Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cufundarea în abis

Ziarul de Vrancea
22 oct 2020 847 vizualizări

Naționala României a coborât zece poziții, până pe locul 44, cu 1.455 de puncte, în clasamentul FIFA/Coca-Cola publicat joi. Adversarele României din grupa de Liga Națiunilor ocupă următoarele locuri

: Austria - locul 25, cu 1.523 puncte, în urcare două poziții, Irlanda de Nord - locul 41, cu 1.458 de puncte, în coborâre trei poziții și Norvegia - locul 43, cu 1.456 puncte, în urcare o poziție.. Ierarhia este condusă de Belgia, cu 1.765 de puncte, urmată de Franța - 1,752 puncte, Brazilia - 1.725 puncte, Anglia - 1669 de puncte și Portugalia - 1.661. Următorul clasament va fi dat publicității la 26 noiembrie.

Kelderman, lider în „Giro”

Australianul Jai Hindley (Sunweb) a câștigat etapa „regină” din Giro 2020 (PinzoloLaghi di Calcano) după o victorie la sprint în fața lui Tao Geoghegan Hart (Ineos). Liderul Joao Almeida s-a desprins timpuriu de pluton iar Wilco Kelderman (Sunweb) este noul purtător tricou roz. Olandezul este favorit să câștige competiția, dar cu siguranță va fi atacat pe cățărările de la Sestriere de Tao, chiar dacă specialiștii nu cred că se pot face mari diferențe sâmbătă.Kelderman are 12 secunde ecart față de Hindley și 15 față de Hartm în timp ce Almeida s-a „scufundat” pe locul V

În Turul Spaniei, etapa a III-a a revenit la sprint redus pe cățărarea finală La Laguna, irlandezului Dan Martin (Israel Start-Up Nations) în fața liderului Primoz Roglic (Jumbo Visma) și a ecuadorianului Richard Carapaz (Ineos). La „general” conduce Roglic, cu cinci secunde în fața lui Martin și 13 înaintea lui Carapaz

Sorți pentru Cupa Mondială

Tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, din Qatar, va avea loc în data de 7 decembrie, de la ora 19.00, la Zürich.Din cauza restricțiilor legate de pandemia de coronavirus, la ceremonie nu vor fi prezenți reprezentanții federațiilor. În preliminariile europene ale CM-2022 vor participa 55 de echipe care vor fi împărțite în cinci grupe de câte șase naționale și cinci grupe de câte cinci selecționate. Se vor califica la turneul final cele zece câștigătoare ale grupelor, iar echipele de pe locul doi vor juca în play-off, fază în care vor participa și cele mai bune două câștigătoare ale grupelor Ligii Națiunilor care nu s-au calificat direct sau nu au ajuns în play-off de pe locul doi.

Chindia, lovită de virus

Clubul de fotbal AFC Chindia Târgoviște a anunțatieri pe pagina sa de Facebook, că, în urma retestării COVID-19 efectuată ieri 21 octombrie, cei patru jucători depistați cu virusul COVID-19 săptămâna trecută au fost reconfirmați pozitivi. Ceilalți fotbaliști, precum și membrii staff-ului, au teste negative. Jucătorii ale căror teste sunt pozitive nu prezintă simptome și se află în izolare pentru încă șapte zile. În urmă cu exact o săptămână, Chindia Târgoviște anunța că în urma testării RT-PCR din data de 14 octombrie au fost depistate cinci cazuri pozitive de COVID-19. Dintre cei cinci, trei erau jucători, unul era antrenor la Centrul de Copii și Juniori, iar altul era un junior Under-17.

Lippi ne-a spus „Ciao”

Italianul Marcello Lippi, în vârstă de 72 de ani, fără contract de aproape un an, a anunțat că nu va mai antrena. “Am încheiat definitiv activitatea de antrenor. Este adevărat, este de ajuns”, a spus Lippi pentru Radio Sportiva. Lippi nu intenționează însă să părăsească total fotbalul: “Poate aș fi util în alte roluri. Însă nimic până la primăvară”. Antrenor din 1982, Marcello Lippi a câștigat Cupa Mondială din 2006 cu naționala Italiei, pe care a antrenat-o în perioadele 2004-2006 și 2008-2010. Lippi a antrenat, între altele, echipele Napoli, Juventus, Internazionale Milano și Guangzhou Evergrande. Ultima dată, el a fost selecționerul Chinei.Italianul are în palmares 13 trofee obținute cu Juventus și șase cu Guangzhou Evergrande.

Barça se luptă cu presa

FC Barcelona intenționează să dea în judecată un jurnalist de la cotidianul ABC pentru insulte rasiste la adresa lui Ansu Fati. Ansu Fati are 17 ani, este născut în Guineea-Bissau, și a evoluat și a marcat în meciul cu Ferencvaros, scor 5-1, din Liga Campionilor. „Atunci când aleargă parcă are ceva de o gazelă sau un vânzător ambulant foarte tânăr și negru pe care imediat îl vezi alergând pe Paseo de Gracia atunci când cineva strigă «Apă, apă»pentru a anunța sosirea poliției”, a scris jurnalistul Salvador Sostres de la ABC. Antoine Griezmann a reacționat pe Twitter: „Ansu este un băiat excepțional care merită respectul tuturor. Nu rasismului”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.