Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Carmen Tocală, în elita FIBA

Ziarul de Vrancea
28 aug 2019 1074 vizualizări

Carmen Tocală, fost președinte al FR Baschet, a fost aleasă, ieri, membru în Consiliul Central al Federației Internaționale (FIBA). În luna iunie, ea a devenit și vicepreședinte al FIBA Europe, fiind prima femeie aleasă în această funcție.„Sunt un om împlinit profesional”, a declarat, joi, Carmen Tocală, pentru News.ro.La Congresul FIBA, care se desfășoară în aceste zile, 156 de reprezentanți ai federațiilor naționale din lume au ales componența Boardului Central, precum și președintele forului pentru următorii patru ani.FIBA va fi condusă de Hamane Niang, care a fost ales în unanimitate, și anterior a fost vicepreședinte al forului. „Boardul” Central numără 13 membri, între care se aflăși Carmen Tocală, ea fiind desemnată drept prima opțiune a Europei pentru această funcție.

Voleibalistele merg în optimi

Naționala de volei feminin a României a pierdut joi, la Budapesta, cu reprezentativa Azerbaidjan, cu scorul de 0-3 (-15, -14, -21), în ultimul meci din grupa C a Campionatului European. În ultimul meci al grupei, Olanda a învins cu 3-0 (17, 13, 15 echipa Ungariei. Cu șase puncte acumulate, echipa României s-a clasat pe locul IVîn grupă, ultimul care asigură calificarea în optimile de finală ale competiției, după Olanda (15p), Azerbaidjan (10 p), Croația (10 p) și înaintea Ungariei (3 p) și Estoniei (1 p). În faza următoare, echipa României va juca la Ankara, împotriva învingătoarei meciului dintre Turcia și Serbia.

TVR a pus mâna pe rugby

Televiziunea Română a anunțat joi că va transmite Cupa Mondială de Rugby din Japonia, în perioada 20 septembrie - 2 noiembrie, dar și alte competiții ale naționalelor. TVR a semnat un parteneriat cu Federația Română de Rugby pentru difuzarea meciurilor naționalelor de rugby în 15 și în 7 jucători în competiții internaționale și a unor partide din competițiile interne.TVR va difuza toate meciurile susținute pe teren propriu de echipa națională a României în cadrul Rugby Europe Championship, meciurile test ale naționalei României organizate sub egida World Rugby, dar și meciuri pe care „Stejarii” le vor susține la alte turnee internaționale. De asemenea, va transmite SuperLiga CEC Bank (campionatul național de rugby), câte un meci pe etapă, semifinalele și finala, precum și Cupa României (fazele finale, semifinale și finala) și meciurile test al echipei de seniori.

Acord pentru Chiricheș

Fundașul Vlad Chiricheș va fi transferat de la Napoli la Sassuolo pentru 12 milioane de euro plus bonusuri ce pot ajunge la 15 milioane de euro, a scris presa italiană. Inițial, Sassuolo dorea un împrumut al căpitanului naționalei României cu posibilitate de cumpărare ulterioară. Napoli nu a fost de acord decât cu un transfer definitiv. La Sassuolo, Chiricheș, 29 de ani, va fi antrenat de fostul jucător al echipei CFR Cluj Roberto De Zerbi. bChiricheș a fost transferat de Napoli de la Tottenham în vara anului 2015 pentru șapte milioane de euro. El mai are contract cu vicecampioana Italiei până în vara anului 2022. Sassuolo a început campionatul Serie A cu o înfrângere, scor 1-2, în deplasare,

Victorie grea la polo

Vicecampioana en-titre la polo, CSM Oradea, a învins formația elenă GS Apollon Smyrnis, cu scorul de 7-6 (2-0, 3-2, 0-2, 2-2) , în primul meci din grupa A, contând pentru turul I preliminar al Ligii Campionilor.În grupa A din turul I joacă, la Sabac (Serbia), echipele Apollon Smyrnis (Grecia), Dinamo Moscova (Rusia), CSM Oradea, Sabac (Serbia), Steaua Roșie Belgrad (Serbia) și Galatasaray (Turcia).Joi seară va debuta, în grupa B, la Barcelona, campioana Steaua București, cu formația Sintez Kazan (Rusia). Din grupă mai fac parte CN Barcelona (Spania), Pays (Franța), Enka Istanbul (Turcia) și Banja Luka (Bosnia).Turneele de calificare se încheie duminică, iar primele patru clasate din fiecare grupă acced în turul al doilea al Ligii Campionilor, cu meciuri programate între 13-15 septembrie, în care se va lupta pentru două locuri calificante mai departe din fiecare din cele patru grupe.

