Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Căpitani după 15 ani

Ziarul de Vrancea
6 apr 2021 829 vizualizări

La începutul lunii iunie, naționala României va disputa două meciuri amicale, cu Georgia, în țară, pe 2 iunie, și cu Anglia, în deplasare, pe 6 iunie. Meciul din deplasare cu Anglia se va disputa, în urma deciziei Federației de la Londra, pe stadionul Riverside din Middlesbrough (34.742 locuri).

Partida este programată la ora locală 17:00 (19:00 în România). Acum 15 ani, pe acest stadion, Middlesbrough învingea Steaua cu 4-2,căpitanii celor două echipe fiind Gareth Southgate și Mirel Rădoi, selecționerii de astăzi. Înainte de partida cu Anglia, tricolorii vor avea un meci de pregătire în țară, contra Georgiei, stadionul care îl va găzdui urmând să fie “Ilie Oană” din Ploiești, la o oră încă nestabilită.

Încă o medalie la haltere

Sportiva Raluca Olaru (n-are treabă cu tenisul!) a obținut, ieri, medalia de aur la smuls și medalia de bronz la total, la categoria 71 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.La aruncat, Olaru s-a clasat pe poziția a patra. Proba a fost câștigată la total de britaniza Emily Godley. România a mai obținut la Moscova șase medalii de aur,patru de argint și una de bronz (Mihaela Valentina Cambei - categoria 49 kg, la total). Admiterea halterofililor români la JO de la Tokyo este problematică, din cauza multiplelor cazuri de dopaj descoperite în ultimii ani.

Pogoară naționala

România se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat publicității miercuri, ierarhie anunțată după ce în martie s-au disputat meciuri din preliminariile Cupei Mondiale. Naționala României a înregistrat luna trecută o victorie în fața Macedoniei de Nord (3-2) și înfrângeri cu Germania (0-10 și Armenia (2-3). În ierarhia FIFA, România a coborât șase poziții față de locul pe care se afla în februarie și are 1449,23 puncte. Adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 ocupă următoarele poziții: Germania – locul 12 (1.609,12 puncte), Islanda – locul 52 (1.415,99 puncte), Macedonia de Nord – locul 62 (1.374,73 puncte), Armenia – locul 90 (1.273,28 puncte), Liechtenstein – locul 186 (911,05 puncte). Lider în clasament este Belgia, cu 1783,38 puncte, urmată în top 3 de Franța – 1757,3 puncte și Brazilia – 1742,65 puncte.

Ghiță, președinte de onoare

Forul național de baschet (FRB), prin Consiliul Director, a decis amânarea Adunării Generale de Alegeri, din 15 aprilie pentru 14 mai, din cauza „situației epidemiologice alarmante” din țară. La adunarea din 14 mai, când se vor alege noile structuri de conducere, va fi votată și propunerea președintelui FRB, Horia Păun, de a-i fi conferit lui Ghiță Mureșan titlul de „membru de onoare” al federației. Decizia a fost luată după consultări cu Instituția Prefectului București, dar și ca urmare a prevederilor legale din perioada stării de alertă și a fost votată în Consiliul Director al FRB cu 12 voturi „pentru” și două abțineri.

 

Furnica Pogacar adună secunde

Etapa a III-a a Turului Țării Bascilor, una extrem de dificilă cu trei cățărări în partea finală a stat sub semnul duelului dintre cei doi mari rutieri sloveni, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) și Tadej Pogacar (UAE). După un final în care ambii au atacat și Roglic părea mai proaspăt, Pogacar a „înviat” pe ultimii metri și l-a învins pe compatriotul său la sprint. Pogacar nu a reușit să urce în fruntea clasamentului general, dar câștigarea etapei i-a mai adus un bonus de 4 secunde, ecartul dintre cei doi scăzând la 20 de secunde. Al treilea clasat în etapă a fost spaniolul Alejandro Valverde, la cinci secunde în urma celor doi, iar al treilea la „general”este americanul Brandon McNulty de la UAE (la 30 de secunde)

Buzărnescu iese la simplu

Mihaela Buzărnescu (136 WTA) a fost eliminată în primul tur al turneului de categorie WTA 250 de la Bogota. Ea a fost învinsă cu scorul de 3-6, 3-6, de franțuzoaica Harmony Tan(190 WTA), venită din calificări, după un meci care a durat o oră și 42 de minute. Și Irina Bara a fost eliminată în primul tur, astfel că nicio româncă nu mai este pe tabloul principal de simplu. Buzărnescu continuă competiția la dublu, unde, împreună cu germana Anna-Lenna Friedsam, este calificată în sferturi.

Federer revine la Madrid

Tenismanul elvețian Roger Federer, care a revenit în martie după peste un an de absență din circuit, s-a înscris la turneul de la Madrid, din perioada 3-9 mai, au anunțat organizatorii. Ultimul meci jucat de Federer pe zgură datează din 7 iunie 2019, de la semifinale pierdută cu Rafael Nadal.La Madrid, Federer se va întâlni cu Rafael Nadal și Novak Djokovic, de asemenea înscriși în competiție.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.