Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cinci schimbări și la noi

Ziarul de Vrancea
20 mai 2020 976 vizualizări

Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020 echipele din primele două eșaloane să poată efectua cinci înlocuiri la un meci și ca pe foaia de joc să poată fi trecuți 20 de jucători.

“Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competițiile Liga 1 și Liga 2 să poată efectua un număr de cinci înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

Se poate juca fotbal pe „Arcul de Triumf”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a clarificat situația stadionului Arcul de Triumf, care va fi gata în această vară. „Federația Română de Fotbal precizează că terenul de la stadionul Arcul de Triumf îndeplinește condițiile de organizare a meciurilor de fotbal, conform caietului de sarcini aferent unui stadion de categoria UEFA IV. Stadionul face parte din programul EURO 2020, precum și din proiectul EURO 2021 la Under 19, turneu pe care România îl va organiza în vara viitoare”, a declarat Răzvan Burleanu .Astfel, echipele de fotbal vor putea juca pe stadionul Arcul de Triumf, dar numai dacă Federația Română de Rugby va permite acest lucru. La finalul procesului de modernizare, arena de lângă Mănăstirea Cașin din București va trece în administrarea FR de Rugby

 

Fotbalul feminin s-a oprit

Comitetul de Urgență al FRF a decis, ieri că sezonul 2019/2020 al Ligii I de fotbal feminin nu va fi reluat. La 11 mai, Comitetul de Urgență validase înghețarea tuturor competițiilor feminine în desfășurare, exceptând partea superioară a clasamentului Ligii I. Ulterior acestei decizii, a avut loc o nouă videoconferință la care au participat reprezentanții echipelor de pe primele șase locuri în competiție: „U” Olimpia Cluj, Universitatea Galați, Fortuna Becicherecu Mic, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Piroș Security Arad și Heniu Prundu Bârgăului. Aceste cluburi și-au exprimat acordul în unanimitate pentru nereluarea Ligii I și, astfel, Comitetul de Urgență FRF a decis în consecință. Având în vedere că un singur club a depus documentația aferentă obținerii licenței de participare în competițiile europene intercluburi de fotbal feminin, Universitatea Olimpia Cluj va participa în competiția UEFA Women’s Champions League 2020/21.

 

Ori la anul, ori deloc!

Președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Thomas Bach, a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate dacă nu se vor desfășura în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. „Sincer, am o anumită înțelegere pentru asta, deoarece nu poți să angajezi pentru totdeauna 3.000 sau 5.000 de persoane într-un comitet de organizare. Nu poți schimba în fiecare an întregul program sportiv la nivel mondial al tuturor federațiilor importante. Nu poți ține sportivii în incertitudine”, a spus Bach pentru BBC.Bach a declarat că forul olimpic s-a angajat să organizeze jocurile anul viitor, dar trebuie să fie pregătit pentru diferite scenarii, inclusiv pentru sportivi în carantină. Prevăzute a se desfășura în perioada 24 iulie - 9 august, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 23 iulie - 8 august 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

S-a prelungit sezonul în Italia

Federația Italiană de Fotbal (FIGC) a anunțat că sezonul este prelungit până la 20 august, cu speranța că ligile se vor încheia pe teren. “FIGC și-a anunțat dorința de relansare și terminare a competițiilor naționale profesioniste, fixând data de 20 august ca limită pentru finalizarea competițiilor Serie A, B și C”, se arată într-un comunicat al forului.Sezonul următor va începe la 1 septembrie.În Italia toate eșaloanele au fost întrerupte la 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Marți, guvernul a aprobat reluarea antrenamentelor colective pentru echipele profesioniste de fotbal.Serie A s-ar putea relua la jumătatea lunii iunie.

Poftiți în Qatar!

Cupa Mondială din Qatar va fi accesibilă suporterilor, din punct de vedere financiar, a promis, miercuri, președintele Comitetului de organizare, Hassan Al-Thawadi. „Întotdeauna am spus, încă din prima zi, că va fi o competiție accesibilă. Am demonstrat în timpul Cupei Mondiale a cluburilor (n.r. din 2019), prin găzduirea suporterilor tuturor cluburilor participante, că sejurul este accesibil din punct de vedere al zborurilor, din punct de vedere al cazării”, a spus Hassan Al-Thawadi. El a recunoscut însă că este îngrijorat de o recesiune globală cauzată de pandemia de Covid-19, care ar putea determina suporterii să renunțe la călătoria în Qatar în timpul Cupei Mondiale. „Intrăm într-o recesiune și fără îndoială că există preocupări cu privire la economia globală și la capacitatea suporterilor de a plăti călătoria. Problema pe care o avem astăzi este de a ști cum va arăta revenirea”, a precizat el. Cupa Mondială din Qatar va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.