614 vizualizări

Ciclistul român Vlad Dascălu s-a clasat pe locul al doilea în proba de cross-country olimpic la Cupa Mondială de mountain bike de la Snowshoe (SUA).

Victoria a revenit americanului Christopher Blevins, fiind urmat de Dascălu la 9 secunde și de cehul Ondrej Cink, la 20 de secunde. Dascălu (24 ani), clasat pe locul 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo și pe IV la Campionatele Mondiale de luna trecută, ocupă poziția a XI-a în ierarhia generală a Cupei Mondiale, cu 1.091 puncte.

Insectă periculoasă botezată după Halep

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, prin cercetătorii de la Disciplina Parazitologie și Boli parazitare (Facultatea de Medicină Veterinară), anunță descoperirea unei noi specii de insectă, pe teritoriul României, în județul Constanța. Noua specie a fost denumită Phlebotomus simonahalepae, în onoarea jucătoarei de tenis Simona Halep, născută la Constanța, Flebotomii sunt insecte hematofage, cu răspândire pe toate continentele, dar mai abundente și mai diverse în zonele cu climat cald. Anumite specii sunt responsabile de transmiterea unor boli grave la om și animale.

S-a retras o baschetbalistă

Claudia Pop Cuic a decis să își încheie cariera la nivel de echipă națională și a anunțat că, după un deceniu dedicat reprezentativei, a decis să se dedice fiicei sale și carierei la nivel de club.În vârstă de 32 de ani și componentă în acest sezon a echipei turce Bursa BSB, Claudia și-a explicat decizia. ”Având în vedere vârsta, accidentările, intervențiile chirurgicale la care am fost supusă în ultimii ani și, nu în ultimul rând, faptul că am devenit de curând mamă, pur și simplu cred că este timpul să fac un pas în spate și să las locul altor jucătoare să vină din urmă”.Jucătoarea, care este soția managerului de la U BT Cluj, sârbulBranko Cuic, a jucat pentru naționalele României la diferite niveluri de vârstă din 2009. În această vară a fost componentă a reprezentativei tricolore la JO de la Tokyo, clasată pe locul VII.

Mihăilă a marcat degeaba

Fotbalistul echipei Parma, Valentin Mihăilă, a înscris un gol în meciul pierdut, duminică seară, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Cremonese, în Serie B. Mihăilă a marcat în minutul 69. Pentru Cremonese au înscris Fagioli (‘3) și Di Carmine (’54- penalty). În minutul 73, de la gazde a fost eliminat Vasquez. Valentin Mihăilă a jucat până în minutul 86, iar celălalt român de la Parma, Dennis Man, a evoluat până în minutul 84.

Greu pe pământ pentru Messi

Atacantul Lionel Messi și-a arătat nemulțumirea după ce a fost schimbat cu fundașul Achraf Hakimi în minutul 76 al meciului pe care PSG l-a disputat, pe teren propriu, cu Olympique Lyon (scor, 2-1 după ce oaspeții au condus cu 1-0). Argentinianul i-a aruncat câteva cuvinte, în momentul schimbării, tehnicianul său, Maurichio Pochettino, și a refuzat să dea mâna cu acesta. Pochettino a explicat că decizia de a-l înlocui pe Messi, 34 de ani, a fost luată din motive de precauție. „Am luat decizia de a-l scoate pe Messi din cauza unei posibile accidentări. Avem meciuri importante și trebuie să-l protejăm. Trebuie să luăm aceste decizii. Uneori sunt privite favorabil, alteori, mai puțin”, a spus antrenorul argentinian de 49 de ani. Golurile PSG în partida cu OL au fost marcate de Neymar și Icardi.

Ganna, pe urmele lui Tony

Campionatele Mondiale de ciclism din Belgia au început cu proba de contratimp masculin. Câștig de cauză a avut Filippo Ganna, care a reușit astfel să își apere titlul cucerit anul trecut. Medaliile de argint și bronz le-au revenit belgienilor Wout Van Aert și Remco Evenepoel. Italianul și-a apărat titlul mondial cucerit în 2020 la Imola și visează în continuare să-i egaleze performanța germanului Tony Martin, singurul rutier din istorie care a câștigat acest titlu de 3 ori consecutiv (2011-2013).

Ieri a avut loc cursa similară feminină, câștigată de olandeza Ellen van Dijk (34 de ani), urmată de elvețianca Marlen Reusser și olandeza Annemiek van Vluiten (39 de ani)

Vom avea Mondial la doi ani?

FIFA va organiza, la 30 septembrie, o consultare online cu asociațiile sale membre cu privire la controversatul plan de a găzdui Cupa Mondială la fiecare doi ani. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a promis că o decizie în acest sens va fi luată până la sfârșitul anului.Posibilitatea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, în loc de patru ani, este un proiect luat în considerare de FIFA de câteva luni.Un grup de lucru condus de antrenorul Arsène Wenger examinează cum ar trebui să arate programul meciurilor în următorii ani. Potrivit fostului manager al clubului Arsenal, ar trebui să existe o importantă competiție internațională în fiecare an: o ediție a Cupei Mondiale la fiecare doi ani, alternând cu campionatele continentale precum Euro.Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a exprimat deja împotriva proiectului, la fel ca numeroase organizații ale suporterilor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.