Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Canada a câștigat ATP Cup

Ziarul de Vrancea
8 ian 2022 653 vizualizări

Canada a câștigat,ieri,în premieră, Cupa ATP de la Sydney

.În finală, canadienii au învins cu 2-0 echipa Spaniei. Felix Auger-Aliassime (11 ATP) a adus victoria echipei lui după ce l-a întrecut, cu scorul de 7-6, 6-3, pe Roberto Bautista Agut (19 ATP). În primul meci, Dennis Shapovalov (14 ATP), l-a întrecut, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Pablo Carreño. Canada a început competiția cu o înfrângere (0-3 cu SUA), apoi a trecut de Marea Britanie 2-1), Germania (2-1) și Rusia (2-1), grație victoriei de la dublu a lui Auger-Aliassime și Shapovalov în fața lui Daniil Medvedev și Ruslan Safiullin.

Uraaaa, am învins!

Naționala de handbal masculin a României a învins duminică, la Cluj, reprezentativa Republicii Moldova, scor 33-23 (18-15) și, cu două victorii din două partide, s-a calificat în prima fază play-off a Campionatului Mondial din 2023. Tricolorii au învins anterior Israel, scor 33-30, iar cu patru puncte în grupa a III-a a preliminariilor europene au încheiat pe primul loc. Și Israel s-a calificat mai departe, de pe locul II. În prima fază play-off cele opt echipe calificate se vor întâlni cu ultimele opt clasate la CE 2022

Pușcaș a spart ghinionul

Atacantul George Pușcaș a marcat pentru Reading în Cupa Angliei, dar echipa sa a fost eliminată de formația de liga a patra Kidderminster Harriers, scor 1-2, în turul trei. Pușcaș a marcat în minutul 45Â1, în timp ce pentru echipa adversă au înscris Austin ('69) și Morgan-Smith ('82) Atacantul român a marcat pentru Reading după 277 de zile.

Victorii la debut

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a învins duminică, pe teren propriu, formația poloneză Zaglebie Lubin, scor 34-32 (18-14), în primul meci din grupa B a European League. Tot duminică, în cealaltă partidă din etapa inaugurală a grupei B, între deținătoarea trofeului, Nantes (Franăa) , și SG BBM Bietigheim (Germania), oaspetele au câștigat cu 27-25. În grupa C, Măgura Cisnădie a debutat, sâmbătă, tot cu victorie, scor 33-28, cu formația norvegiană Storhamar Handball Elite. Celălalt meci din grupă: Lada Togliatti (Rusia) – Herning Ikast (Danemarca) 24-27. SCM Râmnicu Vâlcea nu a avut însă șansa de a debuta în competiție, în grupa D, în deplasare, cu Viborg HK, după ce adversara a anunțat cazuri de Covid-19 în lot, iar disputa a fost amânată.

Voracova s-a întors acasă

Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova a părăsit Australia, sâmbătă, după anularea vizei sale pentru motive sanitare, au anunțat surse guvernamentale, Jucătoarea de 38 de ani a fost ținută în același hotel ca și sârbul Novak Djokovic, căruia i s-a interzis intrarea în țară din cauza statutului său de vaccinare cu o săptămână înainte de Australian Open. Ea a plecat cu un avion din Melbourne în cursul serii de sâmbătă. Deși a primit scutire medicală de la Australian Tennis, la fel ca Djokovic, Voracovei i s-a refuzat intrarea, considerându-se că motivul său de scutire nu îndeplinește condițiile stricte de intrare pe teritoriu impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

Galata o ia la vale

Formația Galatasaray, cu Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău titulari, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 0-1, de echipa Giresunspor, promovată în acest sezon, în etapa a XX-a a campionatului Turciei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Suleimanov, în minutul 11. Moruțan a fost integralist, în timp ce Cicâldău a fost înlocuit în minutul 73, cu Yilmaz. În clasament, Galatasaray este pe locul X, cu 27 de puncte, iar Giresunspor pe XIII, cu 25 de puncte. Lider este Trabzonspor, cu 49 de puncte.

Cupa Africii a început cu un scandal

Patru jucători importanți „din lotul Burkina Faso și selecționerul Kamou Malo au fost testați pozitiv pentru Covid-19, dar antrenorul antrenorul secund, Firmin Sanou a contestat metoda de testare: „Vineri dimineață, o echipă medicală s-a prezentat la hotelul nostru pentru analize, când am încercat să înțelegem cine i-a trimis, CAF (Confederația Africană de Fotbal) ne-a spus clar că nu ei i-au trimis la echipă, așa că am refuzat să facem testele. Seara a sosit o echipă, aparent cea a CAF. Am efectuat testele” a spus Sanou, menționând că acestea sunt teste antigen, și nu teste PCR, care trebuie efectuate cu 48 de ore înainte de meci. Echipa din Burkina Faso intenționează să solicite o a doua opinie, a asigurat Sanou.Aseară, în meciul de deschidere disputat la Yaoundé, țara gazdă,Camerun, a învins cu 2-1 echipa Burkina Faso


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.