Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Cu Cehia, de Ziua Națională

Ziarul de Vrancea
17 iun 2018 518 vizualizări

Naționala de handbal feminin a României va debuta în Grupa D a Campionatului European din Franța, chiar de Ziua Națională, cu reprezentativa Cehiei. în 3 decembrie, va întâlni Germania, iar în 5 decembrie deținătoarea titlului, Norvegia.

 Programul complet al Grupei D, la Brest, este următorul: 1 decembrie – Norvegia – Germania (ora 16.00), România – Cehia (19.00), 3 decembrie – Germania – România (19.00), Cehia – Norvegia (22.00), 5 decembrie – Germania – Cehia (19.00), Norvegia – România (22.00). În celelalte trei grupe au fost împărțite echipele: A - Danemarca, Serbia, Suedia, Polonia; B - Franța, Muntenegru, Rusia, Slovenia; C - Ungaria, Spania, Olanda, Croația.

Transfer de răsunet la Blaj

Voleibalista Maria Karakașeva, desemnată MVP a Ligii Europene cu naționala Bulgariei, a fost transferată de Volei Alba Blaj, finalista Ligii Campionilor în 2018.Maria Karakașeva a fost desemnată, vineri seară, cea mai bună jucătoare a Turneului Final Four al Ligii Europene, pe care naționala țării sale, Bulgaria, l-a câștigat cu 3-0 în fața Ungariei. Născută la 27 octombrie 1988, Maria Karakașeva (1,82 metri, 65 kg) joacă pe poziția extremă și a evoluat ultima dată la echipa poloneză MKS Muszyna. Karakașeva a mai jucat în România la CSM București și Dinamo București, iar în carieră a mai trecut pe la echipele CSKA Sofia (Bulgaria), Zaretchie Odintsovo (Rusia) și Volley Soverato (Italia).

Încă un transfer la Viitorul

FC Viitorul a anunțat transferul jucătorului Eduard Florescu, care a evoluat ultima dată la CS Mioveni, în Liga a II-a. "FC Viitorul anunță transferul jucătorului Eduard Florescu, care din această vară va îmbrăca tricoul negru-albastru. în vârstă de 22 de ani, pe care îi va împlini în această lună, Eduard Florescu a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani cu FC Viitorul. Evoluează pe postul de mijlocaș și a mai jucat la CS Mioveni", se arată pe site-ul clubului patronat de Gheorghe Hagi. Vineri, FC Viitorul i-a mai achiziționat pe Vlad Achim, Cătălin țîră, Robert Băjan și pe francezul Lyes Houri.

Egipteanul refuză trofeul

Portarul egiptean Mohamed El-Shenawy a refuzat trofeul acordat jucătorului meciului cu Uruguay, deoarece este sponsorizat de o marcă de alcool. Deși Egiptul a pierdut cu 0-1 primul meci jucat la Cupa Mondială, cu Uruguay, El-Shenawy a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren, pentru numeroasele sale intervenții reușite în timpul partidei de vineri, portarul echipei Al Ahly a refuzat premiul, spunând că religia îl împiedică să primească distincția din partea unui producător de alcool. La Cupa Mondială din Rusia, jucătorul meciului este stabilit pe baza votului fanilor, iar premiul este sponsorizat de producătorul de bere Budweiser.

Aproape  de tripla coroană

Pilotul spaniol Fernando Alonso de la Toyota Gazoo Racing a câștigat, la prima sa participare, Cursa de 24 de ore de la Le Mans, care s-a disputat de sâmbătă până duminică, pe celebrul circuitul francez.  Alonso este acum aproape de a câștiga "Tripla Coroană" - cursele de Formula 1 de la Monte Carlo, de Indycar de la Indianapolis și de anduranță de la Le Mans. Spaniolul s-a impus deja de două ori pe străzile din Principat, în 2006 și 2007, în Marele Circ. Până sâmbătă, doar Tazio Nuvolari, Maurice Trintignant, Bruce McLaren și Jochen Rind reușiseră să se impună la Monaco, în Formula 1 și la Le Mans, în anduranță.Un al cincliea pilot, britanicul Graham Hill, este singurul din istorie care a cucerit Tripla Coroană, în anii 60. Acum, pilotului spaniol al echipei de Formula 1 McLaren-Renault îi mai rămâne de cucerit cursa de 500 de mile de la Indianapolis. El a avut o primă tentativă anul trecut, cu Honda, eșuată în urma abandonului din turul 179/200.

Accidentare gravă

Mijlocașul danez William Kvist s-a accidentat la meciul cu Peru, de sâmbătă, și ar putea rata restul Cupei Mondiale. William Kvist a fost scos de pe teren pe targă în minutul 36, în urma unui duel cu Jefferson Farfan și ar avea o fractură la coaste. "Trebuie confirmat, dar, având în vedere simptomele, pare să fie o fractură la coastă. Dacă se confirmă, el nu va putea continua la acest CM și va trebui să continuăm cu un jucător mai puțin, deoarece nu-l putem înlocui", a declarat selecționerul Age Hareide. Danemarca a învins Peru, scor 1-0, și urmează să mai joace în grupa C cu Franța și Australia.

Boateng s-a săturat de Bayern

După șapte ani petrecuți la Bayern München, Jérôme Boateng, ar putea părăsi Bavaria și ar putea ajunge la Juventus Torino. Clubul italian ar urma să plătească 30 de milioane de euro pentru serviciile fundașului. Boateng are 29 de ani și 258 de meciuri pentru Bayern München.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.