Tineretul, la Ploiești și Voluntari

Federația Română de Fotbal a anunțat UEFA stadioanele pe care reprezentativa Under 21 va evolua în luna octombrie, când sunt programate meciurile cu Ucraina și cu Irlanda de Nord, în Grupa a VIII-a a preliminariilor Campionatului European din 2021, informează site-ul FRF.Astfel, meciul România U21 – Ucraina U21 va avea loc la Ploiești, pe arena Ilie Oană, în data de 10 octombrie. Patru zile mai târziu, tricolorii lui Mirel Rădoi vor întâlni Irlanda de Nord, la Voluntari, pe Stadionul Anghel Iordănescu. Debutul echipei naționale U21 în preliminariile Euro-2021 va fi la 10 septembrie, în deplasare, în Danemarca. Partida se va disputa la Aalborg de la ora 19.30.

 

Kyrgios o dă la pace

Tenismanul Nick Kyrgios a afirmat că s-a referit la o dublă măsură în interpretarea regulamentului când a spus că ATP este o organzizație coruptă, informează Reuters. „Scopul și intenția mea au fost de a spune despre ceea ce eu văd ca un dublu standard, nu despre corupție”, a scris Kyrgios pe Twitter, plângându-se de faptul că alți jucători nu sunt sancționați ca el pentru aceleași încălcări ale regulamentului.Cu toate acestea, ATP a anunțat că a deschis o investigație după afirmațiile lui Kyrgios, dar o eventuală sancțiune ar urma să fie stabilită după US Open.Întrebat după meciul din turul I de la US Open dacă este afectat de amenda primită din partea ATP, în urma scandalului făcut la Cincinnati, Kyrgios a răspuns: „Nicidecum. ATP este destul de coruptă oricum, așa că asta nu mă frământă deloc.”

Conciliere FIFA în cazul Sala

FIFA le-a transmis cluburilor Nantes și Cardiff City un mesaj conform căruia preconizează o conciliere în privința plății sumei de transfer a fotbalistului argentinian Emiliano Sala, care a murit în ianuarie într-un accident de avion. “Confirmăm că o scrisoare a fost trimisă în numele președintelui Comisiei pentru statutul jucătorului”, a precizat FIFA pentru AFP.Comisia a fost sesizată la sfârșitul lunii februarie de FC Nantes, după ce Cardiff a refuzat o înțelegere în privința plății celor 17 milioane de euro pentru transferul lui Sala de la gruparea franceză.Emiliano Sala a decedat la 21 ianuarie, după ce avionul de dimensiuni mici cu care se deplasa la Cardiff s-a prăbușit în Canalul Mânecii. În accident a murit și pilotul David Ibbotson.

Record de curse în F1

FIA a anunțat, ieri, calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru sezonul 2020, care va include 22 de mari premii, un record. Recordul precedent era deținut de calendarul din ultimii ani, cu 21 de curse.Față de anul acesta, vor fi două curse de Grand Prix noi în program, Marele Premiu al Vietnamului, la Hanoi, la 5 aprilie, o premieră, și Marele Premiu al Olandei, la 3 mai, pe circutul de la Zandvoort, care revine după 35 de ani. Dispare din calendar Marele Premiu al Germaniei de la Hockenheim.CM de Formula 1 va începe ca de obicei în Australia, la 15 martie, și se va încheia la Abu Dhabi, la 29 noiembrie. Singurul mare premiu care nu are un contract pentru 2020 este cel al Italiei, de aceea el apare în calendar provizoriu, la 6 septembrie. Acest program urmează să fie apropat de Consiliul Mondial al FIA, care trebuie să modifice regulamentul ce stipulează un număr maxim de 21 de curse într-un sezon.

Scandări homofobe la Nice

Partida Nice - Olympique Marseille din Ligue 1 a fost întreruptă, miercuri, zece minute din cauza bannerelor afișate și a scandărilor cu caracter homofob ale fanilor echipei gazdă. Arbitrul Clement Turpin a trimis jucătorii la vestiare, în minutul 27, după ce a fost desfășurat un banner cu un mesaj ofensator legat de o decizie a ligii profesioniste franceze în cazul maniferstărilor cu caracter discriminatoriu ale fanilor din tribune. „LFP: Tribune pline pentru stadioane mai gay”, a fost mesajul afișat, după ce LFP a anunțat că meciurile vor fi oprite dacă vor exista manifestări discriminatorii în tribune. Nici Ineos, grupul britanic de produse chimice care a cumpărat clubul de pe Coasta de Azur și care deține și echipa ciclistă cu același nume, fosta Sky, nu a scăpat de mesajele homofobe ale fanilor.În plus, scandări de același fel au fost proferate la adresa echipei adverse și a LFP.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.