Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dănciulescu revine la Dinamo

Ziarul de Vrancea
5 dec 2018 468 vizualizări

Ionel Dănciulescu a declarat că va reveni de luni la Dinamo, în postura de director sportiv, după ce timp de o lună a fost manager sportiv la gruparea SSC Farul, din Liga a II-a, patronată de fostul jucător Ciprian Marica.

El plecase de la Dinamo la 21 septembrie. "De luni voi începe din nou munca la echipa mea de suflet. Le mulțumesc lui Rednic, David și Negoiță, am încredere că putem face lucruri frumoase. Voi avea aceeași funcție, voi fi alături de băieți. Sper să văd o tresărie de orgoliu la meciul de sâmbătă. Este un moment greu, dar numai ei pot scoate echipa din impas. Dinamo nu e echipă de retrogradare", a declarat Dănciulescu la Digisport. El a mai spus că antrenorul Mircea Rednic a insistat foarte mult pentru revenirea lui.

Armata vrea Steaua în L1

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Bixi-Pompiliu Mocanu a declarat, ieri că se gândește la cadrul legal necesar ca Steaua, echipă care evoluează acum în Liga a IV-a, să poată juca în Liga I.  Conform regulamentului FRF, toate echipele care evoluează în primele două ligi trebuie să fie profesioniste și să nu aparțină unui club de drept public. “Cu echipa de fotbal ne dorim să facem promovare în liga a treia, a doua și apoi în Liga I. Ne gândim încă de pe acum la promovarea în Liga I pentru că știm că nu poate funcționa în subordinea directă a clubului și încercăm să facem tot ce ține de noi pentru a asigura cadrul legal necesar. Vom face niște întăriri în iarnă și așteptăm cu nerăbdare construirea noului stadion. Staful tehnic este cel pe care l-am găsit și eu lucrez cu materialul clientului, ca să spun așa, și ca să schimb ceva trebuie să ai cu ce”, a declarat Bixi-Pompiliu Mocanu. 

Keșeru marchează din nou

Fotbalistul echipei Ludogoreț Razgrad, Claudiu Keșeru, a înscris un gol în meciul terminat la egalitate, joi, în deplasare, scor 1-1, cu formația ȚSKA Sofia, în etapa a XVIII-a a campionatului Bulgariei. Keșeru a marcat în minutul 29. Pentru gazde a înscris Despodov, în minutul 67. în minutul 89, de la Ludogoreț a fost eliminat Cicinho. Keșeru a evoluat pe toată durata partidei, la fel și Cosmin Moți. Echipa celor doi români este lider în clasament, cu 45 de puncte, cu șase mai multe decât ȚSKA Sofia, ocupanta locului doi.

Stancu pleacă de la Bursa

Fotbalistul Bogdan Stancu a decis să își rezilieze contractul cu gruparea Bursaspor și deja și-a luat rămas bun de la colegi. Potrivit sursei citate, conducerea clubului turc a încercat să ajungă la un acord cu jucătorul în privința banilor pe care îi are de luat acesta, însă fără succes. Bogdan Stancu este legitimat la Bursaspor din ianuarie 2017, când a semnat un contract pe doi ani și jumătate. în ultima perioadă, Stancu a fost indisponibil, din cauza unei accidentări.

Înfrângere aspră la polo

Campioana României la polo, Steaua București, a fost învinsăîn deplasare, de formația italiană Pro Recco, cu scorul de 7-19 (3-3, 1-6, 0-5, 3-5) în al patrulea meci din grupa A a Ligii Campionilor. Anterior, Steaua a obținut următoarele rezultate în grupa A: 5-8 cu AN Brescia, 6-9 cu FTC Budapesta și 9-13 cu ZF Eger. Din grupa A mai fac parte echipele CNA Barceloneta, Steaua Roșie Belgrad, Dinamo Moscova. în următoarea partidă din grupă, Steaua va juca pe teren propriu, cu sârbii de la Steaua Roșie Belgrad, în 19decembrie.  

Faliment la Federația Americană

Federația Americană de Gimnastică a intrat în faliment, în urma cererilor de despăgubiri din partea sutelor de victime ale abuzurilor sexuale. Federația americană s-a plasat sub protecția articolului 11 din legislația privind falimentul pentru a putea indemniza victimele scandalului Nassar din 2016. Federația, care nu mai are nici președinte, nici vicepreședinte, a precizat că nu are resurse proprii, dar cererile de despăgubire vor fi acoperite din contractele semnate înainte de începerea cazului Nassae. Intrarea în faliment ar putea permite USA Gymnastics să scape de procedura Comitetului Olimpic American, care vrea să-i ia dreptul de a coordona acest sport. Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a agresat sexual cel puțin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

Deaconu, slujbă la UEFA

Vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a fost nominalizat de forul de la Nyon pentru a fi membru în cadrul unei comisii pentru implementarea ultimelor norme din arbitraj. Deaconu va fi coleg printre alții cu Terje Hauge din Norvegia, cel care a arbitrat finala Ligii Campionilor în 2006, Werner Helsen, profesor în cadrul Facultății din Leuven, din Belgia, Kostas Kapitanis din Cipru, Jorn West Larsen din Danemarca și Rune Pedersen din Norvegia. Vicepreședintele CCA a fost printre cei patru membri nominalizați de UEFA, alături de Alan Snoddy, Nuno Castro și Gyöngyi Krisztina Gaál, restul membrilor comisiei fiind nominalizați de asociațiile din care fac parte. Deaconu va trebui să urmărească buna implementare a ultimelor norme din arbitraj în trei țări, Turcia, Malta și Kazahstan.

De la bal, la spital

Fundașul sârb al echipei Saint-Etienne, Neven Subotic, scos pe targă după un contact violent cu portarul Stéphane Ruffier, va rămâne în spital două sau trei zile, a anunțat, ieri, antrenorul Jean-Louis Gasset.  "Subotici va rămâne sub observație, medicul a spus că este bine. A primit o lovitură dură la cap", a declarat Gasset. Aflat în luptă cu brazilianul Pablo la o centrare aeriană, Subotici a fost atins la tâmplă de genunchiul lui Ruffier venit să respingă mingea. Sârbul a rămas câteva minute pe teren, fără reacție, cu arcada sângerând, fiind apoi scos pe targă. El a fost transportat la spital pentru teste suplimentare, iar medicii au afirmat că a suferit un traumatism cranian.

Autor:

Leila Bolat

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.