Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cosac, reales la FRT

Ziarul de Vrancea
17 nov 2017 778 vizualizări

George Cosac a fost reales, ieri, în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, pe care o ocupă din februarie 2013

 Potrivit FR Tenis, la Adunarea Generală de Alegeri, din cele 155 de voturi exprimate 140 au fost în favoarea lui Cosac, iar 15 au fost anulate. Alegerile au fost programate inițial la 6 aprilie, dar atunci MTS a dispus anularea Adunării Generale ordinare și efectuarea unui control la acest for, după ce două cluburi au contestat organizarea AG, în cadrul căreia urmau să aibă loc alegeri. La un control efectuat în 3 și 4 aprilie, MTS a stabilit că FR Tenis nu poate proba cu documente numărul de structuri afiliate care figurează în evidența sa. La 2 noiembrie, data la care au fost reprogramate alegerile la FR Tenis, din nou nu s-a votat, reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului prezenți în Adunarea Generală amenințând conducerea FRT că vor sista finanțarea și că vor retrage Certificatul de Identitate Sportivă. Pe lista candidaților pentru postul de președinte s-au aflat din luna aprilie George Cosac, Dumitru Hărădău, Răzvan Itu și Marius Vecerdea.

Înfrângeri pe linie pentru Dinamo

Campioana en-titre a României la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă în deplasare, de formația slovenă Gorenje Velenje, cu scorul de 29-33 (15-17), în cea de-a opta partidă din grupa C a Ligii Campionilor. Dinamo rămâne pe ultimul loc cu doar două puncte și cursa ratată spre optimile de finală. Pentru Dinamo au marcat Mocanu 7 goluri, Șandru 7, Komogorov 6, A. Esteki 4, Descat 2, Bera 2, Mironescu 1. Din lotul dinamovist au absentat din motive obiective jucătorii Gaiducenko, Savenco și portarul Irimuș.În următoarea partidă, Dinamo va juca pe teren propriu, cu Elverum Handball,în 26 noiembrie.

Simona, cea mai atletică jucătoare

Românca Simona Halep, numărul unu mondial, și daneza Caroline Wozniacki (3 WTA) sunt considerate cele mai atletice jucătoare din circuitul profesionist feminin de tenis (WTA). Halep a declarat pentru site-ul WTA că daneza este cea mai bună din acest puncte de vedere: ''Wozniacki, pentru că a alergat un maraton, din câte îmi amintesc... deci aleargă mult''. Daneza a reușit să alerge maratonul de la New York, în 2014, în 3 h 26 min 33 sec. ''Sunt câteva jucătoare care aleargă mult, poate Halep, Wozniacki, urmăresc multe, multe mingi'', a declarat, la rândul său, ucraineanca Elina Svitolina. Jucătoarea cehă Karolina Pliskova a menționat-o și ea pe Halep: ''Sunt multe fete care aleargă mult, cred că Simona e cea care aleargă cel mai mult, pentru mine e foarte greu să obțin un winner în fața ei''. Îmtr--un sondaj care se desfășoară pe site-ul WTA, Halep are cele mai multe voturi vineri dimineața (peste 50%), urmată de Wozniacki (28%), Venus Williams (14%), Elina Svitolina (3%).

Invitați pe sprânceană la nunta Serenei

Jucătoarea de tenis Serena Williams, 36 de ani, s-a căsătorit cu Alexis Ohanian, 34 de ani, co-fondator al rețelei Reddit, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Contemporary Arts Center din New Orleans. La nunta care a costa peste un milion de dolari și care a avut ca temă au fost invitate 250 de persoane. Printre acestea s-au numărat Beyonce, Kim Kardashian, Ciara și Eva Longoria. Dintre jucătoarele de tenis, Caroline Wozniacki a fost prezentă, însoțită de logodnicul ei, baschetbalistul David Lee. Venus Williams a fost și ea la nunta surorii sale. Serena Williams a devenit mamă la 1 septembrie, când a dat naștere unei fetițe, Alexis Olympia Ohanian, la Centrul Medical St. Mary’s din Palm Beach, Florida. Williams era însărcinată când a câștigat Australian Open, la începutul acestui an. Serena și Alexis s-au cunoscut în mai 2015, la Roma și s-au logodit în decembrie 2016, tot la hotelul din capitala Italiei unde s-au întâlnit prima dată.

Fotbaliști corupți la baschet

Fotbaliștii echipei FC Viitorul Bogdan Țîru, Carlo Casap, Robert Hodorgea și Alexandru Cicâldău vor particpa la turneul de baschet 3x3 Constanța Streetplay, care are loc în incinta City Park Mall Constanța. Cei patru reprezentanți ai campioanei României își vor încerca aceste abilități sâmbătă, de la ora 12.00. Peste 150 de participanți, printre care echipe din Serbia și Bulgaria, se duelează la 3x3 Constanța Streetplay pentru premii în valoare totală de peste 15.000 de lei.  Evenimentul programează și finalele 3x3 Schools Battle, în care au fost implicate școlile și liceele din județul Constanța.

Selecționerul Siriei a demisionat

Selecționerul Siriei, Ayman al-Hakim, a demisionat, în ciuda parcursului bun al echipei în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. "După recentele declarații ale președintelui federației Salah Ramadan, care a criticat echipa, am decis să demisionez și urez succes echipei naționale", a declarat tehnicianul. Ramadan nu a acceptat imediat demisia lui Al-Hakim, dar a anunțat că se va pronunța în zilele următoare. Ayman al-Hakim a reușit să ducă echipa Siriei până la pre-barajul din zona Asiei, pierdut în fața Australiei.

 

Chapacoense a refuzat imunitatea

Echipa Chapecoense s-a salvat de la retrogradare pe teren, după ce a refuzat să primească "imunitate" din partea federației braziliene, în urma accidentului aviatic care a decimat lotul formației. În etapa a XXXV-a a campioantului, Chapecoense a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Vitoria Bahia și a urcat pe locul al zecelea al campionatului. Cu 47 de puncte, formația Chapecoense este la opt puncte de primul loc retrogradabil, 17, ocupat de Ponte Preta, cu trei etape înaintea finalului sezonului. însă Ponte Preta joacă un meci cu Vitoria, care are și ea 39 de puncte și e pe locul 16. Jucătorii lui Chapecoense au sărbătorit după meci menținerea în prima ligă braziliană. "Vamos, vamos, Chape", au cântat fotbaliștii în vestiar.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.