Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: CSM și Potaissa, în optimi

Ziarul de Vrancea
23 nov 2019 935 vizualizări

Echipa CSM București s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale Challenge Cup la handbal masculin, deși a pierdut manșa secundă cu echipa HC Mașeka (Belarus), din turul trei al competiției, scor 25-28. Vineri,

CSM București s-a impus cu scorul de 34-28 în prima manșă a turului trei, diferență mai mare decât cea de sâmbătă, ceea ce i-a asigurat locul în faza următoare. Ambele partide au loc în Belarus. Ieri, s-a calificat în turul III și Potaissa Turda, după ce învinsese în deplasare cu 38-35 echipa letonă Tenax Dobele. Ieri, Potaissa a remizat la Turda 32-32 și a trecut în optimi.

Starea Ligii a II-a

Rezultate înregistrate în partidele disputate, sâmbătă, în etapa a XIX-a a Ligii a II-a: Dunărea Călărași - Metaloglobus 3-1: Csikszereda - FC Argeș 0-0; Pandurii - Concordia 0-0; Ripensia - Viitorul Târgu Jiu 0-0; Sportul Snagov - CSM Reșița 3-3; Universitatea Cluj - ASU Poli Timișoara 0-0; UTA Arad - Farul Constanța 1-0; Meciul Petrolul Ploiești - Gloria Buzău se dispută astăzi, iar partida CS Mioveni – Turris va avea loc mâine.

Atleții anului: Kipchoge și Muhammad

Kenyanul Eliud Kipchoge și amercanca Dalilah Muhammad au fost aleși atleții anului la gala IAAF, sâmbătă, la Monaco. Kipchoge, în vârstă de 35 de ani, a câștigat în acest an maratonul de la Londra, cu timpul 02:02.37, al treilea din istorie. La 12 octombrie, la Viena, într-o cursă neomologată, el a partucrs distanța maratonului în mai puțin de două ore: 1:59.40.La rândul său, Dalilah Muhammad, în vârstă de 29 de ani, a stabilit un record mondial la 400 m garduri de două ori în acest an. În iulie, ea a doborât un record de 16 ani. Apoi, la Campionatele Mondiale de la Doha, în octombrie, Muhamad și-a doborât propriul record, cu timpul 52.16. Ea a obținut și titlul mondial la ștafetă 4x400 m.

Muguruza s-a întors la Conchita

Jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza va fi antrenată din nou de Conchita Martinez, alături de care a câștigat turneul de la Wimbledon în 2017. Muguruza s-a despărțit recent de antrenorul Sam Sumyk, iar în prezent ocupă locul 35 WTA. Spaniola a început colaborarea cu tehnicianul francez în 2015, an în care a câștigat turneul de la Roland Garros. În 2017, ea s-a impus la Wimbledon, dar atunci era pregătită de Martinez, deoarece Sumyk își luase liber pentru aniversarea fiicei sale. Muguruza, 25 de ani, a pierdut în turul I la actuala ediție a turneului de la Wimbledon, în fața jucătoarei braziliene Beatriz Haddad Maia, locul 121 WTA, scor 4-6, 4-6.

Flamengo a câștigat Copa Libertadores

Formația braziliană Flamengo a câștigat, sâmbătă, la Lima, Copa Libertadores, învingând în finală echipa argentiniană River Plate, scor 2-1. Brazilienii au revenit pe finalul jocului de la 0-1. River Plate a deschis scorul prin Rafael Santos Borre (’14). Pentru Flamengo a marcat Gabriel Barbosa, în minutele 89 și ‘90Â2. În minutul 90Â5, au fost eliminați Barbosa de la Flamengo și Palacios de la River Plate. Pentru Flamengo este al doilea triumf în Copa Libertadores, după cel din 1981. River Plate a câștigat trofeul de patru ori, inclusiv anul trecut.

 

Lampard îl înțeapă pe Mourinho

Tehnicianul formației Chelsea,Frank Lampard, a declarat că nu ar putea antrena niciodată echipa Tottenham, aluzie la José Mourinho, care a preluat Spurs, deși în 2015 afirmase că nu va face acest lucru.”Simt ceva special pentru echipa mea, sunt foarte mândru să fiu al echipei Chelsea. Nu aș putea antrena vreodată pe Tottenham, sunt sigur de acest lucru și puteți să-mi arătați această declarație și peste zece ani”, a declarat Lampard.Fost antrenor la Chelsea, Mourinho a declarat în 2015 că nu va putea antrena niciodată pe Tottenham, însă în această săptămână a preluat echipa în locul lui Mauricio Pochettino. Totuși, a trece la o echipă rivală nu este un lucru străin nici pentru Lampard, care în 2014 a început să joace la Manchester City, după 13 ani petrecuți la Chelsea.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.