Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Calcio la foc automat

Ziarul de Vrancea
30 mai 2020 731 vizualizări

Serie A se va relua la 20 sau 21 iunie după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, iar liga profesionistă italiană a decis că vor fi meciuri în fiecare zi a săptămânii.

Din actuala ediție a campionatului mai sunt de jucat 12 etape și patru restanțe, astfel că vor fi șase etape de week-end și șase intermediare. Etapa de weekend se va disputa vineri (un meci, seara), sâmbătă (trei întâlniri, de la orele locale 17.15 - 18.15, în România, 19.30 și 21.45), duminică (șase, una de la 17.15, patru de la 19.30, și una de la 21.45) și luni (un meci, seara). Etapa intermediară se va juca marți (două partide, la 19.30 și 21.45), miercuri (șase meciuri, două de la 19.30 și șase de la 21.45) și joi (două întâlniri, de la 19.30 și 21.45). Semifinalele Cupei Italiei, Juventus-Milan și Napoli-Inter, ar urma să aibă loc la 13 și 14 iunie, iar finala la 17 iunie, la Roma, dar guvernul nu a aprobat încă aceste date.

Steaua lui Talpan mai are de muncă

Solicitarea CSA Steaua ca să participe direct la barajul de promovare în Liga 3 nu a fost satisfăcută de către AMFB (Asociația Municipală de Fotbal București), forul transmițând că Liga a patra va continua. Astfel, pentru a-și asigura promovarea în Liga 3, Steaua va trebui să dispute un play-off, care va avea loc între primele patru clasate din Liga a patra, iar apoi va susține barajul de promovare.Înainte de acest play-off se va disputa un alt baraj între locurile IV și V aflate la egalitate.   Restul jocurilor nedisputate, contând pentru ediția 2019-2020, nu vor mai avea loc, clasamentul, de la locul al șaselea în jos, urmând a fi cel din momentul opririi jocurilor.

 

Nadal pune condiții francezilor

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, numărul 2 mondial, va participa la turneul de la Roland Garros, în luna septembrie, doar dacă vor exista „condiții optime de securitate”, a declarat campionul iberic într-un interviu acordat în cadrul emisiunii franceze „Stade 2”. „Dacă putem juca în condiții optime de securitate, dacă toată lumea poate participa, dacă se întrunesc aceste condiții, atunci voi fi acolo, dar acum trebuie să fim vigilenți și responsabili cu deciziile adoptate, pentru a proteja securitatea și sănătatea tuturor celor din lumea tenisului”, a spus Nadal pentru canalul „France TV Sport”. întrebat despre viitorul turneului, amânat din luna mai în septembrie din cauza crizei coronavirusului și la care deține 12 titluri de campion, Nadal a afirmat că nu se gândește de „manieră profesională, ci medical”.

 

Șahtar a câștigat derbiul

Șahtar Donețk a câștigat cu scorul de 3-1 derby-ul campionatului de fotbal al Ucrainei, cu Dinamo Kiev, duminică, pe Stadionul Olimpic din Kiev, în etapa a doua din faza play-off. Dinamo a deschis scorul prin Vitali Buialski (38), dar Șahtar a egalat un minut mai târziu, prin Marlos ('39), care a reușit dubla în min. 67, ambele goluri venind din pasele lui Junior Moraes. Cei doi sunt internaționali ucraineni de origine braziliană. Un alt fotbalist brazilian, Marcos Antonio, a închis tabela (74). Șahtar Donețk e lider detașat, cu 62 puncte, urmată de Dinamo Kiev, 46 puncte, Desna Cernigov și 46 puncte, Zaria Lugansk, 46 puncte, etc.

Blatter se consideră „lucrat”

Fostul președinte al FIFA, Joseph Blatter, susține că a fost forțat să demisioneze de la conducerea forului la presiuni americane și că autoritățile elvețiene l-au propulsat în locul său pe Gianni Infantino. „Au spus: «trebuie să cadă capul!» Mi-am depus mandatul și, dintr-odată, FIFA nu a mai fost considerată organizație mafiotă de către justiția americană, ci victimă”, a spus elvețianul în vârstă de 84 de ani, pentru agenția Keystone-SDA. Foarte aproape de a fi reales, Blatter și-a depus mandatul la 2 iunie 2015, la puțin timp după arestarea mai multor oficiali ai FIFA la Zurich. În octombrie 2015, el a fost suspendat șase ani de Comitetul de etică al FIFA, în contextul masivului scandal de corupție apărut. Ulterior, Blatter a reafirmat că nu și-a dat demisia, dar la alegerile următoare pentru președinția FIFA nu i s-a permis să candideze. Succesorul său, Gianni Infantino, l-a criticat cu tărie.

Formula 1 în stare comprimată

Guvernul britanic și-a dat acordul pentru organizarea a două curse de Formula 1, în această vară, pe circuitul de la Silverstone, informează BBC. Surse din cadrul Formula 1 au precizat că persoanele implicate în evenimente sportive de înalt nivel, care sosesc din străinătate, vor fi exceptatea de la obligativitatea de a se autoizola timp de 14 zile.Organizatorii evenimentelor sportive vor trebui să prezinte și să obțină aprobarea pentru un plan detaliat al acțiunilor și activităților lor. Este așteptat ca guvernul să confirme decizia în cursul acestei luni. Sezonul 2020 al F1, afectat de pandemia de coronavirus, ar urma să înceapă în Austria, la 5 iulie, și să fie format dintr-un număr de etape cuprins între 15 și 18. Motorsport.com a publicat, de curând, un calendar provizoriu al curselor europene din această vară, care ar urma să cuprindă câte două etape în Austria, la Spielberg, și în Marea Britanie, la Silverstone:

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.